İçeriğe geç

Cilt için En Faydalı 7 Besin

13 Jun 2019 0 yorum
Cilt için En Faydalı 7 Besin

Sağlıklı bir cilt için cilt bakımı yapmanın yanında, cildi içeriden de beslemek gerekiyor. Dengeli beslenirken de, cilt için faydalı besinleri düzenli olarak tüketmek büyük önem taşıyor. Aslında bu besinler sadece güzel bir cilde sahip olmamızı sağlamıyor, sağlıklı bir vücut için de destekleyici oluyor. Parlak bir cilde sahip olabilmek için dengeli beslenmenin yanında elbette düzenli uyumak, stresten uzak durmak ve spor yapmak da gerekiyor.

Cilt için En Faydalı 7 Besin

Cilt için en faydalı besin gruplarının en önemli özellikleri arasında, kırışıklıkları azaltmaları ve leke oluşumunun önüne geçmeleri geliyor. Hatta bazı besin gruplarının, kişiyi cilt hastalıklarına karşı koruduğu da biliniyor. Cildi sıkılaştırma, nemlendirme, cilt hücrelerinin yenilenmesine destek olma gibi etkileri olan yiyecekler de, tüketimi yüksek seçenekler arasında bulunuyor. Özelikle, A, C ve E vitamini bakımında zengin, içerisinde antioksidanların ve selenyumun bulunduğu besin grupları cildi çok iyi besliyor ve olumsuz dış etkenlere karşı koruyor.

Cilt için en faydalı doğal gıdalar saymakla bitmese de, bunlar arasından en önemli 7 tanesini şöyle sıralayabiliriz; fındık, çilek, çiğ kakao, ıspanak, zeytinyağı, papaya, domates.

Dışı Sert İçi Yumuşacık Yararla Dolu Fındık

Cilt için en faydalı besin deyince aklımıza ilk gelenlerden biri fındık. Fındık, içindeki E vitamini sayesinde cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı korur ve cildin genç kalmasına destek olur. Omega 3 sayesinde, sivilce gibi iltihaplı cilt sorunları ile cildin mücadele etmesini kolaylaştırır. Ayrıca cildin nem dengesinin sağlanmasına da yardımcı olduğu için; kırışık oluşumunu yavaşlatır. Yaraların daha çabuk iyileşmesi durumunda da faydalı olan fındık; aynı zamanda tam bir enerji deposudur. İçerisinde B6, C, E, K vitaminleri, folik asit, bakır, demir, kalsiyum, çinko, magnezyum bulunduran bu mucize besinden, yağlı ve kalorisi yüksek olduğu için günlük olarak 1 avuçtan fazla tüketilmemesi öneriliyor.

Cilt için En Faydalı 7 Besin

Yazın Enerjisini Cildinize Taşıyan Çilek

Sindirim ve solunum ile ortaya çıkan serbest radikaller hücrelere zarar verip cildin erken yaşlanmasına neden olabiliyor. Çilek; özellikle cilt sağlığı için serbest radikallerle savaşan antioksidanlar açısından oldukça zengin olduğu için, cilt sağlığını korumada faydalı bir besin olarak mutfaklarda yer buluyor. Ayrıca çileğin içerisindeki antienflamatuarlar cilt lekelerinin oluşmasını önlüyor ve bu tatlı meyve, dengeli bir cilt görünümü sağlanmasında son derece faydalı bir besin. Güzel bir cilt için çilek ya da yaban mersini, dut, böğürtlen, ahududu gibi çilek çeşitlerini tüketebilirsiniz.

Hem Mutluluk Hem Sağlık Kaynağı Çiğ Kakao

İlginç gelebilir ancak kakao, cilt için en faydalı besin kategorisine kolaylıkla girebiliyor. Kakao; öncelikle stres hormonlarını azaltır, böylece kişinin daha iyi hissetmesini sağlar. Mutluluk hissi, cilt üzerinde de olumlu etki bırakır ve daha parlak, sağlıklı bir cilt görünümü ortaya çıkar. Ayrıca kakaoda bulunan flavonoidler cildin güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı korur, kan akışını hızlandırır. Böylece cilt nemi daha kolay dengelenir. Daha sağlıklı bir cilt için günde ortalama 2 yemek kaşığı kakao tüketilmesi yeterlidir. 

Cilt için Güç Deposu Ispanak

Ispanakta B, C ve E vitaminleri, omega 3 yağ asitleri, potasyum, magnezyum, kalsiyum ile antioksidanlar bulunur. Yani sağlıklı bir cilt için gereken bütün faydalı içeriklere neredeyse sahip. Zengin içeriği sayesinde bu yeşil sebze, daha pürüzsüz bir cilde sahip olmak için birebirdir. Ispanağın içerisindeki folik asitler cilt hücrelerinin bakımında görev alarak, cildin genç kalmasını sağlar. Ayrıca ıspanak çok fazla su içerdiği için cildin daha diri kalmasına da destek olur.

Sadece Cildin Değil Tüm Vücudun Sağlık Kaynağı Zeytinyağı

Birçok cilt bakım ürününün ve maskesinin içinde bulunan zeytinyağı, cilt dostu, cilt için en faydalı besin çeşitlerinin başında gelmektedir. Cilt hücrelerinin yenilenmesinde görev alan zeytinyağı dinç görünmenin anahtarlarından biridir. Doğal bir yumuşatıcı olan zeytinyağı, cildin yanında tırnaklar ve saçlar için de nem kaynağıdır. Ek olarak içinde bulunan E vitamini sayesinde, UV ışınlarının zararlı etkilerine karşı kalkan görevi görür. Zeytinyağının besin olarak tüketilmesinin yanında cilt üstüne uygulanması da pozitif etkiler sağlar.

Gençlik Anahtarı Papaya

Cilt için en faydalı besin çeşitlerinden biri de papayadır. Papayanın içindeki enzimler ile, ölü cilt hücreleri kolayca parçalanır. Böylece cilt yaşlanması yavaşlatılmış olur. Papayanın içindeki yüksek C vitamini sayesinde, güneşten zarar gören cildin onarımı daha kolay olur. Papaya; salatalarla tüketilebildiği gibi, ezilerek cilt maskelerinin içine de koyulmaktadır. Papaya maskeleri sivilce ve cilt lekelerinin daha kolay iyileşmesi durumunda oldukça faydalı bir besindir.

Serbest Radikal Kalkanı Domates

Domates, yüksek likopen içeriği sayesinde cildi korur. Likopenler bir çeşit antioksidandır ve antioksidanlar serbest radikallerle savaşarak sadece cildi değil, tüm vücudu birçok olumsuz etkiye karşı korumada faydalı bir besin sayılır. Likopenin kanser ve bazı kalp hastalıklarına karşı bile koruyucu olduğu düşünülmektedir. Cildin nem dengesinin korunmasında da yardımcı olan domates cildi yeniler ve canlandırır. Ayrıca genişlemiş gözeneklerin sıkılaşmasında da domates doğal bir büzücü görevi görür.

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6