Allantoin nedir? Allantoin’in cilt için faydaları nelerdir? – Ozonlabs Yaşam Bilimleri

Whatsapp danışma hattımız için tıklayın

Allantoin nedir? Allantoin’in cilt için faydaları nelerdir?

Allantoin nedir?

Allantoin, birçok popüler cilt bakım ürününde bulunan ve yaygın olarak kullanılan bir bileşendir. Ayrıca allantoin cilde iyi gelen kimyasal bir bileşik olarak çok yönlü bileşenlerden biridir. Allantoin genellikle karakafes bitkisinin (Symphytum officinale) köklerinde bulunan bitkisel özler, aloe vera, papatya, lotus, yam ve diğer bitkilerden gelir. Allantoin kullanımı eski Mısır ve Çin'e kadar uzanıyor. Bir bileşen olarak, kimyasal bileşiminin, herhangi bir yan etkisi olmayan ve tüm cilt tipleri için geçerli olan cilde uygulandığında da güvenli olduğu bilinmektedir. Allantoin, cildi yumuşatmak, yumuşatmak ve nemlendirmek de dahil olmak üzere birçok farklı yararı olan çok yönlü, güvenli ve etkili bir cilt bakım bileşeni olarak kabul edilir. International Toxicology Dergisine göre allantoin çeşitli kozmetik uygulamalarında kullanım için toksik olmayan ve güvenli olduğu gösterilmiş bir bileşendir.


Allantoin etki mekanizması nasıldır?

Allantoin bilinen bir keratolitiktir, yani hücrelerin su içeriğini artırabilir, aynı zamanda cildin dış katmanlarının işaretlenmesinde de yardımcı olur. Keratolitik özellik özellikle siğil, akne, kepek ve sedef hastalığı (psoriazis) gibi cilt ve saçlı deri bozukluklarını teda­vi etmekte kullanılır. Keratolitik etki: Koruyucu ve düzenleyici işlevlerini yerine getiren, cildimizin dış tabakası epidermdir, stratum korneum’da doğal olarak bulunan çok sayıda protein ve yağları (lipitler) sentezler. Allantoin akıllıdır, anormal, kalın bir stratum korneum'u inceltmek için cildin keratiniyle etkileşime girdiğinden, bu, allantoinin cildinizi pürüzsüz hissetmeniz için sağladığı özelliktendir. Cildinizde kullanacağınız %0,2 derişim oranında bir allantoin keratolitik özellikte olmaktadır. Allantoin düşük konsantrasyonlarda (%0,5’e kadar) çok aktiftir ve en büyük avantajı cildi tahriş edici olmaması ve toksik olmamasıdır.


Allantoin bilimsel çalışmaları nelerdir?

Allantoin’in cildin kendini iyileştirip yenilemesi konusunda etkili olduğu da bilinmektedir. Liverpool Üniversitesi tarafından yapılan 2015 araştırması, Allantoin'in cilt bakım ürünleri yoluyla sunduğu faydalı özelliklerini bilimsel işlevlerini doğrulamıştır.


Allantoin ile ilgili bir çalışmada, sadece% 0.2'lik bir Allantoin oranın bulunduğu bileşenle, ciltte kızarıklık ve çatlama belirtileri olan kadınların %90'ından fazlasının önemli ölçüde düzeldiğini göstermiştir. Allantoinin aktif keratolitik özelliklere sahip olması, kepekle mücadelede ideal bir bileşen olduğu anlamına gelir ve bunu ölü cilt hücrelerinde büyük parçacıkları parçalayarak yapar.


Allantoin’in cilt için faydaları nelerdir?

Allantoin'de bulunan bileşikler hakkında oldukça fazla araştırma yapılmıştır. Buna göre allantoin’in cilt için faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.


  • Nemlendirici: Cildin su içeriğini arttırır.
  • Desquamation (deskuamasyon): Derinin dış tabakası olan stratum corneum'da doğal dökülmeyi teşvik eder.
  • Onarıcı etki: Yeni doku büyümesini teşvik ederek hücre çoğalmasını uyarma kabiliyeti ile bilinir. Hücrelerin yenilenmesini teşvik eder. Yara iyileşmesi üzerine yapılan bilinen araştırmalar, nekrotik yara dokusunu temizlediğini ve sağlıklı yeni bir dokuya yol açtığını göstermiştir.
  • İyileşme: Aktif bir cilt koruyucu, doğal olarak ciltlerin iyileşme sürecini teşvik eder; Küçük yaraların ve tahrişlerin tedavisi için uygun bir bileşendir.
  • Cilt kuruluğunu hafifletir: Hücresel yenilenmeyi teşvik eder, kuruluğu önler ve allantoin hassas cildi daha esnek olmaya teşvik eder.
  • Koruma: Cildi gerçekten yumuşatan bir bileşendir, çatlamış, güneşte hasar görmüş cildi korur, yapılan çalışmalar UV kaynaklı hücre hasarına karşı koruduğunu göstermiştir.
  • Yatıştırıcı: Mükemmel bir yatıştırıcı olarak kabul edilir. Bu yüzden bebek ürünlerinde bile ciltleri tahriş olmaması için kullanılır.
  • Yaşlanma karşıtı - Antioksidan etki: Allantoinin topikal uygulaması ile ciltte serbest radikal aktivitenin azaltılmasına yardımcı olur.

Allantoin içerikli ürünleri kimler özellikle kullanmalıdır?

Allantoin, diğer birçok nemlendiriciden farklı olarak kimyasal ve fiziksel olarak etki etmesine rağmen bazen bir nemlendirici olarak kabul edilir. Susuz kalmış kuru ciltler için, cildin yumuşatılması ve daha fazla nemi emmesi için yatıştırıcı özellikleri ile sıkça karşılaşılır. Cildin yenilenme sürecini artırmak için, vücudunuzun cildin üst katmanlarındaki ölü cilt hücrelerini daha yumuşak ve pürüzsüz hale getirmesine yardımcı olur. Bir bileşik olarak Allantoin, ölü cilt hücreleri ve keratin gibi engelleri ortadan kaldırır. Bu, cildin alt katmanlarının normal olarak nemi emmesine ve kırışıklıkların görünümünü azaltmasına yardımcı olarak cildin nemlenmesini artırır. Allantoin'in anti-enflamatuar, tahriş edici özellikleri ile toksik olmayan, alerjik olmayan bir bileşendir.


Kaynaklar:

https://skinbetter.com/spotlight-allantoin-can-benefit-skin/

https://www.metrin.com/blog/allantoin-skin-care-products/

https://thenakedchemist.com/allantoin/

 

Allantoin içeren ürünlerimizi keşfedin!

Yorum Yap

Lütfen, yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.