İçeriğe geç

Aloe Vera nedir? Saç bakımı için faydaları nelerdir?

29 Nov 2018 0 yorum
Aloe Vera nedir? Saç bakımı için faydaları nelerdir?

Aloe vera nedir?

Aloe Vera, çeşitli sağlık sorunları için bilinen bir mucize bitkidir. Antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Aloe Vera, kış aylarında ve yaz aylarında rahatlıkla kullanılabilir.

Aloe vera, güzellik ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Antiviral ve antibakteriyel özellikleri ve kabızlıktan diyabete kadar her şeyi tedavi etme yeteneğine sahip. Bahçenizde oturan yeşil kaktüs görünümlü bitki sadece bir bitki değil, güzellik kremlerinden sağlıklı meyve sularına ve diyet takviyesine kadar uzanan milyon dolarlık bir endüstrinin özü. Zamanla; aloe vera, kullandığımız her şeye sorunsuz bir şekilde entegre olmuştur. Ancak, bu mucize bitkisini bu kadar ayırt edici kılan nedir? Aloe vera'nın bazı inanılmaz faydaları vardır.

 

Ozonlabs Aloe Vera Nedir? Saç Bakımına Faydaları Nelerdir?


Aloe vera bitkisi, hayvanların ve böceklerin bitkiden beslenmesini önlemek için bir savunma görevi gören dikenli ve acı yaprakları olan, bir ya da iki metre boyunda bir bitkidir. Yapraklar aynı zamanda son derece saydam jel sıvı içerirler. Bu yarı saydam jelde, yaklaşık %96 su, bazı organik ve inorganik bileşiklerden oluşan 18 protein türü bulunur. Vücutta bulunan 20 amino asit ve son olarak da A, B, C ve E vitaminlerini içerir.


Aloe vera jelinde bulunan en önemli elementlerden biri, Acemannan olarak bilinen karmaşık bir karbonhidrattır. Besin maddelerinin hücrelere ulaşmasını sağlar, onları besler ve aynı zamanda onları toksinlerden arındırır. Ayurveda, Çin bitkisel ilaçları ve İngiliz bitkisel ilaçları, uygulandıkları veya ağız yoluyla tüketildiklerinde, bir şifacı olarak aloe vera'yı savunurlar. En belirgin faydalarından bazılarını ele alalım:

Saç derisi için aloe vera'nın bazı faydaları şunlardır


Bill C. Coats şöyle yazıyor: Cildin kendi kendine beslenmesi gerektiğinden, Aloe Vera, uygun şekilde tasarlanmış bir kişisel bakım rejimine formüle edildiğinde; insan cildine sürekli, etkileyici bir beslenmeyi tedavi edebilir, eksfoliye edebilir, açığa çıkarabilir ve sağlayabilir. Ve bunu nasıl yapabileceğinizi göstermek üzereyiz. Doğal aloe vera jelinin ince yapısını geçip cildinize uyguladıktan sonra, ne kadar rahatlatıcı ve ferahlatıcı bir etkisi olduğunu fark edeceksiniz. Ve bu kesin nedenlerden dolayı Ayurveda; yaraları, küçük kesimleri, kuru deriyi ve ciddi yanıkları tedavi etmek için kullanılabilecek mucize otu olarak aloe vera'yı ifade eder.

Delhi merkezli dermatoloji uzmanı Dr. Deepali Bhardwaj Aloe Vera, C vitamini açısından zengin ve besleyici ve yaşlanma karşıtı özelliklerine sahip olan beta karoten bakımından zengindir. Cildi nemlendirebilir, yağlı ciltler için satın alın. demiştir. Ayrıca, sabahları erken bir saatte aç karnına aloe vera suyu içmeyi önerir çünkü sindirimi artırır ve her türlü mide rahatsızlığını iyileştirir. Ve biliyorsunuz ki, eğer içinizde sağlıklı bir şey varsa, size dışarıdan gözlemlenebilen bir parlaklık verecektir. 


Aloe vera veya aloe vera bazlı ürünler kış aylarında ve yaz aylarında, tüm cilt tiplerinde insanlar tarafından kullanılabilir. Aloe vera; cildi epitel seviyesinde tedavi eder, bu nedenle dermatologların bronzlaşmasını, güneş yanıklarını ve streç izlerini iyileştirmesi önerilir. Aloe vera kullanmanın bir yolu; jeli doğrudan uygulamak, diğeri ise mutfağınızdaki diğer bazı özel malzemelerle birlikte aloe vera kullanarak bir paket yapmak olacaktır. Yani, yüz için aloe vera'nın cildinizde inanılmaz bir etkisi olan büyülü bir jel gibi olduğunu biliyorsunuz.

Saç dökülmesi için Aloe Vera

Aloe vera, kafa derisi üzerinde ölü deri hücrelerini tamir eden proteolitik enzimler denen bir madde içerir. Aynı zamanda mükemmel bir saç kremi gibi davranır ve saçınızı pürüzsüz ve parlak bir hale getirir. Saç uzamasını hızlandırır, saç derisinde kaşıntıyı önler, kepeği azaltır ve saçınızı şekillendirir. Aloe Vera (Nature's Soothing Healer) isimli kitabın yazarı Diane Gage: Saçın birincil proteini olan keratin; amino asitler, oksijen, karbon ve az miktarda hidrojen, azot ve kükürt içerir. Aloe vera, keratin ile kimyasal bir benzerliğe sahiptir. Saçları kendi besinleriyle yeniden canlandırır, daha fazla esneklik ve kırılmayı önler.

 

Kaynakça:

https://food.ndtv.com/beauty/6-amazing-benefits-aloe-vera-hair-skin-weight-loss-1221869

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6