İçeriğe geç

Buhar Banyosu Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

17 Jun 2019 0 yorum
Buhar Banyosu Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Cildinizdeki makyaj kalıntıları, ölü deri ve cildin altında biriken zararlı maddeler... Bunların hepsini sadece bir günde, buhar banyosu yaparak geçirmek ister misiniz? Cildi derinlemesine temizleyen buhar banyosu hakkındaki her şeyi inceliyoruz:

Bakım Öncesi Uygulanan Buhar Banyosu Nedir?

  • Güzellik ve cilt bakım uzmanları tarafından yapılan bir araştırmaya göre, cildi derinlemesine temizleyen en etkili uygulamanın buhar banyosu olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
  • Özellikle karma ve yağlı ciltli kişilerin haftalık bakım rutinlerine eklemesi gerekir; çünkü cildi makyaj kalıntılarından, ölü deriden, gözeneklerde biriken kir ve yağdan arındırmak için en etkili yöntemlerden biridir. 
  • Vücut toksinlerinden arınmanın en kolay yolu olarak düşünülmüştür. Bu yöntemle cildin gözenekleri açılır, milyonlarca ter bezesi salgılama yapmaya başlar ve vücut ürettiği metabolik maddeleri ve diğer atıkları dışarı atar. Ter, neredeyse idrarla aynı kimyasal yapıya sahiptir. Terleme yoluyla vücut atıklarının %30’a kadar varan miktarı vücuttan uzaklaştırılır.
  • Vücut sıcaklığı yükseldikçe, vücudun buna doğal tepkisi terlemek ve böylece terin üzerinden buharlaşması ile kendisini serinletmektir. Fakat %100 nem ortamı sağlayan buhar banyosunda bu buharlaşma mümkün değildir. Bu yüzden vücut ısısında düşüş ya çok az gerçekleşir veya hiç olmaz. Çok fazla miktarda terlersiniz, ama teriniz buharlaşmaz ve cildinizin üzerinde kurumaz. Daha yüksek nem seviyesi, vücut ısısını daha da arttırarak birincil ısı transfer mekanizması haline gelir ve vücut üzerinde fazla miktarda yoğuşmaya sebep olur.
  • Hipertermi sürecinin temizleme ve iyileştirme gücü, vücut sıcaklığı 38-39,5 °C’ye ulaşıncaya kadar başlamaz. Bu vücut ısınması, buhar banyosu sırasında sadece 10-15 dakika zaman alır. Buhar banyosunun diğer bir faydası, kardiyovasküler sistem üzerindeki uyarıcı etkisidir. Nabız atışı, 15-20 dakikalık bir seans sırasında dakikada ortalama 75 vuruştan, 100-150 vuruşa çıkar. Böylece, kan dolaşımı hızlanır ama tansiyon yükselmez, çünkü sıcaklık etkisiyle kan akışı hızlanırken, bir yandan da ciltteki kılcal damarlar genişlemektedir.

Buhar Banyosu Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Buhar Banyosu Nasıl Yapılır?

Buhar banyosu işlemine başlamadan önce, mutlaka cildinizdeki makyajı temizleyin. 

Buhar banyosu yapmak için; geniş bir kase, kaynamış su ve yüz havlusu yeterli olacaktır. 2 litre kaynamış suyu kasenin içerisine dökün. Başınızı kasenin üzerine tutarak buharın yüzünüze gelmesini sağlayın. Bu işlemi yaparken başınızın üzerine havlu koyarak buharın daha yoğun bir şekilde cildinize nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz. 

Buhar Banyosu Hangi Sıklıkla Yapılır?

Normal, karma ve yağlı cilde sahip olan kişiler haftada yalnızca 1 defa buhar banyosu yapabilir. 
Ancak kuru ve hassas ciltli kişilerin 15 günde 1 ya da ayda 1 kez yapması önerilir.

Buhar Banyosu Sonrası Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Buhar banyosunda cildinizdeki gözenekler açıldığı için, sonrasında kesinlikle makyaj yapmamalı ve bir süre kimyasal ürün sürmemelisiniz. Buhar banyosu sonrası kimyasal içermeyen ürünler ile (maske, serum vb.) cilt bakım rutininizi tamamlayabilirsiniz.
İşlem sonrası, tırnaklarınız ile siyah noktalarınızı sıkmamalısınız. Çünkü kalıcı lekelerin oluşmasına veya cildinizde tahrişe sebep olabilir. 
Buhar banyosunu yaptıktan sonra, gözenekleri sıkılaştırmak için yüzünüzü soğuk su ile yıkayın. Ardından temiz içerikli ürünler uygulayarak, cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanabilirsiniz.

Buhar Banyosu Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Buhar Banyosu Yapmanın Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Buhar banyosu ve buhar inhalasyonu, solunum şartlarında düzelme için etkin bir tedavidir ve soğuk algınlığında, sinüzitte, bronşitte, alerjik hastalıklarda tavsiye edilir.
  • Cildin yüzeyinde oluşan siyah noktaları temizler.
  • Gözenekleri açar. Bu sayede makyaj kalıntılarını ve ciltteki kirleri temizler.
  • Sivilce ve akne oluşmasına yol açan zararlı toksinlerin atılmasını sağlar.
  • Yüz kasları ve mimikler rahatlar, gevşer.
  • Kan dolaşımını hızlandırır. Bu sayede stres nedeniyle ciltte oluşan yorgunluğu ve cansız görünümü ortadan kaldırır.
  • Buhar banyosu sırasında kullanılan doğal otların ve yağların içeriğindeki faydalı elementler cilde nüfuz eder.
  • Ciltteki biriken fazla yağın atılmasına yardımcı olur.
  • Bütünüyle doğal ve kolay bir cilt temizleme uygulamasıdır.
  • Kırışıklıkların azalmasını sağlar.
  • Ölü derileri yumuşatır. Böylelikle ölü derinin altından taze ve canlı dokunun oluşumunun önü açılır.
  • Aynı zamanda buhar, gözeneklerden cildinizin derinliklerinize nüfuz eder, cildi arındırır, onu yumuşak ve pürüzsüz hale getirir. Banyo bittikten uzun süre sonra bile cilt canlı, nemi dengelenmiş ve sağlıklı olur.

 

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6