İçeriğe geç

Akneli Ciltte Probiyotik Yüz Temizleme Köpüğü Nasıl Kullanılır?

04 Jul 2022 0 yorum
Akneli Ciltte Probiyotik Yüz Temizleme Köpüğü Nasıl Kullanılır?

Akneli Ciltte Probiyotik Yüz Temizleme Köpüğü Nasıl Kullanılır

 

En yaygın cilt problemlerinden biri olan akne, ciltte siyah nokta ya da yağ bezesi şeklinde kendini gösterir. Genellikle fazla sebum üreten ciltlerde meydana gelen akneler; cildin yeterince temizlenmemesi neticesinde oluşur.Gün içerisinde makyaj, toz, hava kirliliği gibi etkenlere maruz kalan cilt; cilt yapısına uygun ürünlerle temizlenmediğinde akne problemi kaçınılmazdır. Piyasada cilt temizliğinde kullanılması amacı ile üretilmiş yüzlerce ürün bulunmaktadır ve bunlardan biri de son dönemde oldukça revaçta olan "probiyotik yüz temizleme köpüğü"dür. Peki akneli ciltte probiyotik yüz temizleme köpüğü nasıl kullanır, gelin bunun cevabına birlikte bakalım...

Akneli Ciltte Probiyotik Yüz Temizleme Köpüğü Kullanımı

Akneli ciltte probiyotik yüz temizleme köpüğü kullanımına geçmeden evvel probiyotikli yüz temizleme köpüğü nedir, cilt temizliğinde probiyotiğin önemi nedir, bunlara bir göz atalım...
Sindirim sistemine olan faydaları ile bilinen probiyotiklerin cilde olan yararları da azımsanmayacak derecede fazladır. Probiyotikler son dönemde cilt bakım ürünlerinde kullanılmaya başlansa da yıllar öncesinden beri yapılan süt banyosunu; yoğurtla ve sütle yapılan yüz maskelerini düşününce probiyotiklerin cilde olan faydaları yeni keşfedilmediği aşikar. Son yıllarda yapılan çalışmalarla da probiyotiklerin cilde olan pozitif yönlü etkileri kanıtlanmış durumda.
Probiyotikler cildin güçlenmesini, cilt üzerinde yaşayan bakteri florasının düzenlenmesini sağlamaktadır. Cildin bağışıklık sistemini güçlendirerek serbest radikallere karşı savaş açan probiyotikler, hücre yenilenmesini hızlandırarak cildin kendi kendini onarma sürecini hızlandırmaktadır.
Anti- aging etkisi ile probiyotikler cildin yaşlanmasını geciktirir, kırışıklık oluşumunu yavaşlattığı gibi var olan kırışıkların açılmasına da yardımcı olur. Cildin kolajen üretimini artıran probiyotikler yüzün elastiki yapısının korunmasını sağlar.
Probiyotikler ciltte meydana gelen akne, kızarıklık, tahriş, soyulma, ultra- viyole ışınlarından kaynaklanan hasarlar, vb gibi problemlerle başa çıkabilen yararlı bakterilerdir. Bu tarz cilt sorunlarının hem oluşumunu önlemeye yardımcıdır hem de var olan bu problemlerin giderilmesini sağlar. Probiyotiğin cilde olan faydaları, onun cilt bakım ürünlerinde kullanımını yaygınlaştırmıştır. Probiyotik yüz temizleme köpüğü de bu ürünlerden biridir.

 

Cilt Temizliğinde Probiyotiğin Önemi

"Yüz temizliği" sağlıklı bir cilt için olmazsa olmaz denilebilecek kadar önemlidir. Her gece yatmadan evvel cilt, uygun ürünlerle temizlenmelidir. Makyaj yapılmamış olsa dahi havada bulunan kir toz cilde nüfuz eder. Cildin ürettiği fazla sebum yüzde biriktiğinde, hava da bulunan zararlı maddelerle birlikte gözeneklere dolar. Bu da gözeneklerin büyümesine, akne ve sivilcelerin oluşmasına neden olur.
Aslında ertelenen her bakım cildin yaşlanmasını hızlandırır. Sağlıklı, ışıldayan, kendi yaş aralığının en genci olan bir cilde sahip olmak için cilt temizliğine, nemlendirmesine, kısacası cilt bakımına özen göstermek gerekir.
Cilt bakımında önemli noktalardan biri de cilt tipine uygun ürün kullanmaktır. Öncelikle cildi tanımak gerekir; "kuru, yağlı veya karma, hangi cilt tipine sahipsiniz? Cildiniz akneye meyilli mi? "Cildi tanımak ve ona uygun ürünler kullanmak; cildin korunmasında ve sağlıklı kalmasında ehemmiyet arz eder.
Akneye meyilli ciltler genellikle fazla sebum üretirler. Sebum, kısa cildin ürettiği yağdır, diyebiliriz. Aslında bu yağ cilt için faydalıdır; cildi besler, nem dengesini korur, cildin ihtiyaç duyduğu nemi sağlar. Fakat fazla üretilen sebum, gözeneklerin tıkanmasına ve akne oluşumuna yol açar. Bu aşamada cilt temizliği için probiyotik yüz temizleme köpüğü kullanılabilir.
Probiyotik yüz temizleme köpüğü, içeriği sayesinde cilt sağlığının korumasına yardımcı olacağı gibi derinlemesine temizler. Probiyotik yüz temizleme köpüğü antioksidan ve anti- enflamatuar bakımından zengin bir içeriğe sahip olduğu için cildin temizlenmesinin yanı sıra onarılmasında da etkilidir. Ayrıca anti- aging etkisi ile yaşlanmayı geciktirici etkisi de bulunmaktadır. İçeriğinde bulunan A, D, E, K, B5 vitaminleri ile cilt bariyerlerini güçlendirerek dış etkenlere karşı cildi korur.
Tüm bunların yanı sıra içeriğindeki mucizevi yağlar ile kırışıklık oluşumunu geciktirici, nem dengesini sağlayıcı, cildi sıklaştırıcı etkiye sahiptir. Söz konusu ürün içeriğinde cilde faydalı pek çok bitkinin ekstraktları da bulunmaktadır. Bu ekstraktlar cildin sakinleşmesinde, iyileşmesinde, onarılmasında, geç yaşlanmasında, kırışıkların açılmasında etkilidir. Ayrıca göz altlarındaki mor halkaların giderilmesinde yardımcıdırlar.  

Peki probiyotik yüz temizleme köpüğü nasıl kullanılır?


Probiyotik yüz temizleme köpüğü zengin içeriğe sahip, tüm cilt tipleri için üretilmiş (kuru, yağlı ve karma), cildi derinlemesine temizlerken onaran bir cilt temizleme ürünüdür. Köpük formunda olan bu yüz temizleme ürünü akne oluşumunu engellemeye ve var olan akneleri temizlemeye yardımcıdır.
Etkili bir ürün olan Ozonlabs probiyotik yüz temizleme köpüğü waterproof özelliğe sahip olmayan makyajı dahi temizler. Daha etkili bir cilt temizliği için, yıkamadan evvel makyaj uygun ürünlerle temizlenerek akabinde yüz temizleme köpüğü ile yıkama işlemine geçilebilir. Probiyotik yüz temizleme köpüğü cilt temizliğinde yalnızca akşamları ya da sabah- akşam kullanılabilir.
Yüz temizleme köpüğü ürün pompasına bir ya da iki kez basılarak bir miktar ürünü avuca alınır. Ürünü yüze dairesel hareketlerle yayılır. Hafif bir şekilde ovalayarak birkaç dakika boyunca yüz yıkanır; tıpkı masaj yapar gibi. Ardından su ile cilt durulanır. Probiyotik yüz temizleme köpüğü yüz temizleme cihazları ile de kullanılabilir.
Akneli cilt, probiyotik yüz temizleme köpüğü ile yıkanıp temizlendikten sonra mutlaka nemlendirilmelidir. Her ne kadar cilt tipine uygun ürün kullanılsa da cilt temizliğinden sonra yüzü nemlendirmek çok önemlidir. Unutmayınız ki yeteri kadar nemli olmayan cilt erken yaşlanır. Cildin yaşlanmasını geciktirmek için sebum dengesinin korunması gerekir.

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6