İçeriğe geç

Cilt Serumu Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

13 Jun 2019 0 yorum
Cilt Serumu Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Işıltılı ve pürüzsüz bir cilt için pek çok yola başvururuz. Başvurduğumuz bu yolda sonuca o kadar odaklanırız ki, kullandığımız ürünlerin içeriğine çoğu zaman dikkat etmeyiz. Ancak; ürün içerisinde bulunan maddeler, cildiniz ve fiziksel sağlığınız için oldukça önemlidir. Kulaktan duyma bilgilerle elde ettiğiniz ürünler hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olup olmadığınıza dikkat etmeniz gerekiyor.

Bu yazımızda sizler için, son zamanlarda oldukça talep gören cilt serumu hakkında bilgi vereceğiz. Cilt Serumu nedir, ne işe yarar, bu bağlamda kullanabileceğiniz en güvenilir ürün hangisi olmalıdır ve önerilen ürünün içeriği nedir gibi soruların cevabını bulacaksınız. 

Cilt Serumu Nedir?

Cilt serumu; temizlenmiş cilde diğer bakım ürünleri uygulanmadan hemen önce kullanılan, yoğun ve güçlü etken maddelerin cilt tarafından daha kolay emilmesini sağlayan cilt bakım ürünüdür. Cilt serumu, maskelerin aksine günlük kullanım için uygundur. Bu serumlar yüksek oranda güçlü etken maddeleri içerirler ve bu maddeleri cilt içine taşıyabilecek nitelikte olabilmek için sıvı ve yumuşak bir formdadır. Böylece, özel bir cilt probleminin çözümünde kullanılan bakım ürünlerinin başında yer alırlar. Daha çok kuru ciltler için nemlendirici, kırışıklık giderici ve leke problemleri için hazırlanan serumlar talep görmektedir.

Cilt serumu herhangi bir kıvamda olabilir, ancak genellikle yağlardan veya kremlerden daha hafif bir yapıya sahiptir. Bu yapı, serumların cildin yüzeyine daha iyi nüfuz etmesine ve cilt üzerindeki iyileştirmelerini daha etkili bir şekilde gerçekleştirmesini sağlar.

Cilt Serumu Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Cilt Serumu Faydaları Nelerdir?

Cilt serumu, birçok cilt kremi ve maskesinden daha hızlı fayda sağlar. Faydaları doğrultusunda, farklı amaçlarla kullanılan cilt serumu çeşitleri mevcuttur. Bunlardan bazıları şu şekildedir;

Hiperpigmentasyon

Cilt serumlarını kapsayan büyük bir serum kategorisidir. Bu serum, cildin renk tonunu eşitlemek, koyu yahut siyaha varan lekelerin açılmasını sağlamak için kullanılmaktadır.

Yaşlanma Karşıtı Serumlar

Bu cilt serumu, cildin doğal kolajenini ve elastikliğini destekleyerek, sıkılaşmasına ve derinin kendisini toplamasına yardımcı olmak için kullanılmaktadır.

Sivilce Karşıtı Serum

Günlük kullanıma uygun olan sivilce karşıtı cilt serumu, genellikle cildin doğal bariyer fonksiyonunu dengelemeye çalışır. Temiz cilde uygulanan serum, etkisini çok daha hızlı gösterecektir.

Yatıştırıcı Serum

Cilde derinlemesine nüfuz eden bu serum; cildin yumuşamasını, dış çevrenin kirli etkisinden ve yorgunluğundan arınmasını sağlar.

Besleyici Serum

Cildin dış katmanını onarmaya yardımcı serumdur. Cildi ferahlatmaya ve canlandırmaya çalışır. Cilt üzerindeki lekelerle savaşması için kullanılmaktadır.

C Vitamini Serumu

C vitamini içeren cilt serumu, kahverengi lekeleri azaltmaya yardımcı olur. Cildi olası bir pigment oluşumuna karşı korumaya çalışmaktadır.

Cilt Serumu ile Cilt Bakım Kremi Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Cilt serumu, diğer bakım kremlerine nazaran daha sıvı bir yapıya sahiptir. Bu da, ürünün cilt tarafından daha kolay emilmesini sağlar.
  • Kimyasal içerikli bakım kremleri cilt üzerine uygulandığında, deri üzerinde bir tabaka oluşturabilir. Cilt tarafından emilimi sağlanmadığında, ciltte pütürleşmeye ve gözeneklerin tıkanarak leke oluşturmasına neden olmaktadır. Fakat cilt serumu, daha hafif bir yapıda olduğu için böyle bir olasılık doğurmayacaktır. Çünkü bakım kremlerinin aksine sıvı bir halde bulunan serum, derinin altına derinlemesine nüfuz eder ve kremlere göre çok daha hızlı ve kısa bir sürede etki gösterir.
  • Serumların kullanım süreleri daha uzundur. Bakım kremlerinin aksine, cilt serumu uyguladığınızda üzerine örtücü görevi görecek ikinci bir bakım ürünü kullanabilirsiniz. Cilt bakım serumu kullandıktan sonra cildinizi nemlendirmek ve serumun etkisini arttırmak için ikinci bir ürün daha kullanabilirsiniz.

Bu bağlamda sizlere gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz “Ozonlabs O3RSS Serum”u öneriyoruz. İçerisinde bulunan ozonlandırılmış saf zeytinyağı sayesinde, cildinize diğer tüm serumların kazandıracağı bakımı, ışıltıyı ve yenilenmeyi tek başına sağlayacaktır. İçeriğinde kimyasal barındırmaması, faydaları açısından daha etkin olmasını sağlar. Cildinizi derinlemesine onarır ve ölü hücrelerden arınmasını sağlar. Diğer serumların aksine O3RSS Serum, paraben, alkol, sülfat, silikon ve parfüm içermez.

Bunun yanı sıra cildinize nem kazandırmada etkili, kolajeni artıran “Ozonlabs Cocodays Gündüz Serum” kullanabilirsiniz. Cocodays Gündüz Serumu, içerisinde bulundurduğu ozonlandırılmış hindistan cevizi yağı sayesinde cildinizi yumuşatır ve nemlendirir. Cildinizin üst tabakasında koruma sağlar. Böylece gündelik hayatta maruz kalacağınız kirlerin, derinin altına nüfuz etmesini engeller.


Kullanılacak Ürün: Ozonlabs O3RSS Serum

Önerilen Kullanım Şekli: Ozanlabs O3RSS Serum, temiz cilde her akşam en az 21 gün boyunca 1-1.5 pompa kullanılır.

Kullanılacak Ürün: Cocodays Gündüz Serumu

Önerilen Kullanım Şekli: Cocodays Gündüz Serumu’nu günün herhangi bir saati temiz cildinize uygulayabilirsiniz.


 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6