İçeriğe geç
Bize Ulaşın 0(533) 426 26 62

Ozonlabs İletişim Hattı 0(533) 426 26 62 Whatsapp

Anneler Bebek Şampuanında Nelere Dikkat Etmeli?

21 Dec 2020 0 yorum
Ozonlabs Bebek Şampuanı
Anneler bebek şampuanında nelere dikkat etmeli ve bebek şampuanı alışverişi yaparken neleri gözetmelidir konusunda son dönemde göze çarpan bilgileri derledik.Bebek şampuanları konusunda önerilerimizi sunduğumuz bu blog yazısında, bu şampuanların içerikleri ve bebek şampuanında dikkat edilmesi gereken içerikleri inceleyelim. 
Şampuanlar yetişkinlerin ve annelerin dünyasında önemli bir yerdedir ve çok fazla çeşide sahiptir. Peki duşunuzdaki şişelerin üzerindeki içerik listesine en son ne zaman baktınız?
Ancak bebekler söz konusu olduğunda kurallar biraz farklıdır. Derileri bizimkinden çok daha hassastır ve minik vücutları kimyasallardan daha fazla zarar görebilir. Bu nedenle, bebeğinizin hassas cildinde hangi ürünleri kullandığınızı bilmek önemlidir.

Ne Zaman Bebeğinize Şampuan Kullanmaya Başlayabilirsiniz?

 
Bebeklerin vücudu hızlı gelişim sebebiyle hücre üretimi konusunda da hızlıdır. Kısacası büyüme daha hızlı hücre üretimi, gelişim ve hızlı bir cilt yenileme anlamına gelir. Bebek cildinde doğumdan itibaren getirilen koruyucu tabaka yaklaşık 1 yıl kadar işlevini sürdürür.
Bebeklerin banyo yaptırılması gelişimleri için de iyidir. Daha rahat uyumaları, cilt dokusunun temizliği, konforu bebekler için önemlidir. Erken yenidoğan haftalarında bebeğinizi temizlemek için sadece ılık su yeterlidir. Annelerin yeni doğanlarda kullandığı bebek ürünlerinin bebek cildinin koruyucu tabakasına zarar vermemesi esasını da gözetmeleri gereklidir. 
Yaklaşık 4 ila 6 haftalıkken, saçlarına (varsa) ve vücutlarına birkaç damla yumuşak bebek şampuanı kullanmaya başlayabilirsiniz. Yalnızca küçük, bezelye büyüklüğünde bir parça kullanmanız gerekir - cildinin koruyucu yağlarını mümkün olduğunca sağlam bırakmak önemlidir.
Bebeğiniz büyüdükçe ve saçları tamamen uzadıkça, saçlarını temizlemek için biraz daha şampuan kullanmaya başlayabilirsiniz. Bebek cildi daha incedir ve yetişkin cildinden çok daha hızlı kurur, bu nedenle yumuşak, bebek dostu bir şampuan seçmek cildinin kuru ve kaşınmasını önlemeye yardımcı olabilir.
 

Bebek Şampuanlarında Dikkat Edilmesi Gereken İçerikler

 
Bazı bebeklerin egzama ve kızarıklıklara eğilimli olabilecek özellikle hassas bir cildi vardır. Annelerin bebeklerinin hassas cildini tahrişten korumak için bebek şampuanı ararken kaçınmak isteyeceği bazı maddeler şunlardır:
Parabenler ve ftalatlar, genellikle yetişkin tuvalet ürünlerinde ve plastiklerde bulunan sert ve muhtemelen tehlikeli kimyasallardır.
Formaldehit - evet, bilim laboratuvarlarında kullanılanlarla aynı şeydir.
Oxybenzone, olası bir hormon bozucudur.
Parfüm cildi tahriş edebilir ve bazen diğer potansiyel olarak zararlı bileşenleri içeren geniş bir etiket olarak kullanılır.
Bazı bebeklerin alerjisi olan boyalar.
Cildi ve gözleri tahriş edebilen sülfatlar.
Alkol genellikle deriyi kurutan etanol veya izopropil alkol olarak etiketlenir.
 
Gözler hassas olduğundan şampuanı mümkün olduğunca bebeğinizin gözlerinden uzak tutmanız önerilir. Göz yakmayan formüller bu konuda yardımcı olacaktır, ancak yine de küçük çocuğunuzun başını geriye doğru eğip şampuanı yüzünden uzaklaştırırsanız banyo daha keyifli olacaktır.
Piyasada birçok bebek şampuanı vardır ancak bebeğiniz için uygun olan şampuanı seçmek sizlerin dikkat etmesi gereken bir adımdır. Tüm bu kimyasal içerikleri barındırmayan temiz kozmetik adı altında üretilen bebek şampuanları da piyasada mevcuttur. Bu şampuanların kullanımı minik bebeğiniz için en doğru seçenek olacaktır.
Bebeklere banyo yaptırırken kese ve lif kullanmanıza gerek yok. Ciltleri ince ve kurumaya da meyilli olduğundan az miktarda bebek şampuanı ile yıkama yeterli olacaktır. Kullanılan suyun sıcak değil ılık olmasına özen gösterin.
Eğer bebeğiniz sudan hoşlanıyor ve banyo yapmaktan keyif alıyorsa ona biraz suda vakit geçirmesi için zaman verin. Su bebekler için eğlence ve mutluluk kaynağı olabilir. Bu onları aynı zamanda rahatlatabilir. Banyo alışkanlığının da ileride gelişebilmesi adına banyoyu alelacele geçiştirilmesi gereken bir iş değil, eğlenceli bir aktivite haline getirin.
 
Bebeğinizle keyifli banyolar dileriz. 😊

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlabs-baby-shampoo-body-wash

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6