İçeriğe geç
Bize Ulaşın 0(533) 426 26 62

Ozonlabs İletişim Hattı 0(533) 426 26 62 Whatsapp

Cilt Lekeleri Nasıl Geçer?

21 May 2019 2 yorum
Cilt Lekeleri Nasıl Geçer?

Cilt lekeleri nasıl geçer blog yazımızda kısaca cilt lekelerine dair konuları topladık. 

Cilt Lekeleri, kadınları olduğu kadar erkekleri de ilgilendiren bir sorundur. Cilt lekeleri oluşumunun birçok farklı nedeni vardır. Farklı nedenleri olan cilt lekelerine çözüm aramak uzun, zahmet gerektiren; ama daha çok sabır gerektiren bir işlemdir. Sizi bu yazımızda, tüm zahmetlerinizden kurtaracak olan içeriklerle tanıştıracağız. Ama gelin önce cilt lekeleri nedir, neden oluşur, nasıl geçer inceleyelim.

Cilt Lekeleri Nasıl Geçer?

CİLT LEKELERİ NEDİR?

Cilt lekeleri oluşumu; pigmentasyon bozuklukları, döküntüler veya enfeksiyonlar gibi birçok farklı nedenden dolayı meydana gelebilir. Açık renkli tende daha belirgin halde görülen cilt lekeleri, cilde rengini veren melanin pigmentinin daha fazla üretilmesi sonucu meydana gelir. Melanin pigmentinin daha az üretilmesi sonucunda ise; vücut kıllarının tamamında, ten ve göz renklerinde daha açık bir renk meydana gelir. Örneğin albino, melanin pigmentinin düşük seviyede olmasının bir sonucudur. Cilt lekeleri oluşumunun birçok nedeni olabilir. Bunlardan bazılar şöyledir;

  • Doğum sonrası oluşan hormonal bozuklukların neden olduğu cilt lekeleri.
  • Cilt pigmentasyon bozukluklarında, pigment artışının neden olduğu koyu renkli cilt lekeleri.
  • Ergenlik döneminde oluşan lekeler ve genetik faktörlerin neden olduğu cilt lekeleri
  • Zararlı güneş ışınlarına maruz kalınması sonucu oluşan cilt lekeleri.
  • Yaşlanmanın etkisiyle ortaya çıkan cilt lekeleri.
  • Kuru, nem kaybı yaşanan ciltlerde oluşan lekeler.
  • Kullanılan makyaj ürünlerinin cilt üzerinde bıraktığı lekeler.
  • Water proof suya dayanıklı göz makyajı vb kimyasal içeriklerin sebep olduğu lekeler
  • Göz altı morlukları ve dudaklarda solgun renk bırakan genel cilt solgunluğu ve ton eşitsizlikleri

Eğer siz de bunlar gibi cilt lekeleri sorunu yaşıyorsanız önce cildinizdeki lekelerin neden olduğunu tespit edin. 

Cilt lekeleriniz olduğunu düşünerek daha fazla kapatıcı, kimyasal güneş kremleri ve fondöten ya da bb içerikli ürünler mi kullanıyorsunuz?

Cilt lekelerinde cildin üzerindeki yağ, kir ve kimyasal kalıntılar, cildin daha da koyu renk ya da tonda eşitsiz görünmesine sebep olabilir. Parlak ve aydınlık bir cilt, temiz, hücreleri yeterli besin alışverişini yapabilen ve lekeye neden olan kimyasalları da ciltten uzaklaştırabilen bir yapıdadır. 

Ozonlava Volkanik Maske cilt lekeleri üzerinde Avrupa Birliği Laboratuvarları'nda kanıtlanmış %80'lik başarısı ile ciltteki lekelerin uzaklaştırılmasında etkilidir. 

Cilt lekeleri için volkanik maske kullanımında cildin makyajdan temizlenmiş olması gerekmektedir. Temiz cilde Ozonlava Volkanik Maske uygulandıktan sonra cilde göre bekleme sürelerinde ciltte tutulur ve ardından su ile durulanır. 

Volkanik tüf içeriğinin ciltteki faydaları

  • Ciltteki yağ oranını ve sebum salınımını dengeleyeceği için, akne, siyah nokta ve komedon oluşumuna yatkın ciltlerdeki cilt lekeleri azalır.
  • Doğal volkan tüfü, cildinizi çevresel faktörlerin neden olduğu stres lekeleri ve kirlerin neden olduğu cilt lekelerinden kurtulmanızı sağlar.
  • Cildinizin daha yumuşak, pürüzsüz, beyaz ve aydınlık olmasını sağlar.
  • Cildinizin görünümünde beyazlamaya yardımcı olur.
  • Cilt gözeneklerinizin sıkılaşmasında yardımcı olur.
  • Cildinizi siyah noktalardan arındırır ve ölü derilerin, yağ ve kirin ciltten arınmasını sağlar. Bu içerik sayesinde cilt daha genç ve pürüzsüz bir görünüme kavuşabilir.      

Bu ürünleri cildinize uygulamadan önce cildinizin kirden arınmış olması gerekmektedir. Ancak, kullanılan sabun gibi ürünlerin cildinizde kuruluğa neden olduğunu, bunun da yağlanma, sivilce, akne olarak geri döndüğünü biliyoruz. Sabun türü ürünler cildin daha hızlı kurumasına yol açarak PH dengesini bozabilir. Cilt bakıldığında normalde asit değerlerdedir.

Cilt lekeleri konusunda ve hassas ciltlerde probiyotik yüz temizleme köpüğü kullanılabilir. Basit köpük formu SLS, SLES, paraben, alkol ve parfüm içermeyen bileşiklerin cilde daha dost olduğunu biliyoruz.

Cilt lekelerinde cildin kuru kalmamasına dikkat etmeliyiz. Cilt lekelerinde amaç hücrenin yenilenmesini sağlamak, canlılığını ve nemini korumaktır. Sağlıklı hücre saydam pembe ve beyaz ışıltılı olmalıdır.  

Cildin nemini korumada serum ve nemlendirici kullanımı da önemlidir. Maskenin ardından bariyer özellikli ve cildin nemini de dengeleyecek bir seçim yapılmalıdır.

Akneli cilt, kuru cilt ya da karma ciltlerde bu seçim cildin durumuna göre yapılmalıdır. 

Cilt nemini koruyan ve yağ dengesini sağlayan nemlendirici ve anti-aging serumlarda içeriğindeki bitkisel fenoller cilt için besleyici olabilir.

Bitkisel metabolitlerin yüksek besleyici özellikleri cildin serbest radikallerle savaşmasında bu metabolitlerin bağlayıcı özellikleri sayesinde de güçlü rol oynar. 

Cilt lekelerinde Indigofera Tinctoria içeriği (Çivit Otu) içeriğindeki Alkaloidler aminoasitler, anthroquinonlar, karotenoidler, flavonlar, taninler, glikositler, sapanın ve proteinlerce zengin içeriği sayesinde cilt dostu görev görecektir. Fitokimyasal analizlerde bu tür aktiflerce zengin okaliptus, lavanta ve ylang ylang, anise gibi yağlar da cildin tamiratında rol oynayabilen içeriklerden zengin olduğu çeşitli kaynaklarda belirtilmiştir.

Cilt lekeleri konusundan muzdaripseniz kozmetikte kullanılan etken maddeler hakkında daha çok araştırma yapmanızı ve cildinize uygun ürünler seçmenizi öneririz.

Sağlıkla 

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/muhtesem-paket

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlabs-sepia-anti-aging-serum 

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/arcluna-x80-new-generation-anti-aging-serum

 

Yeni Ürünler

Eski yayın
yeni yayın

2 yorum

Nurtaç

Ciltte pigment çok var ne yapmam gerek

18 Sep 2022

Birsen

Yüzümde açık ve koyu benler var bunun için yapılan bir bakım varmı seans ücretleri ne kadar teşekkür ederim

18 Sep 2022

Yorum yapın

Lütfen yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6