İçeriğe geç

Akne ve Sivilce Lekeleri için Maskeler

27 Dec 2020 0 yorum
Akne ve Sivilce Lekeleri için Maskeler

Akne ve sivilce gibi ciltte leke bırakabilen cilt problemlerinde, uygun maskeler ile cildi yenileyebilen yöntemleri sıraladık.

Akne Nedir ve Aknenin Tarihteki Yeri

Akne (Acne Vulgaris) ciltte kistik ve şişkin, kırmızı hatta zamanla mor renk alabilen sivilcedir. Ciltte genişleyen gözenekler, siyah noktalar ile başlayan şişen, yüz, omuz, boyun ve sırtta da görülebilen akneler bazen Folikülit adındaki kıl dönmeleri de akne gibi bir görüntü oluşturabilir.  

Ergenlik döneminde ve gelişim çağlarında yani 10-25 yaş aralığında sebum üretiminin ciltte artması aknelerin oluşumuna neden olabilir. Yağlanan ciltte gözeneklerin kapanması sonucu bakterilerin ciltte kendisine uygun yaşam alanı bulması da söz konusundur. Aknelerin oluşumundaki temel prensip ve beraberinde ciltte akne, sivilce lekelerinin kalması bakteri faaliyetinin yağlı ciltlerde artışıdır.  

Akne aynı zamanda ergenlik ve gelişim çağı sonrasında da yanlış kozmetik ürünlerin kullanımı, cilt florasının bozulması, yanlış beslenme, hormonal sebepler ve stres gibi nedenlerle de oluşabilir.

Akne dünyada cilt sorunları arasında en çok karşılaşılan 3. problemdir. Aknenin tarihi çok eski dönemlere dayandığı bilinmekte ve eldeki veriler incelendiğinde Eski Mısır ve Yunan Uygarlığı’nda akne konusunda remediler hazırlanmış olduğu görülmektedir.

Yapılan araştırmalar, aknenin insan psikolojisi üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olduğunu, yaşamsal bir tehdit oluşturmayan aknelerin sadece cilt problemi olduğunu, ancak hayat boyu devam edebilen aknelerin ciltte izler bırakabildiğini de göstermiştir.  

Akne (Acne Vulgaris) Fuchs ilk kez 1840’ta Fuchs tarafından terminolojiye kazandırılmıştır. Akabinde Alman fizikçi Karl Gustav Theodor Simon, Demodex adındaki yaşayan ve hareket eden canlı Demodex’i mikroskop altında ilk kez 1842’de görüntüleyen bilim insanıdır.  

Akne ve sivilceler tarih boyunca insan cildinde neden yer ettiği araştırılan ve birçok bilim insanı tarafından da ayrıntılı incelenen bir konu olmuştur. 

AKNE VE SİVİLCELİ CİLDİN BAKIMI

Akne ve sivilceli cildin günlük temizliği ve düzenli bakım programı olması tavsiye edilir. Cildini kendi haline bırakmak ve gittikçe yayılan akneleri görmezden gelmek ileride oluşabilecek izler için davetiye de çıkarabilir. Bu anlamda cildimizi gözlemlemek ve düzgün bir cilt bakım programı uygulamak sivilce ve akne lekelerinin oluşmasından önce bir önlem niteliği de taşıyabilir.
 
Günlük cilt temizliği ve akne için uygulanabilen basit yöntemler ile cildin yağ salınımını bir parça kontrol altına almak ve yapılabilecek, günlük, haftalık cilt maskeleri ile cildin temizliğini, arındırılmasını sağlamak mümkündür.
 
Cilt bakımında temiz kozmetik ürünlerin ve içeriklerin kullanımı önemlidir. Cilt lekeleri, akne ve sivilce lekeleri için temiz kozmetik içerikler, alkol, petrol türevleri, silikon, ftalat, boya, parfüm, paraben, talk gibi maddeler içermeyen kozmetik ürünlerdir.
 
Akne ve Sivilce Lekeleri İçin Doğal Maske İçerikleri
 

Spirulina Yosunu – Spirulina Tozu - Syanobakteri – Mavi Yeşil Algler 

Mavi yeşil bir alg olan Spirulina Yosunu yaşayan bir Cyanobacteria cinsidir. Bu organizma cildinizde bakteriler ile doğal yollardan savaşabilir. Cyanobacteria spirulina yosunu ve tozunda doğal olarak bulunmaktadır. Bu faydalı bakteriler enerjilerini fotosentez yolu ile elde ederler ve temiz, oksijenin bol olduğu serin okyanus ve deniz sularında yaşarlar. Cyanobacteria yani Siyanobakterilerin en önemli görevi dünyada yaşam döngüsünün ilk oluşmaya başladığı tarihlerde bir itici güç görevinde olduğu düşünülen oksijen üretimidir. Kısacası ilk yaşam formlarının bu yosunlar olduğu tahmin edilmektedir. Bu üstün özellikleri dünya atmosferinin de oksijenle dolmasında ve yaşam formlarının da bu besin kaynağı ile de çarpıcı bir şekilde değişmeye başlamasında etkili olduğu düşünülmektedir.
 
Syanobakteriler mavi – yeşil alglerdir. Cilt bakımında cildin kendini yenileyebilmesinde, cildin sebum üretiminin dengelenmesinde, ciltte akneye yol açabilen bakterilerle ile mücadelede akne ve sivilce lekelerinde maskeler içinde kullanılabilirler. Mavi-yeşil alg türü olan Spirulina Yosunu ve Tozu cilt bakım maskelerinde bir çay kaşığı kadar hazırlanan maskelerin içine karıştırılarak kullanılabilirler. Cildinizde bekletilen mavi-yeşil alg spirulina tozu 10 dakika gibi bir süre sonra ve-veya kuruduğunda ılık su ile yıkanabilir.


 
Spirulina yosununda aranan özellikler nelerdir?
 

  1. Cilt için kullanıma özel nitelikte gerekli mikrobiyolojik testlerden geçirilmiş olmalı
  2. Kozmetik kullanıma uygun nitelikte gerekli test ve bildirimlerinin yapılmış olması
  3. Koruyucu ve boya içermemesi
 

Himalaya Tuzu


 
Himalaya Tuzu Pakistan’ın Pencap bölgesinden çıkarılan bir kaya tuzudur. Himalaya’nın eteklerinde yer alan bu bölgeden çıkarılan tuz dünyanın en eski mineral kaynaklarından da biridir. Araştırmalar bu tuzun, bilinen en saf tuz olduğunu göstermektedir.
Himalaya Tuzu demir, potasyum ve magnezyum gibi 80’in üzerinde eser element ve mineral içermektedir. Sofra tuzuna oranla daha düşük oranlarda sodyum içermektedir ve Himalaya tuzu sofra tuzundan farklı olarak tamamen doğal yapıda ve bu doğal tuz işlem görmemektedir.
 
Cildin yüzeyine de sürülebilen himalaya tuzlu su cildin katmanları tarafından emilebilmekte ve cildin sakinleştirilmesi için de yüzlerce yıldır eski bir remedi olarak kullanılmaktadır. Ciltten ve dokulardan toksinlerin temizlenmesi için kullanılabilen Himalaya Tuzu akneler için ciltteki bakterilerin de kolayca ciltten temizlenmesini sağlayan bir solüsyon olabilmektedir. Himalaya çözeltileri su ile hazırlanır ve tıpkı tuzlu suların şifasında olduğu gibi ciltte de doğal olarak temizleyici, iyileştirici ve sakinleştirici etkilere sahip olabilir. Doymuş Himalaya Tuz Çözeltisi akne ve sivilce lekelerinde maske içeriklerine eklenebildiği gibi, cilde gün içerisinde direk de sürmek mümkündür. Sivilce ve akne karşıtı bakım uygulamalarında tuzlu sularda yaşayan syanobakteri ve Himalaya tuzlu su birbirine dost içeriklerdir. Akne ve sivilce maskelerinde Spirulina ve Himalaya tuzu bakım uygulamalarında bir karışım olarak kullanılabilir.  
 
 

Bentonit – Bentonite - Volkanik Tüf

 

Bentonit adı verilen maden, volkanik bir tüftür. Mekanik çözülmeler, yağmur ve rüzgar ile parçalanan volkanik kayalar ve volkanik arazilerde rastlanan bentonit madeni yüzlerce yıldır çamur banyoları ve cilt maskeleri hazırlanmakta kullanılan yine çok eski ve değerli bir remedidir. Bentonit madeninde cilt için kullanımda en öncelikle ve önemli olarak karşımıza çıkan iki unsur,

  1. Mikrobiyolojik analizleri
  2. Montmorillonit miktarı.

Topraktan doğal olarak gelen katalizör montmorillonit yani diğer adı ile Bentonit madeninde yüksek oranlı olarak bulunur. Ortamın çevresel ve toksik kirliliğine karşı davranışı ile bilinen montmorillonit kili yani bentonit su ile şişebilme özelliğine sahiptir. Montomorillonit kili smektit kil ailesinin bir üyesidir ve oksijen taşıma kapasitesi yüksektir. Bentonit kili kalsiyum ve çeşitli eser elementler de içerir ve cilt bakımında, cilt lekelerinde akne sivilce lekelerinde maske hazırlamada kullanılabilir.

Beyazlatıcı özelliği de bulunan Bentonit kili akne ve sivilceli ciltlerde oluşan lekelerin de giderilmesinde kullanılabilmektedir. Lekelerde kanıtlanmış etkisi olan Ozonlava Volkanik Maske https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlava-volkanik-maske

bir bentonit – montmorillonit maskedir.  

Bentonit içerikli maskelere tuzlu su, spirulina tozu karıştırabilir ve bekletmeden cildinize uygulayabilirsiniz. Leke karşıtı maskeyi kurumasını beklemeden 10 dakika içinde ılık su ile yıkayabilirsiniz. Akne ve sivilceli ciltlerde leke oluşumunun ardından kullanılabilen leke karşıtı bentonit içerikli maskeleri evde hazırlamak ve uygulamak çok kolaydır. Leke ve akne karşıtı bu cilt bakım rutinini haftanın 7 günü cildinize uygulayabilirsiniz. Birinci haftalık uygulamadan sonra bu kullanımı haftada 4 güne indirebilirsiniz.

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6