İçeriğe geç

Cilt Serumu Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

07 Sep 2020 0 yorum
Cilt Serumu Kullanmanın Faydaları Nelerdir? Cilt Serumları ne işe yarar?

Bu yazımızda yüz serumunun ne olduğunu, serumlar hakkında bilmeniz gereken her şeyi, cilt serumu kullanmanın faydalarını ve cilt serumu kullanmanın ne işe yaradığından bahsettik.

Dermatologlar ve güzellik uzmanları, kuru cilt, kızarıklık, yağlı cilt ve daha fazlası için hangi cilt serumlarının en iyi olduğunu değerlendirir. Bir ürüne güvenmek için ne derece iyi olduğunu bilmek isteriz. Peki, bu serumları ekstra cilt bakımı rutininize eklemenin faydaları nelerdir? Ve hemen hemen herkesin cilt bakım rutininde yer verdiği serumların nemlendiricilerden farkı nedir? Görünüşe göre, serumlar bir dizi cilt bakımı endişesinin üstesinden gelmeye yardımcı olabilir.

CİLT SERUMU NEDİR?

Cilt bakım rutininizi bir bütün olarak düşünmelisiniz. Belirli basamakları geçerek sonunda istediğiniz sonuca ulaşırsınız. İlk basamak olmazsa olmaz cildin temizlenmesidir. En önemli basamak için serum uygulaması diyebiliriz. Çünkü cildin ihtiyacı olan asıl içeriği serum uygulamasıyla alırız. Serumlar almamız gereken önemli bileşenleri içerebilir. Son basamak olarak nemlendirici sürerek cilt bakımınızı taçlandırabilirsiniz. Bazı serumlar nem özelliği sayesinde su bazlı nemlendirici kullanımına gerek bırakmayabilirler.

Serumlar bir dermatolog tarafından şöyle tanımlanmıştır; ‘Serumlar, cilde yüksek konsantrasyonlarda spesifik aktif bileşen sağlamak için tasarlanmış cilt bakım ürünleridir.’

Serumlar çoğu zaman berrak, jel bazlı veya sıvıdır ve nemlendiriciden daha az kalın olma eğilimindedirler. Serumlar konsantre yani yoğunlaştırılmış ürünler olduklarından derinin alt tabakasına kadar inebilme eğilimindedirler. Nemlendiriciden önce kullanılmaları gerekmesi de nemi hapsetmeye yardımcı olmalarından gelir. Bu da serumların nemlendiricilerinizin nem verme kabiliyetini arttırmaya yardımcı olduklarını gösterir.

 

CİLT SERUMLARIN FAYDALARI

Genel olarak cilt serumları A, C ve E vitaminlerini içeren topikal antioksidanlar, topikal retinoller ve cilt tonunu eşitleyen bileşenler içeren faydaları cilt için bilinen ürünlerdir.

Cilt serumları nemlendiricilerin altına sürüldüklerinde kırışıklıklar, pigmentasyon ve kızarıklık için hedeflenen etkiyi gösterirler. Cildin ihtiyacı olan önemli maddeleri cilde verirler. Serumlar, daha sağlıklı bir cilt görüntüsüne kavuşmayı sağlarlar.Kullanım alanlarına göre cilt serumları pek çok farklı etkiye sahiptirler. 

 

Cilt Bakım Serumları Nasıl Uygulanır

 

 

CİLT SERUMLARI NASIL KULLANILMALI?

Serumlar içerdikleri bileşenler açısından yoğun oldukları için yeni bir ürün denemeden önce olası cilt hassasiyetini göz önünde bulundurmak gerekebilir.

Herkesin cildi tipi ve cilt problemleri farklıdır bu sebeple bu farklılıklar göz önünde bulundurularak serum seçimi yapılmalıdır. Ancak araştırmalara göre ortalama verecek olursak cildinizin yeni bir serum rutinine nasıl tepki verdiğini görmek için yaklaşık yedi haftaya ihtiyacınız olabilir. Bu süreçte sabırlı olmak ve düzenli kullanıma devam etmek önemlidir. Cildin daha nemli olması gibi etkileri ilk etapta görmek mümkündür. Bazı serumlar ise ilk günden itibaren ciltte bir ışıltı ve nemlilik de sağlayabilir. Bu anlamda cilt serumunda kullanılan hammaddelerin özenle seçilmesi, kişiye ve cilt tipine de özel tavsiye edilmesi de devreye girebilir.

Cilt serumlarını cildinize uygulamadan önce kesinlikle cildinizde makyaj ya da her hangi başka bir kozmetik kalıntı olmadığından emin olun. Kullanılacak cilt serumundan önce cildinizi temiz kozmetik bir temizleyici ile yıkayın ve kurulayın. Temiz kozmetik bir temizleyicide parfüm, paraben, silikon, petrol esaslı yağlar ve plastik türevleri bulunmaz. Hayvansal içerikli her hangi bir bileşen barındırmaz. Bu anlamda temiz cilde cilt serumları uygulandığında, cilt serumundan maksimum fayda elde edilmiş olur. 

Hangi Cilt Serumunu Kullanmalı?

Kozmetik piyasasında bir çok ihtiyaca yönelik üretilmiş ürünler mevcuttur. Ürün çokluğu çoğu zaman doğru ürünleri seçmemizi zorlaştırır. Burada devreye giren en önemli etken kişinin cildini iyi tanıması ve bileşenlerinin temiz olmasıdır. 

Gelin farklı cilt beklentilerine göre serumları inceleyelim;

Yaşlanma Karşıtı Serumlar – Anti-Aging Cilt Serumları

Anti-Aging yani yaşlanma karşıtı serumların amacı; ince çizgiler ve kırışıklıklar ile savaşmak için gerekli yaşlanma karşıtı bileşenleri cilde sunarak zamanın getirdiği cilt belirtilerini en aza indirmektir. Bu anlamda cildin elastikiyetini arttırmak ve kolajeni de tetiklemek için kullanım yaparız.

Yaşlanma karşıtı serumları sadece olgun ciltler değil 20’li yaşlarında olan kişiler de kullanabilir. Eğer makyaj yapan genç bir bireysek anti-aging yani yaşlanma karşıtı ürünlere de başlayabilir. Ancak yinelemek gerekir ki içerisinde parfüm, paraben, silikon, petrol bazları ve plastik türevleri olan ürünlerden her yaşta uzak durmak, cildin doğal olarak kabul edebildiği ürünleri kullanmak en önemli noktadır.

 

Antioksidan İçerikli Anti-Aging  (Yaşlanma Karşıtı) Serumlar

Bu serumların amacı; cildinizi günlük olarak maruz kaldığınız serbest radikallerden korumaya yardımcı olmaktır. Aynı zamanda ince çizgilerin ve diğer gözle görülür yaşlanma belirtilerinin giderilmesine yardımcı olurken cildi iyileştirip onarabilir. Serbest radikaller, hücrelerinize zarar verebilecek ve erken yaşlanmaya neden olabilecek kararsız moleküllerdir.

Gün içerisinde neredeyse hepimizin cildi serbest radikallere maruz kalmaktadır. Bu sebeple antioksidan serumlar her cilt tipini uygundur.

Bir serumun cildiniz için tahriş edici maddeler içermediğinden emin olmalısınız. Ürün satın alınmadan önce bileşenlere bir göz attığınızdan emin olun. Kokular, boyalar, sülfatlar ve bazı durumlarda narenciye veya nane bazı kişilerde hassasiyete sebebiyet verebilir.

 

Nemlendirici Nitelikte Cilt Serumları

Bu serumların amacı; gece nemlendiricinizi desteklemek için cilde ekstra nem verilmesine yardımcı olmaktır.

Genel olarak kuru ciltli kişilerin bu serumları tercih etmesi gerekir ancak bazen yağlı ya da karma ciltli kişilerin de minimal düzeyde nemlendirici seruma ihtiyacı olabilir. Her yaşta kişi nemlendirici serum kullanabilir. Çünkü cildin her zaman neme ihtiyacı vardır.

 

Renk Tonu Eşitleyici Cilt Serumları


Bu serumların amacı; bir dizi işlevi yerine getirebilirler. Hiperpigmentasyon, genişlemiş gözenekler ve ince çizgiler gibi cilt sorunlarını hedefleyebilirler.

Cilt tonunu veya koyu lekeleri eşitlemek isteyenler, renk düzeltici serumlar için ideal adaylardır.

İşte cilt problemlerine veya isteklerine göre sıraladığımız serumlar bu şekildedir. Umarız faydalı bir yazı olmuştur ve doğru serumu seçmenize yardımcı olabilmiştir.

 

Esansiyel Yağ İçerikli Saf Yağlar

Piyasada bulunan bir çok esansiyel içerikli saf yağın bir çok ciltte kullanıldığı ve bazılarına fayda getirdiğini söyleyebiliriz. Saf yağlarda koruyucu bileşenlere ihtiyaç duyulmaz. Bu tür ürünlerin içine doğru oranda karıştırılan diğer saf yağlar ile ciltte istenen yaşlanma karşıtı etki, parlaklık ve nem sağlanabilir.

 

Cilt Serumları Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Cilt serumlarında ilk dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, üründeki hammaddelerin düzgün bir şekilde işlendiği, gerekli bileşenlerin MSDS belgelerinin olup olmadığı ve GMP esasında dolum yapılıp yapılmadığıdır.

Tüm kozmetik ürünleri satın alırken, kutu ya da ambalaj üzerinde barkotunun olmasına, üretici firma isminin iletişim numaralarının olduğundan ve satıldığı ülkelerde ilgili bakanlıklara bildirim yapıldığından emin olmalıyız.

Cilt serumlarını araştırırken, kendimize uygun ve içindeki tüm bileşenleri de ayrı ayrı inceleyip edinmeliyiz.

Sağlıkla,

 

 

 

 

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6