İçeriğe geç

Cilt Beyazlatma Maskesi Nedir?

02 May 2019 0 yorum
Cilt Beyazlatma Maskesi Nedir?

Cildimizde oluşan renk değişikliğinin ve eşitsizliğin, istenmeyen cilt lekelerinin birçok sebebi vardır. Hepimiz, bu cilt lekelerinden kurtulup daha aydınlık ve daha pürüzsüz bir cilde kavuşmak isteriz. Bu nedenle cilt beyazlatma adına çeşitli yollara başvururuz.

Cilt Beyazlatma Nedir?

Ozonlabs ile Cilt Beyazlatma nasıl yapılır?

Cilt rengini açma ve aydınlatma olarak da bildiğimiz cilt beyazlatma işlemi için; günümüzde cilt beyazlatma etkisi olan maskeler, karışımlar ve tedaviler uygulanıyor. Cilt beyazlatma işlemi, cildin yapısındaki “Melanin” pigmentinin azaltılması ile doğrudan etkili bir işlemdir. Melanin; cildimize, saçlarımıza ve gözümüze renk veren pigmentin adıdır. Dolayısı ile melanin pigmentinin miktarı ve fonksiyonu, cildimizin açık ve ya koyu renkte olup olmayacağını belirlemede etkilidir.

Cildimizdeki pigmentasyonlar ise bazı durumlarda artışa uğrayabilir ve cildimizin renginde koyulaşmaya sebep olup, cilt lekelerinde artış görülmesine neden olabilir. Bu durum “Hiperpigmentasyon” olarak adlandırılır.

Hiperpigmentasyon Çeşitleri

  • Malezma (Gebelik Lekesi): “Gebelik Lekesi” olarak da bilinen “Malezma”, hamilelik esnasında vücuttaki hormonların değişime uğraması sonucu oluşur. Malezma, cildimizin başka alanlarında oluşabileceği gibi genel olarak yüzümüzde görülür.
  • Lentigo (Güneş Lekesi): Lentigo yani güneş lekesi, aynı zamanda yaşlılık lekeleri olarak da adlandırılır. Genel olarak; güneşin cildimizle temas ettiği noktalarda, yüzümüz ve ellerimizde görülür.

Cildimizde görülen pigment artışını önlemek ve cilt beyazlatma adına uygulamamız gereken ve dikkat etmemiz gereken birkaç husus mevcuttur.

Cilt Beyazlatma Nasıl Sağlanır?

Güneşten Korunun

Şüphesiz, cilt beyazlatma ve hiperpigmentasyonu engellemek adına ilk uygulamamız gereken adım, güneşten ve güneş ışınlarından tehlikeli saatlerde mümkün olduğunca uzak durmaktır. Özellikle yaz aylarında ve güneş ışınlarının zararlı sayıldığı belirli saatlerde, cildimizi güneşten korumak büyük bir önem taşıyor.

Güneş ışınları cildimizin renginin koyulaşmasına sebep olacağı gibi, cilt üzerinde karartılar ve lekenmeler görülmesine de neden olabiliyor.

Çevresel Faktörlere Karşı Önlem Alın

Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde kavuşmanın ve cilt lekelerinden korunmanın bir diğer yolu çevresel faktörlerden, hava kirliliği ve mevsim değişikliğinden kendimizi mümkün mertebe korumaktan geçiyor. Sanayi ve çevresel kirliliğin yüksek olduğu tozlu ve oksijeni düşük alanlar ciltte lekelenmelerin artışına sebebiyet verebilir. 

Yaşam Tarzınıza Dikkat Edin

Yaşam tarzımızın ne yönde olduğu vücut sağlığımızı ve psikolojimizi bütünüyle etkilediği gibi cilt sağlığımızda da son derece etkin bir rol oynuyor.

Stresten uzak ve kimyasal ürünlerden uzak doğal bir yaşantı, sağlıklı bir beslenme düzeni hemen sonuçlarını veriyor ve cildimizde bu sonuçları etkili bir biçimde görebiliyoruz.

Cilt beyazlatma işleminin olumlu bir sonuç vermesini ve cilt lekelerinden uzak bir tene sahip olmayı hedefliyorsak; yaşam tarzımıza, nasıl gıdalarla beslendiğimize ve uyku düzenimize dikkat etmemiz gerekiyor.

Cildinize Uygun Ürünler Kullanın

Cilt beyazlatma ve cilt lekelerinden kurtulmak adına kullandığınız ürünlerin ve maskelerin içeriği ve kalitesi, cilt beyazlatma işleminden düzgün bir sonuç almayı kolaylaştıran bir etkendir. Bu sebeple, hayal kırıklığı yaşatan sonuçlar elde etmek istemiyorsak kullandığımız ürünlerin yapısı ve içeriğine çok dikkat etmemiz gerekiyor.

İstediğimiz görüntüyü elde edebilmek için, cilt beyazlatma adına pek çok yönteme başvuruyoruz. Bu nedenle, çeşitli ve bilimsel olmayan kaynaklara güvenerek cilt beyazlatma maskesi hazırlamayı şansa bırakıyor ve evde kendi yöntemlerimizi uyguluyoruz.

Fakat bu yöntemler bilinçsizce uygulandığı için her zaman istenilen sonuçlar elde edilemiyor.

Peki son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz “Cilt Beyazlatma Maskesi” nedir ve ne işe yarar? 

Cilt Beyazlatma Maskesi Nedir, Ne Işe Yarar?

Cilt Beyazlatma Maskesi; cildin koyulaşmasına yol açan “melanin pigmentini” azaltmaya sebep olan, içeriği sebebiyle cildimizdeki lekelerden kurtulmamızı sağlayan ve cilt beyazlatma vaat eden bir üründür. 

Cilt güzelliği denilince, herkesin aklına daha aydınlık ve berrak bir görüntü gelmesi sebebiyle, cilt beyazlatma maskeleri son yıllarda oldukça popülerleşmiş ve rağbet görmeye başlamıştır.

 Ozonlava Volkanik Maske” ise, cilt beyazlatma ve cildi aydınlatma konusunda istediğiniz sonuçları elde edebileceğiniz en etkili ürün.

Ozonlava Maske ile, cildinizdeki güneş ve akne lekelerinden, ciltteki renk eşitsizliğinden kurtulup daha berrak bir cilde kavuşabilirsiniz.

Önerilen Kullanım Şekli

Cildinizi 7 dakika buharda bekletin ve “Ozonlava Volkanik Maske”yi cildinize uygulayın. 7 dakika kadar beklettikten sonra cildinizi durulayın ve düzenli kullanım ile beraber cildinizdeki olumlu sonuca şahit olun. 

Kaynakça;

http://www.bilimgenc.tubitak.gov.tr/makale/farkli-ten-renkleri-nasil-olusur
https://www.healthline.com/symptom/increased-skin-pigmentation
https://www.google.com/amp/s/indigodergisi.com/v/s/indigodergisi.com/2017/05/gunes-lekeleri-neden-olur/amp/%3famp_js_v=0.1&usqp=mq331AQECAEoAQ%253D%253D#ampf=

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6