İçeriğe geç
Bize Ulaşın 0(533) 426 26 62

Ozonlabs İletişim Hattı 0(533) 426 26 62 Whatsapp

Basen Çatlakları Nasıl Geçer?

17 May 2019 0 yorum
Basen Çatlakları Nasıl Geçer?

Basen çatlakları, her zaman saklamak istediğimiz cilt sorunlarından biridir. Özellikle yaz aylarında istenilen kıyafetlerin giyilememesinde, stres ve bunalım derecesine varacak ruh hali bozukluklarında etkendir. Peki basen çatlakları nasıl oluşur, çözümü var mıdır? Bu yazımızda sizler için, basen çatlakları nasıl meydana gelir, basen çatlakları nasıl geçer kaleme alacağız.

Basen Çatlakları Nasıl Geçer?

ÇATLAK NEDİR?

Ciltte oluşan çatlak, deri altında bulunan elastik liflerin sürekli esnemesi sonucu oluşan şeritler halindeki çizgilerdir. Ciltte belirecek olan belli seviyedeki ani gerilme, cilt alt tabakalarında yırtılma meydana getirir. Bunun sonucunda çatlak izleri oluşur. İki çeşit çatlak bulunmaktadır;

  • Cildin gerilmesi ya da esnekliğini kaybetmesi sonucu oluşan çatlaklar: Hamilelik sonrası oluşan çatlakları, büyüme çağındaki gelişmeyle oluşan çatlakları, hormonal değişimlere bağlı olarak vücudun gelişmesiyle oluşan çatlakları bu tip çatlaklara örnek olarak ekleyebiliriz.
  • Aşırı kortizon hormonu salgılanması sonucu oluşan çatlaklardır: Bu tip  çatlak, uzun süre yüksek dozda kortikosteroid ilaçlar kullanıldığı zamanlarda meydana gelir.

Çatlak sorununun en çok belirdiği bölgeler; karın, göğüs, kol, kalça, basen kısımlarıdır. İlk etapta kırmızı, küçük şeritler veya mor çizgiler olarak ortaya çıkarlar. Daha sonra cilt renginden biraz daha açık renge sahip olan çatlaklara dönüşürler. Vücutta sıvı kaybı ve kuruluk çatlak oluşumunda etkilidir. Esnekliğini kaybeden ciltlerde çatlak oluşur bu yüzden de cildi nemli tutmak gerekir.

BASEN NASIL OLUŞUR?

Kalça veya basen bölgesinin oluşmasının çeşitli nedenleri olabilir. Bunların başında genetik faktörler gelmektedir. Genetik olarak doğuştan basen sahibi birinin, beslenme ve sporla basenlerinden kurtulması çok zordur. Böyle bir süreç içerisinde olan kişilerin basenleri daha da genişlemeye meyilli olabilir. Bu yüzden  sağlıklı bir beslenme düzeni; meyve ve sebze, protein içeren besinler, bol su tüketimi, hareketli yaşam ile önüne geçilmeye çalışılabilir.

Kıyafetlerin de vücut şekliyle yakından bir ilgisi vardır. Örneğin pantolon giyildiğinde rahatsızlık veren basen görüntüsü düzenli ve de sağlıklı bir yaşam ile kendiliğinden normale dönecektir. Basen genişlemesinin meydana gelmesindeki bir diğer neden ise, sporsuz ve hareketsiz yaşamdır. Böyle bir süreçte beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmelidir. Yağsız yemeklerin tüketilmesi, sıkı bir basene kavuşmanızı kolaylaştıracaktır.

Basen çevresi geniş olanlarda östrojen dengesizliği oluşabilir. Östrojen büyük ölçüde yumurtalıklardan, az miktarda da yağ hücrelerinden salgılanan kadınlık hormonudur. Böyle bir durumda adet düzensizliği görülebilir.

BASEN ÇATLAKLARI NASIL OLUŞUR?

  • Basen çatlaklarının oluşumunun ana nedeni hareketsiz kalmaktır. Spor yapmak basenlerde erimeye ve kas yapmaya fayda sağlar. Ancak yanlış yapılacak ani hareketler basen çatlaklarına neden olabilir. Bunun için kontrollü hareketler yapmalısınız. Bir kere meydana gelen basen çatlaklarından kurtulmak zor olacaktır. Kan dolaşımınızı hızlandırmanız gerekmektedir. Hızlanan kan dolaşımı hücre yenilenmesini sağlayacaktır. Ayrıca lenf drenaj masajı, dokularda biriken sıvıların atılmasını sağlayan bir mesaj tekniğidir. Bunu uygulamanız basen çatlaklarından kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
  • Cildinize iyi bakmalı ve nemli kalmasına önem göstermelisiniz. Su kaybı azalan vücutta kuruma meydana gelir. Kuruyan cildin yıpranması veya lekelerin oluşması çok daha kolay ve hızlıdır. Basen çatlaklarının oluşmaması için vücudunuzu nemli tutun. Yaşımız ilerledikçe kan akışı yavaşlamaya başlar. Bu da hücrelerin yenilenmesini yavaşlatır, basen çatlakları oluşur ve hücreler bu çatlakları kapatacak güce sahip olmaz. Sıvı tüketimi de bu etapta çok önemlidir. Su hücre yenilenmesinde en büyük etmendir. Basen çatlakları, hücre yenilenmesiyle daha hızlı bir iyileşme sürecine girecektir.
  • Basen çatlakları oluşumunu önlemenin başka bir yolu ise, kolajen seviyesini arttırmaktır. Kolajen, vücuttaki çeşitli elementlerin üretiminde önemli rol oynayan bir proteindir. Biber, portakal, ıspanak, domates gibi C vitamini içeren besinler tüketerek kolajen seviyenizi arttırabilirsiniz. Kuru bir cilt, basen çatlaklarına büyük ölçüde neden olmaktadır. Bunun için cildinizi nemli tutmaya özen göstermeniz gerekmektedir.

BASEN ÇATLAKLARINDAN NASIL KURTULUNUR?

Basen çatlakları, sizi derinden etkileyebilecek büyük bir sorundur. Özellikle yaz aylarında kusursuz bir görünümü perdeleyen basen çatlaklarından kurtulmak her insanın hayalidir. Kontrollü spor yapmak, sağlıklı ve doğru beslenme, cildinizi nemlendirmek, doğru kıyafet tercihinde bulunmak basen çatlakları oluşumunun önüne geçecektir.

Ani kilo değişiminin de basen çatlakları üzerinde etkisi vardır. Eğer rejim yapıyorsanız bunu, kontrollü ve düzenli bir şekilde yapmaya özen göstermelisiniz. Aksi taktirde yaşanan kilo kaybıyla sarmalar meydana gelen vücut derisinde basen çatlakları kolaylıkla oluşacaktır.

Basen çatlakları probleminden kurtulmanız için size Ozonlabs O3RSS Serum u öneriyoruz. Ozonlabs O3RSS Serum; cildinizin ihtiyaç duyduğu, nemlendirici ve onarıcı özelliğe sahiptir. Basen çatlakları için uyguladığınız serum, uyguladığınız bölgede kan dolaşımını hızlandıracaktır. Hızlanan kan akışı, hücrelerin yenilenmesini sağlayacaktır. Ölü hücrelerin dökülmesi ve yenilenmesi basen çatlakları onarımında yardımcı olacaktır. Bunların yanı sıra nemlendirici özelliği bulunan serum cildinizin kurumasını önler. Uygulanmasından itibaren düzenli olarak kullanıldığında basen çatlakları gözle görülür derecede azalır. Nemlenen vücut daha esnek bir hal alacağından basen çatlakları oluşumunun önüne geçilecektir.

Önerilen Kullanım Şekli:

Ozonlabs O3RSS Serum sorunlu bölgeye haftada birkaç gün kese uygulaması yapıldıktan sonra sürülür ve masajla uygulama yapılır.

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6