İçeriğe geç

Allantoin Nedir? Cilt için Faydaları Nelerdir?

14 Mar 2019 0 yorum
Allantoin nedir? Allantoin’in cilt için faydaları nelerdir?

Allantoin, birçok popüler cilt bakım ürününde bulunan ve yaygın olarak kullanılan bir bileşendir. Ayrıca, cilde iyi gelen kimyasal bir bileşik olarak çok yönlü bileşenlerden biridir.

Genellikle karakafes bitkisinin (Symphytum Officinale) köklerinde bulunan bitkisel özlerden, aloe vera, papatya, lotus, yam ve diğer bitkilerden gelir.

Kullanımı eski Mısır ve Çin'e kadar uzanıyor. Bir bileşen olarak; kimyasal bileşiminin herhangi bir yan etkisi olmadığı ve tüm cilt tipleri için geçerli olduğu, cilde uygulandığında da güvenli olduğu bilinmektedir.

Allantoin'in, cildi yumuşatmak ve nemlendirmek dahil olmak üzere birçok farklı yararı olan çok yönlü, güvenli ve etkili bir cilt bakım bileşeni olduğunu söyleyebiliriz. International Toxicology dergisine göre allantoin, çeşitli kozmetik uygulamalarında kullanım için toksik olmayan ve güvenli olduğu tespit edilmiş bir bileşendir.


Allantoin Etki Mekanizması Nasıldır?

Allantoin bilinen bir keratolitiktir, yani hücrelerin su içeriğini artırabilir. Aynı zamanda cildin dış katmanlarının işaretlenmesinde de yardımcı olur.

Keratolitik özellik; özellikle siğil, akne, kepek ve sedef hastalığı (psoriazis) gibi cilt ve saç deri bozukluklarını teda­vi etmekte kullanılır. Keratolitik etki, koruyucu ve düzenleyici işlevlerini yerine getiren, cildimizin dış tabakası epidermdir. Stratum Korneum’da doğal olarak bulunan çok sayıda protein ve yağları (lipitler) sentezler.

Allantoin akıllıdır; anormal ve kalın bir Stratum Korneum'u inceltmek için cildin keratiniyle etkileşime girer. Bu durum, allantoinin cildinizi pürüzsüz hissetmeniz için sağladığı özelliktendir. Cildinizde kullanacağınız %0,2 derişim oranında bir allantoin, keratolitik özellikte olmaktadır. Allantoin düşük konsantrasyonlarda (%0,5’e kadar) çok aktiftir ve en büyük avantajı cildi tahriş edici olmaması ve toksik olmamasıdır.

Allantoin Bilimsel Çalışmaları Nelerdir?

Allantoin’in, cildin kendini iyileştirip yenilemesi konusunda etkili olduğu da bilinmektedir. Liverpool Üniversitesi tarafından yapılan 2015 araştırması, Allantoin'in cilt bakım ürünleri yoluyla sunduğu faydalı özelliklerini ve bilimsel işlevlerini doğrulamıştır.

Allantoin ile ilgili bir çalışmaya göre; sadece% 0.2'lik bir Allantoin oranın bulunduğu bileşen sayesinde, kadınların cildinde kızarıklık ve çatlama belirtileri %90 oranından fazla düzelmiştir. Allantoinin aktif keratolitik özelliklere sahip olması, kepekle mücadelede ideal bir bileşen olduğu anlamına gelir ve bunu ölü cilt hücrelerinde büyük parçacıkları parçalayarak yapar.

Allantoin’in Cilt için Faydaları Nelerdir?

Allantoin'de bulunan bileşikler hakkında oldukça fazla araştırma yapılmıştır. Buna göre Allantoin’in cilt için faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Cildi Nemlendirir

Allantoin, cildin su içeriğini arttırır.

Desquamation (deskuamasyon)

Derinin dış tabakası olan Stratum Corneum'da doğal dökülmeyi teşvik eder.

Onarıcı Etki

Yeni doku büyümesini teşvik ederek hücre çoğalmasını uyarma kabiliyeti ile bilinir. Hücrelerin yenilenmesini teşvik eder. Yara iyileşmesi üzerine yapılan bilinen araştırmalar, nekrotik yara dokusunu temizlediğini ve sağlıklı yeni bir dokuya yol açtığını göstermiştir.

İyileşme

Aktif bir cilt koruyucudur, doğal olarak ciltlerin iyileşme sürecini teşvik eder. Küçük yaraların ve tahrişlerin tedavisi için uygun bir bileşendir.

Cilt Kuruluğunu Hafifletir

Hücresel yenilenmeyi teşvik eder, kuruluğu önler ve hassas cildi daha esnek olmaya teşvik eder.

Koruma

Cildi gerçekten yumuşatan bir bileşendir. Çatlamış, güneşte hasar görmüş cildi korur. Yapılan çalışmalar, Allantoin'in UV kaynaklı hücre hasarına karşı koruduğunu göstermiştir.

Yatıştırıcı

Mükemmel bir yatıştırıcı olarak kabul edilir. Bu yüzden bebek ürünlerinde bile tahrişi önlemek amaçlı kullanılır.

Yaşlanma Karşıtı ve Antioksidan Etki

Allantoin, topikal uygulaması sayesinde ciltte serbest radikal aktivitenin azaltılmasına yardımcı olur.


Allantoin içerikli ürünleri kimler özellikle kullanmalıdır?

Allantoin, diğer birçok nemlendiriciden farklı olarak kimyasal ve fiziksel olarak etki etmesine rağmen bazen bir nemlendirici olarak kabul edilir. Susuz kalmış kuru ciltler için, cildin yumuşatılması ve daha fazla nemi emmesi için yatıştırıcı özellikleri ile sıkça karşılaşılır. Cildin yenilenme sürecini artırmak için, vücudunuzun cildin üst katmanlarındaki ölü cilt hücrelerini daha yumuşak ve pürüzsüz hale getirmesine yardımcı olur. Bir bileşik olarak Allantoin, ölü cilt hücreleri ve keratin gibi engelleri ortadan kaldırır. Bu, cildin alt katmanlarının normal olarak nemi emmesine ve kırışıklıkların görünümünü azaltmasına yardımcı olarak cildin nemlenmesini artırır. Allantoin'in anti-enflamatuar, tahriş edici özellikleri ile toksik olmayan, alerjik olmayan bir bileşendir.


Kaynaklar:

https://skinbetter.com/spotlight-allantoin-can-benefit-skin/

https://www.metrin.com/blog/allantoin-skin-care-products/

https://thenakedchemist.com/allantoin/

 

Allantoin içeren ürünlerimizi keşfedin!

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6