İçeriğe geç

Kozmetik Ürünlerin İnsan Vücudundaki Etkileri

20 Sep 2022 0 yorum
Kozmetik Ürünlerin İnsan Vücudundaki Etkileri

Kozmetik Ürünlerin İnsan Vücudundaki Etkileri

İnsan vücudu hücreden dokuya ve organlardan sistemlere kadar çok detaylı işleyen girift bir yapıya sahiptir. Hücrenin yapı taşlarında meydana gelen bir değişimden, dış etkenlerle maruz kalınan bileşenlere kadar hemen her türlü “gelişme” insan vücudunu ve dolayısıyla insan sağlığını doğrudan etkilemektedir. Sağlık, bakım ve güzellik odaklı kullanılan kozmetik ürünler de insan vücudunu etkileyen en önemli faktörler arasında yer almaktadır. Modern insan için “neredeyse vazgeçilmez” konumunda olan kozmetik ürünlerin insan vücudundaki etkileri nelerdir, zararları ve yararları neler olabilir, içeriğimizde birlikte irdeleyelim.

Kozmetik Ürünler Olmazsa Olmaz Mı?

Çağımız insanı, gerek yaşam şekli ve gerekse bütüncül kentleşmeye paralel olarak son derece “hızlı” bir hayat sürmektedir. Çevresel faktörlerin fazlalığı, bakım ve dış görünüşün azami derecede önem kazanması ve iş dünyasının yoğunluğu gibi saymakla bitmeyecek pek çok bileşen; kozmetik ürünlerini modern insan için olmazsa olmaz konumuna taşımıştır.

Kozmetik Ürünlerin İnsan Vücudundaki Etkileri Nelerdir?

Günümüzde kullanımı neredeyse bir zaruret halini alan kozmetik ürünlerin insan vücuduna etkileri onlarca yıldır tartışılmakta ve bilimsel araştırmalara konu olmaktadır. Bu araştırmaların vardığı sonuç özetle; doğru kozmetik ürün tercihi ve doğru kullanımda kozmetik ürünlerin insan vücuduna yararlı olduğu ve fayda sağladığıdır.

Bunun yanı sıra elbette yanlış kozmetik ürün tercihi ve yanlış kullanım durumunda; kozmetik ürünlerin insan vücuduna olumsuz etki / yan etki oluşturması da muhtemeldir. Bu şekilde pek çok vaka ile karşılaşılmış; kalitesiz kozmetik ürün tercihi ve yanlış kullanım nedeniyle zarar gören kişiler de olumsuz örnekler arasında yerini almıştır.

Kaliteli Kozmetik Ürünlerin İnsan Vücudundaki Olumlu Etkileri

Kaliteli, doğal ve biyo-uyumlu bileşenlerle üretilmiş kozmetik ürünlerin doğru kullanılmaları durumda insan vücuduna olan olumlu etkileri saymakla bitmez. İnsan vücudu için tam anlamıyla “tepeden tırnağa” kozmetik ürün bulunmaktadır. Saç telinden ayak tırnağına kadar vücudumuzun hemen her bölgesi için geliştirilen kaliteli ve temiz kozmetik ürünlerin doğru ve etkili kullanılması durumunda sağlayacağı faydaları maddeler halinde şu şekilde sıralayabiliriz:

-          Kaliteli saç bakım ürünleri saç dökülmelerini önler. Saçlara hacim kazandırır. Saçların yeniden çıkmasını sağlar. Saç tellerindeki kırılmaların önüne geçer. Saçtaki nem dengesinin sağlanmasına yardımcı olur. Saçın hızlı ve kaliteli uzamasına katkıda bulunur.

-          Kaliteli kozmetik ürünleri saç derisinde kepeklenmeyi ve kurumayı önler. Oluşmuş kepeklenmeyi giderir. Kafa derisinde pullanma vs. gibi sıkıntıları bertaraf eder. Baş derisinin nem dengesini sağlar. Saç derisinde yenilenmeyi hızlandırır.

-          Kaliteli yüz ve cilt bakım ürünleri; yüzdeki ve vücuttaki kırışıklıkları giderir, yeni kırışık oluşmasının önüne geçer. Yaşlanmayı geciktirir. Güneşin zararlı etkilerine karşı yüzü korur. Ciltteki yağ ve su dengesini sağlar.

-          Kaş, kirpik, burun, kulak ve göz başta olmak üzere yüz bölgesi için ayrı ayrı geliştirilmiş kaliteli kozmetik ürünleri; söz konusu organların işlevlerini sağlıklı yapmalarına yardımcı olur. Kirpiklerin hızlı uzaması, kaşların dolgunlaşması, göz kuruluğunun önüne geçilmesi, siyah noktaların giderilmesi vb. gibi sayısız fayda; kaliteli kozmetik ürünlerinin doğru kullanılması sayesinde elde edilir.

-          Kaz ayaklarının yok edilmesinden yüzdeki pamuksu yumuşaklığa ve boyundaki yaşlanma belirtisi çizgilerin ortadan kaldırılmasına kadar kaliteli kozmetik ürünlerinin dış görünüşe verdiği olumlu katkı yadsınamaz.

-          Diş ve ağız bakımı, lokal kaliteli kozmetik ürünleri kullanılarak yapılabilir. Diş ve ağız bakımının nefes kokusunu önlemeden çürük oluşumunu önlemeye ve sağlıklı nefes alıp veremeye kadar onlarca farklı yararı bulunmaktadır.

-          Koltuk altı bölgesi bakımı özel ihtimam isteyen bölgelerin bakımı da kaliteli kozmetik ürünleri ile yapıldığında sayısız fayda sağlanmaktadır.

-          El ve ayak bakımı; ayak kokusu giderme, tırnak kırılmalarını önleme, tırnak bakımı vb. gibi pek çok hassas nokta kaliteli kozmetik ürünlerinin doğru kullanımı ile gerekli bakıma kavuşmaktadır.

Kalitesiz Kozmetik Ürünlerin İnsan Vücudundaki Olumsuz Etkileri

Kaliteli kozmetik ürünlerinin doğru kullanılması ile insan vücuduna sağladığı faydalar saymakla bitmez. Benzer şekilde, kalitesiz kozmetik ürünlerin insan vücudundaki olumsuz etkileri de son derece fazladır. Kısaca maddelendirmek gerekirse:

-          Kalitesiz saç bakım ürünleri saç dökülmesini hızlandırır. Saçlarda yıpranma ve kırılmaya neden olur. Saç köklerini güçsüzleştirir. Saçın su ve yağ dengesini bozar. Kafa derisinde kuruma, pullanma vb. sorunlara neden olur, saçta geri dönülmesi zor hasarlara sebebiyet verir. Saçlar dökülebilir.

-          Kalitesiz yüz bakım ürünleri varsa cilt lekelerini artırır, yoksa ortaya çıkmasına neden olur. Cildin pH dengesini bozar. Cildi yaşlandırır. Cilt kanserine kadar uzanması muhtemel pek çok etkinin temelini oluşturma riski taşır.

-          Kalitesiz kaş bakım ürünleri kaşların, kalitesiz kirpik bakım ürünleri de kirpiklerin dökülmesine sebep olur. Kaş ve kirpiklerin sağlığını tehlikeye atabilir. Özellikle kirpik dibinde sentetik bileşen serum kullanımı bu bölgede enflamasyon ve alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

-          Kalitesiz göz bakım ürünleri, alerjiler, gözde kurumadan görme kaybına kadar uzanan bir dizi zararlı etkiye neden olabilir.

-          Kalitesiz diş ve ağız bakım ürünleri; ağız ve diş sağlığını bozar. Dişlerdeki çürümenin temelini oluşturabilir. Nefes kokusundan ağız içi florasının bozulmasına kadar pek çok kötü durumun yaşanması ihtimalini artırır.

-          Koltuk altı ve genital bölge gibi aşırı terleyen bölgelerin bakımında kullanılması muhtemel kalitesiz kozmetik ürünler; söz konusu bölgelerin florasını bozabilir tehlikeye atar. Özellikle kol altı rollonlarındaki istenmeyen bileşenler lenf dokusunda birikebilir. 

-          El ve ayak bakımı için kullanılan kalitesiz ürünler; mantar vb. gibi hastalıklara davetiye çıkarabileceği gibi, ayak kokusuna ve tırnak kırılmalarına vb. de sebep olabilir.

Temiz kozmetik ürünlerin kullanımı sağlığımıza özen açısından bir tercihtir. Kozmetik ürünler içerisindeki etken maddelerin hormon sistemine dahil olan ve hormon olarak da tanınabilen yan ürünlere dönüşümü, hormon sistemine katılımı genel olarak istenmeyen ve yıllarca sektörde gözardı edilmiş bir durumdur. Cilt yaşayan bir organdır ve üzerindeki mikrobiyota ile sağlıklı formunu korumaktadır. Cilt pH'sı ve florasının korunabilmesi için kullandığımız kişisel bakım ve kozmetik ürünlerin cilde ve tüm sistemimize dost içerikler olması gerekir. Bu anlamda kullandığımız kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde sentetik ve insan metabolizmasına uygun olmayan bileşenleri tercih etmemeliyiz. 

Gençleşirken sağlık bulmak dileğiyle

Güzellikler!

 

 

 

 

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6