İçeriğe geç
Bize Ulaşın 0(533) 426 26 62

Ozonlabs İletişim Hattı 0(533) 426 26 62 Whatsapp

Koltukaltı Rollonları ile Meme Kanseri İlişkisi

26 Jul 2022 0 yorum
Koltukaltı Rollonları ile Meme Kanseri İlişkisi

Koltukaltı Rollonları ile Meme Kanseri İlişkisi

Terleme sonucunda oluşan, hoş olmayan kokudan hepimiz rahatsız oluyoruz ve bu kokuyu önlemek için çeşitli yöntemler arıyoruz. Deodorantlar ve koltukaltı rollonları bu noktada imdadımıza yetişiyor aslında fakat bu ürünlerin sağlığımız üzerindeki etkisini, içeriğinin nasıl olduğunu biliyor muyuz? Koltukaltı rollonları ile meme kanseri ilişkisi uzun yıllardan bu yana süregelen bir tartışma ve araştırma konusu; hemen hepimiz bu konuda az çok duyum almışızdır. Bu içeriğimizde, koltukaltı rollonları ya da deodorantlar kanser yapar mı, sağlığımıza etkileri nasıldır, ter kokusunu ve terlemeyi önleyici kimyasallar zararlı mıdır, gibi konular üzerine eğileceğiz...

Koltukaltı Rollonları ile Meme Kanseri İlişkisi Nasıldır?

Cildimize sürdüğümüz ürünlerin içeriği, tıpkı yiyip içtiğimiz ürünlerin içeriği kadar önem arz etmektedir. Gerek cilt bakımı gerekse vücut bakımı ürünlerinde temiz içerikli ürünler kullanmak sağlığımız için yerinde bir tercih olacaktır.
Deodorantların ve koltukaltı rollonlarının vücut temizliğinde önemli bir yeri vardır. Çünkü, her ne kadar temizlenmiş olsak da terlediğimiz an, koltukaltlarında hoş olmayan koku oluşabilir. Bu durumda ter kokusunu önleyici ve terlemeyi önleyici ürünler ile bu problemden kurtulmak isteriz ve piyasada bu amaçla üretilmiş pek çok ürün bulunmaktadır. Fakat terlemeyi önleyici ürünlerin içeriğinde genellikle alüminyum tuzu bulunmaktadır.
Alüminyum, koltukaltındaki gözeneklerin kapanmasına ve böylece terlemenin oluşmamasına sebep olmaktadır. Nahoş koku ya da kötü bir görüntü oluşmaması bakımından bu ilk bakışta iyi gibi görünse de alüminyumun vücut tarafından emildiği düşünüldüğünde sağlığımız açısından yararlı olmadığı anlaşılmaktadır.

Fonksiyonel kozmetik kapsamında üretilmeyen antiperspirantlar ve deodorantlar; alüminyum tuzları, paraben, metil, etil, propil, vb gibi sağlığa zararlı kimyasallar içerebilmektedir. Bu kimyasalların sağlığa zararlı olduğunu biliyoruz fakat "meme kanseri yapar mı" konusunda bazı araştırmalar "kanser yaptığı" yönde sonuç belirtirken bazıları ise kanser yapmadığı yönünde netice bildirmişlerdir.

Cenevre Üniversitesi araştırmacılarının gerçekleştirdiği ve neticesinde International Journal of Cancer dergisinde yayımlanmış bir araştırma sonucuna göre; içerisinde alüminyum tuzları bulunan ve uzun süre kullanılan deodorantların agresif tümörlere yani kanser hücrelerine yol açtığı açıklanmıştır. Bu sebepten alüminyum tuzları içeren deodorant ve koltukaltı rollonlarından uzak durulması gerektiği belirtilmiştir.

Bununla birlikte Cancer Research UK (İngiltere Kanser Araştırmaları Ajansı) söz konusu araştırma sonucuna karşı çıkmış ve bu tarz deodorantların ve antiperspirantların kansere neden olduğuna ilişkin "ikna edici" bir kanıtının olmadığını deklare etmiştir.

Tıpkı bu örnekte olduğu gibi bu konuda tıp dünyası ikiye ayrılmış durumdadır. Bazıları alüminyum içeren deodorantların meme kanserine sebep olduğunu belirtirken bir kısmı da bu konuda yeterli kanıt ve veri olmadığını dile getirmektedir. Bu tarz araştırma sonuçlarının ticari bakımdan önemi büyüktür. Dolayısıyla kurumların söylemlerini incelerken bunu göz önünde bulundurmak gerekebilir.

Alüminyum Genomik Kararsızlığa Sebep Olabilir!

Bazı çalışmalarda, terlemeyi önlemek için kullanılan alüminyum bileşiklerinin vücut tarafından emildiği ve vücut içinde meme kanserine yol açan mutasyonlar geçirdiği belirtilmiştir. Bu tarz kimyasalların meme kanseri ile ilişkisi olduğunu belirten  araştırmacılar, inceledikleri örneklerde meme kanseri tümörünün koltukaltı bölgesine yakın yerde meydana geldiğini açıklamışlardır. Tümörün koltukaltı bölgesine yakın olması,ter kokusunu engellemek için kullanılan ürünlerin içeriğinde bulunan alüminyum tuzlarının tümör oluşumuna sebep olabileceğini düşündürmektedir.
Antiperspirant, deodorant ve rollonlarda bulunan alüminyum, meme kanserine zemin hazırlayabilir. Vücuda giren alüminyumun göğüs kanseri dışında farklı zararları da vardır. Örneğin, alzeimer hastalığına sebep olabilir, karaciğerde birikerek büyük hasar bırakabilir.
Oxford Üniversitesi ve  İsviçreli kuruluş Grangettes Hematoloji ve Onkoloji Merkezi işbirliği ile yürütülen, alüminyumun meme kanseri ile ilişkisini ortaya koymayı amaçlayan bir araştırma yapılmış ve sonucu 2021 yılında açıklanmıştır. Bu araştırma sonucunda alüminyumun meme hücreleri üzerinde kanserojen etkisi olduğunu açıklanmıştır. Bu araştırma sonucunda alüminyumun "genomik kararsızlık" hastalığına yol açtığını da ortaya konulmuştur. Genomik kararsızlık; DNA eşleşmelerinde meydana gelebilecek yanlış eşleşmelerin, gerektiği kadar tamir edilememesi durumuna denilmektedir. Bunun yanı sıra meme hücrelerinin alüminyumu hızla emdiği de araştırma sırasında gözlenmiştir.

 

Paraben İçeren Ürünlere Dikkat!


Alüminyumun yanı sıra sağlığımız için oldukça zararlı olduğunu bildiğimiz parabenler de koltukaltı rollonlarında ve deodorantlarda kullanılan bir kimyasaldır. Paraben ürünlerin raf ömrünü uzatmak için kullanılan koruyucu bileşendir. Paraben, vücuttaki östrojen hormonunun taklit edebilme özelliğine sahip olup, bu özelliği ile tüm meme hücreleri ile birlikte kanserli meme hücrelerinin de büyümesine neden olabilmektedir. Nitekim 2004 yılında yapılan bir araştırmada, tümörlü meme hücreleri incelenmiş ve az miktarda paraben kimyasalına rastlanmıştır.

 

Deodorant ya da Koltukaltı Rollonu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi cildimize kullanacağımız herhangi bir ürünü tercih ederken en az beslenirken gösterdiğimiz kadar özen göstermeliyiz. Vücudumuza sürdüğümüz herhangi bir ürün deri yolu ile emilmekte, kılcal damarlardan kana karışabilmektedir.
İçeriğinde zararlı kimyasal madde bulunan hiçbir kozmetik ürünü kullanılmamalıdır. Burada "zararlı kimyasal" önemli bir belirteçtir zira sağlıklı kozmetik ürünler de kimyasal madde içerir. Bilinen en yaygın zararlı kimyasallar alüminyum tuzları, paraben, sodyum sülfat, metil alkol, cetyl alkol, fitalatlar, vb şeklinde sıralanabilir. Bu gibi kimyasalları içeren ürünler sağlığa zararlıdır.
Kozmetikte temiz içerikli ürünler tercih etmek sağlımız açısından önemlidir. Hem kötü koku oluşumunu engelleyen hem de sağlığa zarar vermeyen koltukaltı rollonları/ deodorantı temiz kozmetik kapsamında tüketiciye sunulmaktadır. Ozonlabs sağlığa zararlı olmayan temiz içerikli kozmetik ürünler üretmektedir. Daha çok doğal bileşenlerden faydalanarak üretim yapan Ozonlabs, ürünlerinde sağlığa zararlı kimyasal bileşen kullanmamaktadır.
Dünyada görülen en yaygın kanser türlerinden biri meme kanseridir. Tüm dünyada yaklaşık 8 milyon kadın göğüs kanseri ile mücadele etmektedir. Sağlık her şeyden önce gelir...

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlabs-phoenix-by-angela-indigo-roll-on

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6