İçeriğe geç

Cilt Bakımında Volkanik Maske Kullanımı

21 Aug 2020 0 yorum
Cilt Bakımında Volkanik Maske Kullanımı

Cilt bakımında volkanik maske nasıl kullanılır blog yazımızda ayrıntılı bulabilirsiniz.Cilt bakımında geçmişten günümüze cilt maskeleri kadınların en önem verdiği konulardan biri olmuştur.  Bu sebeple farklı yöntemler deneyerek ciltlerini güzelleştirmeye, sağlıklı ciltlerini korumaya çalışmışlardır. Eski zamanlarda kadınlar cilt bakımları için doğal, doğadan elde ettikleri maddeler ile hazırladıkları karışımları ciltlerine uyguluyorlardı. Kadınların ciltlerine verdikleri önem eski kaynaklarda da sıkça belirtilmektedir. Zaman geçtikçe güzellik algısı farklı şekillere bürünse de kadınların ciltlerine olan ilgisi hiç eskimeyen bir olgu olarak kalmıştır. Geçmişteki insanların ciltlerinin bakımlı ve sorunsuz olduğuna yönelik anlatımlara da baktığımız zaman doğadan elde edilen ve kimyasal içerikler barındırmayan bu karışımların cilt için daha destekleyici ve güçlendirici oldukları anlaşılmaktadır. İçeriği temiz kozmetiklerin kullanılması cildimiz için yapabileceğimiz en iyi şeylerden biridir.

Günümüzde kozmetik piyasasında pek çok farklı ürün mevcuttur. Bu ürünlerin bazıları maalesef ekonomik anlamda firmaları rahatlatmak için kullanılan kimyasal içeriklere sahiptir. Bu kimyasal maddeler sebebiyle farkında olmadan cildimize kötülük yapıyor olabiliriz. İşte bu aşamada teknolojiyi ve gelişmiş imkânlarımızı içerik araştırmasında etkili olarak kullanabilmeliyiz. İnsanlar artık cildini daha iyi tanıyıp cildine uygun ürünlere kolaylıkla erişebilmektedir. Burada en önemli sorumluluk kişinin kendisine düşmektedir. Cildine dost olan, doğaya zarar vermeyen, biyouyumluluğu olan ürünleri tercih edebilir. Temiz kozmetik ürünlerinin ciltlerini nasıl destekleyip gereken bakımı uyguladığını da kullanım sonrasında keşfedebilirler. Çünkü genellikle böyle ürünler alerjen ve kimyasal maddeler barındırmazlar.

Cildimiz için seçeceğimiz ürünlerin cilt tipimize uygun olması da önem taşıyan bir diğer konudur. Cildini tanıyan kişi cildine zarar verecek ürünler edinmez ve ürünleri ciltlerinde ne kadar tutması gerektiğini de bilir. Cildi tanımak; cildin ihtiyacını bilmekten, sorunlarını belirlemekten, cilt tipini anlayabilmekten geçer.

Bazı insanların ciltlerinde hiç problem olmazken bazı insanların ciltlerinde ise bir takım cilt problemleri kendini gösterebilmektedir. Bunun sebepleri arasında genetik etkenler, çevre şartları veya yanlış kozmetik ürün kullanımı olabilir. Ancak böyle durumlarda pes etmemeli ve cilde ihtiyacı olan bileşenleri kazandırmalı, gereken cilt bakım yapılmalıdır.

Bu cilt sorunlarının başında akne, cilt lekeleri, siyah noktalar gibi problemler gelebilir.

Her problem için farklı bir ürün kullanımı gerekebilir ancak bu üç cilt problemi için de faydalı olan bir maske türü mevcuttur. Bu maske volkanik kül, tüf ve lavların kimyasal ayrışması sonucu oluşmuş bir kil olan volkanik maskedir. Volkanik maske geçmişten beri kadınların en tercih ettiği cilt bakım ürünlerinden biri olmuştur.

Volkanik Maskeyi Önemli Kılan Özellikler Nelerdir?

Volkanik maskeyi önemli kılan özellikler nelerdir konusunda bir kaç husustan bahsedebiliriz. Volkanik kil dediğimiz madde volkanik kayaçların parçalanması sonucu oluşan tozları ve bu maddelerin içerdiği zengin mineralleri barındıran bir toprak çeşididir. Volkanik killer farklı özellik ve renklerde olabilmektedir. Volkanik kilin rengini belirleyen etmen elde edildiği toprağın içerdiği mineralle doğru orantılıdır.

Kil türleri arasında günümüzde en göze çarpan tür bentonit kili olmuştur. Dünya üzerinde ülkemizde dâhil olmak üzere bentonit kilinin öneminin farkına varılmış ve bu kil türüne ilgi zamanla artmıştır.

 

 

Bentonit kilinden ve bileşenlerinden kısaca bahsedecek olursak;

Bentonit kili negatif yüke sahip bir maddedir. Bu sebeple eksik iyonunu tamamlamak için pozitif yüke sahip olan toksin maddelere kolayca bağlanabilme özelliğine sahiptir. Bu özelliği sayesinde cilde uygulanan kil maskesi gün içerisinde cilt üzerinde biriken zararlı maddelerin kille beraber uzaklaştırılmasını sağlamaktadır.

Bentonit kili sivilce, cilt lekeleri, egzama gibi cilt problemlerinin giderilmesine yardımcı olabilmektedir. Eğer bentonit kiline cilt bakım rutininizde yer verirseniz cildinizin derinlemesine temizlenmesini, cildinizde detoks etkisi göstermesini sağlayabilirsiniz.

Aynı zamanda volkanik maskeler cildi beyazlatmaya yardımcı olabilir. Dönemsel olarak ciltte UV ışınlarının sebep olduğu pigmentasyon artışı gözlenebilir. Bu durum yaşandığında volkanik maske kullanılabilir ve böylece cildinizdeki beyaz görüntünün farkına sizlerde varabilirsiniz.

Volkanik maskeler ciltteki fazla yağın giderilmesine, sebumun dengelenmesine, siyah nokta görünümünün azaltılmasına yardımcı olabilmektedir.

 

Volkanik maskenin cilde sağladığı faydalar bu denli fazla olunca cilt bakımında insanların tercih sebebi haline gelmiştir. Tek başına kullanımda bile yeterli cilt destekleyici özelliklere sahip olan volkanik maskeye daha farklı nitelikler kazandırabilmekte mümkündür. Bunun için volkanik maskeye himalaya tuzu, mavi-yeşil alglerden elde edilen ve önemli bir bileşen olan spirulina tozu, ya da bir takım yağlar da eklenebilir. Volkanik maske karışımlarını cildinizde 5-10 dakika tutup durulayabilirsiniz.

Volkanik Maskelerin ciltte çok uzun süre tutulması kan dolaşımının hızlanmasına bağlı ciltte hafif pembeleşmeye neden olabilir. Bu durum geçicidir. 

 

Mucizevi özellikleri olan volkanik maske hepimizi doğayla barışmaya ve temiz kozmetiğe daha fazla ilgi duymaya yönlendirmektedir.

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6