İçeriğe geç

Akne Maskesi Nedir?

29 Apr 2019 0 yorum
Akne Maskesi Nedir?

Ergenlik çağından yetişkinlik dönemine geçtiğimiz andan itibaren akneler ile sivilceler gibi cilt problemlerini geride bıraktığımızı düşünürüz. Birçok insanın en büyük yanılgısı aknelerin; yani sivilce, siyah nokta gibi cilt sorunlarının yalnızca ergenlik dönemindeki gençlerde görüldüğünü düşünmekten geçiyor. Fakat gerçek o ki; erişkinlerde görülen akneler çoğu insanın, 30-40 yaş civarında bile maruz kalabileceği bir problemdir. Bu problemin azaltılması adına, akne maskesi gibi çeşitli yöntemler uygulanmaktadır. 

Akne nedir ve neden oluşur?

Akne Nedir ve Neden Oluşur? 

Tıbbi adları ile “Acne Vulgaris”, “Acne Fulminans” ve “Acne Conglabata”, insan derisinde bulunan kıl folikülü ile yağ içerikli salgı üreten sebase bezlerinin, por adı verilen dışarı açıklığının iltihaplanması sonucu oluşur. Deride artış gösteren yağ salgısı ile, gözeneklerin tıkanması sonucu komedon, yani siyah nokta olarak adlandırdığımız akne çeşidi oluşur. Bu komedonlar bakteriler tarafından saldırıya uğradığında, cildimizde kırmızı ve iltihaplı şişlikler oluşur. Deride iz ve kalıcı lekeler bırakma gibi bir tehlikesi bulunur. 

Cildimizde sık sık yahut nadiren oluşumunu gördüğümüz bu problemin sebepleri nelerdir? 

Akne Neden Oluşur?

Aknelerin oluşumuna sebebiyet veren dört ana unsur bulunur:

  • Ciltte yağın aşırı salgılanması,
  • Yağ ve ölü cilt hücreleri tarafından tıkanmış kıl folikülü,
  • Zararlı bakteriler,
  • Androjen hormonunun fazla salgılanması.

Akne Maskesi Nedir?

Akne probleminde etkin rol oynayan bu dört ana sebebin dışında, ciltteki akneleri tetikleyen nedenler de mevcut.

Örneğin; yaşadığımız stres kortizon salınımına neden olarak akneyi tetikliyor. Bunun dışında beslenme düzenimiz, kalıtsal faktörler, nemli ortam ya da hijyenik nedenler de cildimizde var olan aknelerde artışa sebep olabiliyor. 

Aknelerin oluşumunda, genetik faktörler gibi sebeplere engel olamasak da kontrol altına almak mümkün. 

Cildinizde oluşan aknelerin görünüşünden rahatsızsanız, en etkili sonucu elde etmek istediğiniz halde sonuca ulaşamıyorsanız, paniğe gerek yok. Günlük rutininize, cildinize maske uygulama işlemini de ekler ve bunu alışkanlık haline getirirseniz, kısa sürede cildinizde istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz.

Akne Maskesi nedir? Akne Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Akne maskesi, en sık görülen cilt problemi olan aknelerden kurtulmayı vaat eder. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz akne maskesi, cilt sağlığımıza birçok yönden olumlu etkide bulunur:

  • Akne maskesi; cildinize temiz, aydınlık görünüm kazandırır. 
  • Ciltte salgılanan fazla yağın dengelenmesini sağlar.
  • Akne maskesi cildi ölü deriler ile kirden arındırır.
  • Cildiniz, akne maskesi sayesinde daha yumuşak, daha pürüzsüz yapı kazanır. 
  • Düzenli kullanımında gözenekleriniz sıkılaşır.
  • Siyah noktaların azalmasını sağlar.
  • Akne maskesi, uygulama sonrası ciltteki kan akışını hızlandırır.

Ancak; burada dikkatli olmamız gereken bir nokta var. Piyasada çok sayıda maske mevcutken; cildimiz için en doğal, güvenilir olanı seçmek sandığımızdan zor olabiliyor.

Cildimiz İçin En Uygun Akne Maskesi Nasıl Seçilmeli?

İçeriğine Dikkat Edin

Akne maskesi kullanmadan önce, içeriğindeki maddeleri es geçer, içeriğine önem vermezsek istenmeyen sonuçlara ulaşabiliriz. Yanılgıya kapılıp satın aldığımız maske tamamen kimyasal içerikli olabilir. Böylece cildimizde pek çok soruna yol açabilir.

Maskenin Cildinize Uygunluğunu Kontrol Edin

Maske kullanımından önce, cilt tipinizi belirleyip bu doğrultuda cildinize uygun maskeyi seçmeyi unutmayın. Örneğin; karma cilt yapısına sahipseniz, kuru ciltler için üretilen bir akne maskesi dilediğiniz sonuçları vermeyecektir.

Cildinize uygun maske seçmeden önce dikkat edilmesi gereken noktalardan birinin; maskenin içeriği olduğunu, içerdiği maddelerin kimyasaldan uzak olması gerektiğini vurguladık.

Ozonlava Volkanik Maske” içerdiği doğal sülfür maddesi ve volkan tüfü ile cildinizi tamamen arındıracak ve aknelere veda etmenizi sağlayacak bir ürün. 

“Sülfür”, aknelerin tedavisinde en etkili maddelerden biridir. Ozonlava Volkanik Maske ise düzenli kullanım sonucu sizi vaat ettiği pürüzsüz, aknesiz cilde kavuşturmaya yardımcı olacaktır.

Önerilen Kullanım Şekli: 

Cildinize 72 saat boyunca yani 3 gün, sabah/akşam Ozonlava Volkanik Maske uygulayın. 

Yağlı cilde sahipseniz 15, normal cilt yapınız varsa 7, cildiniz kuru ise 5 dakika bekletip cildinizi durulayın. Üzerine herhangi ürün kullanmadan, Ozonlava’nın içeriğindeki sülfürün ve faydalı bakterilerin çalışmasını bekleyin. 

Kaynakça:

https://www.medicinenet.com/acne/article.htm#
https://gskpro.com/tr-tr/tedavi-alanlari/tr/dermatoloji/akne-sivilce-nedir/
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/acne/symptoms-causes/syc-20368047 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6