İçeriğe geç

Aloe Vera'nın Saçlı Derideki Faydaları

01 Oct 2019 0 yorum
Aloe Vera'nın Saçlı Derideki Faydaları

ALOE VERA

Aloe Vera, zambakgiller ailesinden kaktüse benzeyen Afrika kökenli bir bitkidir. Sıcağı seven bu bitki ülkemizde Güneydoğu Bölgesinde yetiştirilmektedir. Aloe vera tıbbi amaç için de kullanıldığından tıbbi sarısabır da denilmektedir. İçerik olarak oldukça zengin bir yapıya sahip olan bu bitki, jel ve kabuk bölümü olmak üzere çeşitli amaçlarda kullanılmaktadır. Özellikle de derideki yanıklar için kullanılmak istenildiğinde aloe vera, hem yüzeysel hem de sindirim yolu ile tüketilmektedir.

AloeVera

ALOE VERANIN İÇİNDE BULUNAN MADDELER

  • Aloe vera, A, C, E, B1, B2, B3, B6, folik asit ve kolin vitaminleri bakımından oldukça zengindir.
  • Özünde B12 vitamini barındıran aloe vera, diyetleri veya tercihleri dolayısıyla B12 kaynakları sınırlı olan, özellikle vejetaryen ve veganlar için önemli bir kaynaktır.
  • Mineraller bakımından ise aloe vera, kalsiyum, magnezyum, demir, çinko, manganez, potasyum, sodyum ve bakır içermektedir. Bu vitamin ve de mineraller birleştiği zaman metabolizma sağlıklı olarak çalışmaya başlar.
  • Aloe vera, amilaz ve lipaz gibi çok önemli enzimlere sahiptir. Bu enzimler, yağ ve şeker moleküllerini parçalayarak sindirim sistemine yardımcı olur.
  • Aloe veranın içerisinde bulunan salisilik asit, iltihaplanma ile mücadelede yardımcı olarak cildi enfeksiyonlara karsı korumaya alır. Aynı zamanda aloe vera, insan vücudu için gerekli olan 20’den fazla önemli aminoasitler bakımından çokça zengin bir içeriğe sahiptir.

ALOE VERANIN FAYDALARI NELERDİR?

Yukarıdaki bilgilerden de anlaşılacağı üzere aloe vera, sağlık açısından birçok fayda sağlayan mucizevi bir bitkidir.  Aloe vera, harici olarak da kullanıldığı zaman yanıklar, yaralar, cilt tahrişleri veya akne gibi çeşitli cilt problemlerine iyi gelmektedir. Yüzeysel temasın yanı sıra aloe vera, içildiği veya yenildiği taktirde de sindirim, boşaltım ve sinir sistemi üzerinde birçok fayda sağlamaktadır. Aloe veranın başlıca faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Aloe veranın cilt üzerindeki faydaları; kan dolaşımını hızlandırması ve iyileşme sürecini kısaltması bakımından yaralar ve yanıklar için aloe vera jeli kullanılmaktadır. UV ısınlarına karşı doğal bir koruma sağlayan aloe vera, en çok cilt üzerine kullanımı olan güvenilir bir bitkidir.
  • Kabızlık üzerindeki faydaları; aloe vera, vücudu arındırmak ve bağırsakları temizlemek için belirli miktarda, ağız yoluyla kullanıldığında kabızlığı giderme özelliğine sahiptir.
  • Ağız bakımı üzerindeki faydaları; ağız içi iltihapları olarak sayılabilecek dişeti iltihabı, stomatit (ağız içi yara) gibi sorunlarda aloe veranın posasını kullanabilirsiniz. Aloe verayı ezdikten sonra ağız içindeki yaralı bölgeye uygulamanız gerekmektedir. Bu işlem kısa süre sonra etkisini gösterecektir.
  • Bağırsak sorunları üzerindeki faydaları; bağırsaklarınızdaki rahatsızlığı gidermek için kahvaltıdan önce aloe veralı karışımı hazırlamanız ve içmeniz gerekir. Bu karışımı şu şekilde hazırlayabilirsiniz: bal, portakal suyu, aloe vera ve su.
  • Akneler üzerinde faydaları; iltihap sökücü görevi gören aloe vera, akne düşmanıdır. Aloe vera içeren bir sabunun sabah – akşam yüz temizliğinde kullanması şartıyla akne oluşumunun önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda da aknenize iyi gelir, ciltteki yağ miktarını dengeler. Aloe vera jelini aknelerin şişliğini azaltmak, cildi yumuşatmak ve cildin kendini yenilenmesi için kullanabilirsiniz.
  • Selülite karşı faydaları; aloe veranın dermatolojik olarak en önemli katkısı selüliti azaltmasıdır. Aloe veranın kullanımının yanı sıra düzenli spor yapımı, dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam gibi döngü içerisinde olması selülit oluşumunun önüne geçecektir.
  • Zayıflama üzerine faydaları; aloe vera, doğru ürünlerle birlikte kullanıldığında detoks etkisi gösterecektir. Orta boy aloe vera yaprağı, bir çorba kaşığı bal ve bir limon suyunu karıştırıp süzün ve elde edilen suyu sabahları kahvaltıdan önce içiniz.
  • Aloe vera beyaz kan hücrelerinin üretimini teşvik ederek, beyaz kan düşüklüğünün neden olduğu, kemik iliği hastalıkları, bağışıklık kaybı gibi hastalıkların önüne geçmeye yardımcı olur.
  • Sindirim sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve mide rahatsızlıklarını azaltır. Mide yanması ve de hazımsızlık gibi problemleri çözer.
  • Cildi onarma özelliği olan aloe vera, cildi nemlendirir ve yıpranan hücrelerin yenilenmesini sağlar. Kuru ciltlerde görülen dökülme ve kızarıklık için aloe vera yağı ya da aloe vera sabunu kullanımı faydalı olacaktır.
  • Kolon kanseri, bağırsak mantarı, böbrek hastalıkları, idrar yolu rahatsızlıklarını önler ve iyileşme sürecine girmesini sağlar.
  • Enfeksiyon oluşumunu engelleyen aloe vera, metabolizmayı hızlandırır.
  • Cildin yaşlanmasını önleyen aloe vera, jel veya sabun olarak kullanıldığında ufak cilt alerjilerinde kullanılmakta ve fayda sağlamaktadır.

AloeVera

ALOE VERANIN SAÇ ÜZERİNDEKİ FAYDALARI NELERDİR?

Hem kadın hem de erkekler için saçlar oldukça önemli bir yere sahiptir. Çünkü saçlar, dış görünüşün en dikkat çeken ve en çok önemsenen parçasıdır. Saç üzerindeki etkileri göze alındığında Aloe Vera, herkesin tercihleri arasına girmeyi başarıyor. Saçların daha parlak, daha gür, daha güçlü ve daha canlı görünmesi ve de saç dökülmelerinin durup, yenilerinin çıkmasını sağlaması alanında bu bitki ilk tercihlerden biri haline gelmiştir. Aloe veranın saç üzerindeki faydalarını şu şekilde sıralayabilir;

  • Aloe vera, kadınlarda ve erkeklerde görülen saç dökülmelerinin azalmasını sağlar. Düzenli aralıklarla ve kontrollü olarak aloe vera içerikli kozmetik ürünlerini kullanmak, bakım yapmak, saç dökülmelerini fark edilir şekilde azaltır.
  • Aloe veranın içerisinde bulunana yağ asitleri, anti-inflamatuar (iltihaplarla savaşma) özelliğine sahiptir. Kafa derisi iltihaplanmasının neden olduğu kepeklenme sorununu giderir ve saç derisinin nemlenerek yumuşak bir hal almasını sağlar.
  • İçerik olarak da birden fazla faydası bulunan vitamin, enzim ve maddeye sahip olan aloe vera, hem saç sağlığına hem de dermatit sorunlara iyi gelmektedir.
  • Saça uygulandığı andan itibaren çalışmaya başlayan aloe vera, saçı besleyerek güçlendirir ve egzama, mantar gibi deri sorunları karşısında saç derisini iyileştirmeye başlar.
  • Kafa derisindeki kuruluğun neden olduğu kaşıntıyı yatıştırır ve derinin tahriş olmasını önler. Derinin nemlenmesini ve olası kafa derisi iltihabının oluşumunun önüne geçer.
  • Özellikle çabuk yağlanan saçlarda kullanılabilecek olan aloe vera, saç folikülünü etkin bir şekilde temizler, saçı yağ ve artıklarından temizler.
  • Saç tellerine zarar vermeyen aloe vera, diğer ürünlerin aksine saça nazik davranır, iyi bakar, onarır ve daha yumuşak bir görünüm kazanmasını sağlar.
  • Aloe vera kullanımından itibaren saçın sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzamasını sağlar. Uygulandığı alanda kan dolaşımını hızlandıran bu bitki, hücrelerin yenilenerek onarılmasını sağlar. Kafa deriniz temizlendiği an, saç deriniz aloe vera özünü emer ve böylece olası saç dökülmelerinin önüne geçilmiş olunur.

AloeVera

 

KAYNAKÇA:

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlabs-aloe-vera-sampuan

https://medium.com/@ozonlabs/sa%C3%A7-bak%C4%B1m%C4%B1nda-aloe-vera-kullanman%C4%B1n-8-faydas%C4%B1-7ee7e3abfc2e

https://www.mynet.com/aloe-veranin-faydalari-nelerdir-aloe-vera-nerede-nasil-kullanilir-110104533144

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6