İçeriğe geç

Cilt Roller Kullanımının Faydaları

24 Aug 2020 0 yorum
Cilt Roller Kullanımının Faydaları

Cilt Roller Kullanımının Faydaları 

Cilt masaj aletleri rollerların faydaları hakkında bilgiler topladık ve bu yazıda uygulama şekillerinden de bahsettik. Peki bu rollerlar nedir ?

Her kadının hayali cildinin güzel ve sağlıklı gözükmesidir. Bunu sağlamak için sürekli yeni ürünler deneriz. Son zamanlarda hem dünyada hem de ülkemizde adını sıklıkla duyduğumuz bir ürün piyasaya sunulmuştur. Cilt masaj aleti olarak bildiğimiz cilt rollerlarının pek çok faydası olduğu kulağımıza çalınan bilgilerdendir. Peki, bu cilt masaj aleti tam olarak nedir, nasıl kullanılır?

Gelin bu yazımızda cilt rollerlarını yakından tanıyalım.

Günümüzde popülerliği gittikçe artan ve kullanıcılarından da olumlu dönüşler alınan cilt masaj aleti roller şimdilerde herkesin bakım rutininde yer verdiği bir ürün olmuştur. Masaj başlığı olarak organik taşların kullanılması bu masaj aletine olan ilgiyi arttırmıştır. Bu masaj aleti silindir şeklindedir ve ismini de buradan aldığı yuvarlak dönen bir başlığa sahiptir. Dönen başlığı sayesinde cilde sürülen serum, krem, cilt maskesi gibi cilt bakım ürünlerinin uygulanan organik taşın da enerjisiyle birleşerek cilde yedirilmesini sağlar. Ciltteki lenf sistemini aktif hale getiren roller yüzdeki ödemin azaltılmasını daha diri bir cilt derisine sahip olunmasını sağlamaktadır.

Cilt masajı için farklı özelliklerdeki organik taşlar kullanılabilmektedir. Piyasada karşımıza en çok çıkan taşların yeşim taşı ve pembe kuvars taşı olmasına rağmen bu listede birinci sırayı zorlayacak yeni bir taş cilt masaj aleti seçiminde tercih edilmeye başlanmıştır. Bu taşın ismi obsidian taşıdır.

Jade veya nefrit taşı olarak da bilinen yeşim taşının mutluluk ve huzur getirdiği söylenir. Aynı zamanda bağışıklığı güçlendirme etkisi de mevcuttur.

Pembe kuvars, rose veya gül kuvars olarak da bilinmektedir. Bu taş ise aşk taşı olarak ün salmıştır ve yatıştırıcı bir etkisi olduğu bilinir.

Bugünlerde daha fazla ilgi gösterilen obsidian taş ise volkan taşı olarak bilinir. Bu doğal taş türü volkanik özelliğe sahiptir. Yanardağ lavlarının hızlı bir şekilde soğuması sonucu oluşan obsidian taşının vücuttaki negatif enerjiyi ve toksinleri uzaklaştırdığı bilinir.

Organik taşları barındıran rollerlar cildin pürüzsüz ve canlı görünmesine yardımcı olur. Kan akışını hızlandırdıkları için ciltte hafif pembe sağlıklı bir görünüm oluşur. Tüm vücutta kullanıldığı gibi yüzün belli bölgelerine uygulanan masaj sayesinde ciltte botoks etkisi de yaratırlar. Botoks etkileri sayesinde ciltteki ince kırışıklıkları azaltır ve dokulara daha fazla oksijen girişini sağlarlar. Cildin elastikiyetinin artmasına yardımcı olurlar.

 

Roller Nasıl Kullanılır?

Rollerlar yapıları gereği soğuk olan ürünlerdir ancak ciltte yarattığı etkiyi arttırmak için buzdolabında da bekletebilirsiniz. Öncelikle cildinizi günlük cilt temizleyiciniz ile yıkayınız. Ardından cildinize yedirmek istediğiniz bir ürünü uygulayınız. Bu ürün güvendiğiniz bir markaya ait cilt serumu olabilir veya günlük nemlendiriciniz olabilir. Ürünü uyguladıktan sonra rollerın farklı bölgelerdeki kullanımına göre uygulamaya başlayabilirsiniz. Roller sabah akşam kullanıma uygun bir masaj aletidir.

Rollerlar Nerede Kullanılır?

  • Gözaltları
  • Çene ve yanaklar
  • Kaşlar
  • Alın bölgesi
  • Göz çevresi

 

Yüzün alt kısmı için rollerın büyük taşlı kısmını çenenize koyun ve kulak kısmına doğru rollerı yuvarlayın. Bu hareketi yaklaşık 6 kere tekrarlayabilirsiniz. Baskı şiddetiniz orta derecede olmalıdır. Alın bölgesi içinde rollerı alnınızın ortasından kulağınıza doğru yuvarlayabilirsiniz. Aynı şekilde tekrarlayabilir ve karşı bölgeye de uygulayabilirsiniz.

Rollerlarda genel olarak bir küçük başlık bir de büyük başlık bulunur. Küçük taş içeren kısım büyük taşın kolayca erişemediği bölgelere ulaşmayı sağlar. Küçük başlıklı kısım ile gözaltlarınıza masaj uygulayabilirsiniz. Gözünüzün iç kısmından dış köşesine doğru orta basınç uygulayarak 10-15 kez masaj hareketi yapabilirsiniz. Göz kenarındaki kırışıklıklar için ise o bölgede aşağı yukarı minik hareketler yapmanız masajınız için yeterli olacaktır.

Kullanımı alışkanlık haline geldikten sonra rollerı kolayca kullanmaya başlayacaksınız. Düzenli kullanımda etkisini gözleyeceğiniz masaj rollerı günlük cilt bakımınızın vazgeçilmez parçası haline gelecektir. Kullandığınız serumları, maskeleri ve kremleri yedirebilmek, ciltte daha etkin çalışmasını sağlamak için rollerı haftada bir kaç gün kullanabilirsiniz.

Roller Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Cilt masaj rollerı kullanıldıktan sonra köpük sabunla yıkanır ve kağıt peçete ile silinerek temiz bir dolaba kaldırılır. Rollerı kullanım öncesinde tekrar yıkama ve kurulama yapmanızı da öneririz. Buzdolabına koymadan önce de aynı şekilde hijyen kurallarına dikkat edilmelidir. Yıkanmayan rollerin kullanımı, kişiye özel rollerların başka kişilerle kullanımı tavsiye edilmez.

Cildinizde yangı, kızarıklık ve aktif durumda sivilceler varsa rollerı kullanmayın. Cildiniz iyileşip sakinleştikten sonra rollerı kullanın.

Sağlıkla

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6