İçeriğe geç

Çatlak Kremi Nedir?

14 May 2019 0 yorum
Çatlak Kremi Nedir?

El, yüz ve vücutta, pek çok nedenden dolayı ortaya çıkan çatlaklar hayatımızın her anında karşılaştığımız temel sorunlardan biridir. Ciltte görsel bozukluklara neden olan bu çatlaklar, deri rahatsızlığının yanı sıra acı ve deri döküntüsüne sebep olabilir. Çatlaklarınızdan kurtulmak için kullanacağınız çatlak kremi hakkında bilmediklerinize ve çatlakların oluşum nedenlerine bir göz atalım.

ÇATLAKLAR NASIL OLUŞUR?

Cildin yüzey katmanında doğal olarak oluşan Üre, cildi nemli tutmaya yarayan, koruyan ve etkin bir şekilde çalışır halde tutmak için çalışan doğal nemlendirme faktörümüzün aktif bir parçasıdır. Üre, serin küçük bir bileşendir ve kuru ciltlerin tedavisi için mükemmeldir. Vücudun cildi nemlendirmek için ürettiği üre, ölü hücrelerin ciltle olan bağlantısını keser, cilde doğal görünümü kazandırır ve çatlakları yok ederek onu pürüzsüzleştirir.

Çatlak Kremi Nedir?

ÇATLAKLARA NEDEN OLAN ETMENLER NEDİR?

  • Vücutta azalan üre seviyesi, ciltte su bağlama kapasitesinin düşmesine neden olarak pürüzlülüğe, sıkılığa, pullanmaya, kırışıklığa ve tahrişe neden olur.
  • Mevsimsel geçişler ve doğal olaylar cilt üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Sıcak havada sıvı kaybeden vücut, cildin gerilerek kurumasına ve çatlaklar oluşmasına neden olur.
  • Kullanılan çatlak kremi, her zaman istenilen etkiyi vermeyebilir. İçerisinde çok fazla kimyasal bileşenler bulundurabilen çatlak kremi, cilt üzerinde kötü bir etki yaratacağı gibi uzun süre koruma da sağlamayacaktır.
  • Vücutta çatlak, kilo kaybı için kullanılan ilaçlar veya bazı hastalıkların etkisi olarak da ortaya çıkabilir.
  • Ağır şartlarda çalışmak veya spor aktivitelerinde bulunmak cilt kuruluğuna neden olabilir.
  • Çatlak, hamilelik döneminde karın veya bacak bölgelerinde çok sık meydana gelir.
  • Hormon değişikliği cilt kuruluğunun ana nedenlerinden biridir. Hormonal değişimler kadınlarda daha ağır geçtiğinden, çatlak oluşumu çok sık görülür.
  • Sigara ve alkol kullanımı cildin kurumasına ve çatlak oluşumuna neden olur.
  • Sağlıksız beslenme de ciltte oluşan çatlakların nedenlerinden biridir.

CİLDİ NEMLİ TUTMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ?

  • İlk etapta cilt kuruluğunun önüne geçmek için çatlak kremi kullanılır. Çatlak kremi, cildimizin kaybettiği nem oranını geri kazandırır ve dış etmenlere karşı koruma sağlar.
  • Aşırı sıcaklar terlemeye neden olur ve aşırı terleme de vücutta sıvı kaybına yol açar. Bol bol sıvı tüketimi cilt kuruluğunu önemli seviyede önleyecektir. Ancak sıvı tüketiminin yanında, destekleyici bir çatlak kremi yahut serumu da kullanılmalıdır. Çatlak kremi sıvıyı cilde hapseder ve kurumasını önler.
  • Soğuk hava ve rüzgar, cildin gerilmesine neden olur. Gerilen ciltte üre sayısı azalır ve cilt kurur. Bu da belirgin çatlakların yanı sıra kırışıklıklara, tahrişe ve pul pul dökülmeye neden olur. Bu koşullarda kullanılacak olan çatlak kremi veya serumu, içerik bakımından daha besleyici, onarıcı ve etkili olmalıdır.
  • Uzun kollu veya bol kıyafetler sizin dış etkenlerden koruyacaktır. Kan dolaşımının doğal sürecinde işlemesi cilt kuruluğunun önüne geçecek, cildin kırışmasını önleyerek hücrelerin yenilenmesini sağlayacaktır.
  • Duştan sonra veya ellerinizi yıkadıktan sonra çatlak kremi uygularsanız, nemi cildinize hapsetmiş olursunuz. Çatlak kremi cildinize uzun sürecek bir yumuşaklık kazandırır.

ÇATLAK KREMİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Çatlak oluşumu ne yazık ki vücudumuzun tek başına önleyemeyeceği bir sorundur. Bu yüzden destekleyici ürünler kullanılmalı veya çatlak oluşumuna neden olacak etmenlerden uzak durulmalıdır. Çatlak kremi bu destekleyici ürünlerin başında gelmektedir. Peki çatlak kremi ve serumu kullanımın faydaları nelerdir? İşte çatlak kremi hakkında bilmedikleriniz:

  • Çatlak kremi günlük kullanım için, vücudun nem kazanmasında ve nem oranının korunmasında oldukça etkilidir.
  • Hormon değişikliğinin neden olacağı, belirgin ve rahatsız edici çatlakları gidermek için iyi bir çatlak kremi kullanmanız gerekmektedir. Çatlakların oluştuğu bölgede, deri kurumaya ve hücreler yaşamsal faaliyetlerini yitirmeye başlar. Kullanılacak çatlak kremi dokunduğu bölgede kan akışını hızlandırarak, hücrelerin yenilenmesini sağlayacak etkiye sahip olması gerekmektedir.
  • Çatlak kremi cildinize pürüzsüz bir görünüm kazandıracaktır.
  • Cildinizi yumuşatmasının yanında ölü derilerin aşınarak dökülmesini sağlayacaktır.
  • Hamilelik döneminde çok sık görülen çatlakların ana nedenlerinden biri hormonal değişikliktir. Hormonal değişiklikler kadınlara oranla erkeklerde daha hafif olur. Bu yüzden kadınlarda daha sık beliren çatlakların bakımında kullanılacak olan çatlak kremi, onarıcı özelliğe sahip olmalıdır. Çatlak kremi saf yağ içermeli ve sivilce gibi cilt sorunlarına neden olmamalıdır.
  • Uygulandığı bölgede kan akışını hızlandıracak olan kolajenlere sahip çatlak kremi, daha genç bir cilde kavuşmanızı sağlayacaktır.
  • Çatlak kremi, dış etmenlerin etkisine karşı cildinizi korumaya alır. Güneşin zararlı ışınlarına karşı da sizi koruyacak etkiye sahip çatlak kremi bulunmaktadır.
  • Kızarıklık, morluk, hafif kanamalar veya mantara iyi gelecek olan çatlak kremi, nasır oluşumunu sonlandırarak ve oluşumunu önleyecektir.
  • Duştan sonra uygulanan çatlak kremi, vücudunuzda uzun süren bir yumuşama ve ferahlık sağlayacaktır.

Size, pürüzsüz ve yumuşak bir cilt için gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz Ozonlabs O3RSS Serum öneriyoruz. Ozonlandırılmış zeytin yağı içeren bu serum; paraben, sülfat, alkol ve silikon içermez. Temiz bir cilde kullanıldığı andan itibaren deriye nüfuz eder ve onarmaya başlar. Çatlak kremi görevinin yanı sıra cildinizde bulunan lekelerin kaybolmasında da etkili olacaktır. Diğer çatlak kremlerinin aksine kokusu yoktur.

Önerilen Kullanım Şekli:

Ozonlabs O3RSS Serum sorunlu bölgeye haftada birkaç gün kese uygulaması yapıldıktan sonra sürülür ve masajla uygulama yapılır.

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6