Tıraş Sonrası Tahrişe Ne İyi Gelir?
Tıraş sonrası tahriş sorunu yaşamayan erkek neredeyse yoktur. Ergenlik döneminde, yüzde sakal ve bıyığın çıkmasıyla birlikte tıraş sonrasında ortaya çıkan sorunlar her erkeğin en azından hayatının bir döneminde karşısına çıkar. Tıraş sonrası ciltte kızarıklık, kaşıntı, kuruma, sivilcelenme gibi problemler oluşabilir. Neyse ki bu problemleri çözme yolunda alınabilecek önlemler, sorunların kötü etkilerinden kurtulabilmek adına uygulanabilecek yöntemler mevcuttur.
Sakal Tıraşı Sonrası Tahriş Sorunu Yaşamamak için Alınacak Önlemler
Tıraş sonrası tahriş problemiyle karşılaşmak istemiyorsanız önceden tedbir almak en iyi çözümdür.
Tıraş Olma Zamanı Önemlidir
Sakal ve bıyık ne kadar yumuşaksa, tıraş olmak o kadar kolay olur. Bu, tahrişin minimumda olacağı anlamına gelir. Sıcak duş, cildi nemlendireceği için tıraş olma zamanınızı duştan sonraya bırakırsanız oluşabilecek olumsuz sonuçları azaltmış olursunuz. Eğer duş almak için vaktiniz yoksa sıcak suyla ıslattığınız bir havluyu kısa süre yüzünüzde bekletmek de aynı etkiyi yaratacaktır.
Batıklara Savaş Açmak Gerekir
Tıraş sonrası oluşan tahrişin en büyük nedenlerinden biri de batıklardır. Ciltte batık oluşmaması için tıraş etme yönünü hep aynı tutmak, tıraştan sonra bakım yapmak çok önemlidir. Eğer dikkatli davranmanıza rağmen batık oluşuyorsa, bu batıklardaki kılı hafifçe dışarı alıp makasla kısaltabilirsiniz. Batan kılı cımbızla çekmeye ya da jilet ile kısaltmaya çalışmanız kökteki deriyi daha çok tahriş eder.
Tıraş Sonrası Bakımı İhmal Etmeyin
Kolonya yerine uygun bir tıraş sonrası bakım ürünü kullanmak daha doğrudur. Cilde bakım yapmak bir sonraki tıraş için de sağlıklı, pürüzsüz bir cildi hazır etmenin yoludur.
Nasıl Tıraş Olmak Gerekir?
Tıraş olma yönteminizi iyi belirleyin. Kısa ve hafif vuruşlarla işlemi gerçekleştirmeyi alışkanlık haline getirirseniz cildiniz daha az tahriş olur. Sakal tıraşı esnasında çene ile boyun tıraşını en sona bırakmak da doğru olacaktır. Çünkü en sert kıllar çene/boyun bölgelerinde bulunur. Buradaki kılların bir süre köpük, jel veya su ile yumuşamaları kolaylıkla tıraş edilmelerine katkı sağlar. Ayrıca, işlem esnasında sık sık tıraş aletinizi temizlemeniz cilt yüzeyinde dengeli ilerlemenize yardımcı olur. Ancak mutlaka köpük veya jel kullanın. Sadece suyla ıslatılmış cildi tıraş etmektense, tıraş köpüğü ya da jeli uygulanmış cildi tıraş etmek daha kolaydır. Böylece oluşacak tahriş ile kızarıklık da yok denecek kadar aza indirgenir. İster jiletle ister makineyle tıraş olun, vaktiniz var ise ıslak tıraşı tercih etmeniz cildiniz için doğru tercih olacaktır.
Tıraş Sonrası Tahriş Olan Cilde Ne İyi Gelir?
- Tıraş sonrası oluşan tahriş ile kızarıklık için uygulanan en eski, en kolay yöntemlerden biri buz kompresidir. Soğuk kompres kızarıklık ile kaşıntıyı hafifletir.
- Kızarıklık için krem de kullanılabilir. Cilt tipine göre uygun krem seçilmelidir.
- Tahriş ya da sivilce oluşumu varsa, bu durumda iki kat dikkatli şekilde bakım yapılmalıdır. Sivilceler sıkılmamalı, onun yerine sivilceli cildin iyileşmesi için doğal yahut kozmetik yollara başvurulmalıdır. Tıraş sonrası oluşan sivilcelerin iyileşme süresinde mümkünse tıraş olmamak en doğrusudur.
Tıraş sonrası cilt bakımını tamamlamak isteyenler, temiz içerikli kozmetikler arasında bulunan “Ozonlabs O3RSS V1 Serum”u kullanabilir. Serum içerisinde; paraben, alkol, silikon, sülfat ve parfüm yoktur. Ozonlabs O3RSS Serum içerisindeki ozonlandırılmış zeytinyağı, shea yağı ile ciltteki nem kaybına karşı destek niteliğinde bir bakım sağlayabilir.
Önerilen Kullanım Şekli:
Ozonlabs O3RSS Serumu günde 1-2 kez temiz cilde uygulayabilirsiniz. Ürünü kullanırken gözle temas etmemesine öze göstermeniz gerekmektedir.