İçeriğe geç

Cilt Temizlemede Uygulanacak 5 Pratik Yöntem

05 Jul 2022 0 yorum
Cilt Temizlemede Uygulanacak 5 Pratik Yöntem

 Cilt Temizlemede Uygulanacak 5 Pratik Yöntem

Hepimiz aynaya baktığımızda sağlıklı, parlak, canlı, ışıldayan bir cilt görmek isteriz. Yıllara meydan okuyarak bizi mutlu eden bir cilde sahip olmak için cilt bakımına büyük önem göstermek gerekir. "Cilt bakımı" denildiğinde ise ilk madde hiç kuşkusuz "temizlik" ve temiz bir cilttir. Biz de, sizlere ışıl ışıl bir cilde kavuşmanız için; cilt temizlemede uygulanacak 5 pratik yöntem listesi hazırladık. Listemizde yer alan evde kolaylıkla yapılabilen cilt temizliği yöntemlerini, cilt bakım rutininize ekleyerek sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

Cilt Temizlemede Pratik ve Etkili Yöntemler

Gün içerisinde makyaj, ter, toz, sigara dumanı, vb. gibi maddelere maruz kalan cildimiz kirlenir. Cildimizi bu kirlerden arındırmazsak siyah nokta, sivilce, beyaz yağ bezeleri ve dahası yüzün erken yaşlanması gibi problemlerle karşı karşıya kalabiliriz. Cilt temizliği için derinlemesine yapılan medikal temizlikten, maske ile temizliğe kadar pek çok yöntem bulunmaktadır. Biz bu yazımızda evde kolaylıkla yapılabilen pratik yöntemlerden bahsettik.

Pratik cilt temizleme yöntemlerine geçmeden evvel en az temizlik kadar önemli olan bir konudan bahsetmek gerekir ki bu da "nemlendirme". Cildi temizledikten sonra muhakkak nemlendirmek gerekir. Cilt temizliğinde kullanılan ürünler ciltteki kiri ve fazla yağı arındırmanın yanı sıra cilde gerekli olan yağı da temizler. Cildimizi temizlerken, gereksinim duyduğu "iyi yağı" da kaybetmemesini sağlamamız son derece önemlidir.

Cilt temizliğinden sonra yeterli nemlendirme yapılmazsa, cilt kurur. Sebum dengesi bozulan ve kuruyan cilt ise erken yaşlanır; kırışıklıklar artabilir. Cildi yeterince temizledikten sonra, cildin yapısına uygun bir nemlendirici kullanarak cildin ihtiyaç duyduğu nemi sağlamak gerekir. İçeriğinde hyaluronik asit, C vitamini bulunan serumlar cildi nemlendirmek için oldukça etkilidir.

Cilt Temizlemede Uygulanacak 5 Pratik Yöntem Listesi

1- Yıkama

Günün koşturmasında yorulan cildi temizlemek ve kendine getirmek için yapılacak ilk işlem "yıkamak" diyebiliriz. Eğer ciltte makyaj varsa önce bir makyaj çıkarıcı yardımıyla makyajı temizleyip sonra yıkama aşamasına geçmek daha sağlıklı olacaktır. Ne olursa olsun her gün yatmadan önce cildin yıkanarak temizlenmesi gerekir. Günlük olarak yıkanmayan ciltlerde, yüzde biriken kir, toz ve makyaj gözeneklere yerleşir ve onların büyümesine yol açar. O gözeneklere yerleşen kirler de siyah noktaları oluşturur ki bu hiç istemeyeceğimiz bir şeydir.

Cildi yıkarken cildin yapısına uygun bir yıkama jeli / köpüğü / sabunu kullanmak gerekir. Kabaca sınıflayacak olursak 3 cilt tipi vardır diyebiliriz; kuru, yağlı ve karma cilt tipleri. Yağlı ciltler için üretilmiş bir yıkama jelini kuru cilt yapısına sahip biri kullanırsa, cildinin daha fazla kurumasına sebep olur. Ciltte pullanma, deride kavlama gibi problemler ortaya çıkabilir. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için uygun ürün tercih edilmelidir.

Cildi yıkayıp arındırdıktan sonra uygun bir nemlendirici ya da serum ile cildin ihtiyaç duyduğu nemi sağlayabilirsiniz. Eğer yıkadığınızda cildinizin yeterince arınmadığını düşünüyorsanız, peeling maske gibi yöntemler ile cilt temizliğine devam edip en son nemlendirme uygulayabilirsiniz.

2- Peeling

Peeling cildi derinlemesine temizleyen yöntemlerden biridir. Gözeneklerin kirlerden arınmasına yardımcı olur. Peeling yapmak için cilt tipinize uygun bir peeling ürünü tercih etmelisiniz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yüzünüze uygun bir ürün kullanmadığınızda, cildiniz yıpranır. Işıldayan bir cilde sahip olmak istersen solgun bir benizle karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden cilt tipine göre ürünler tercih etmelisiniz.

Peeling ile yüzünüzdeki gözenekler temizlenir, siyah nokta oluşumu büyük oranda engellenir. Bunun yanı sıra peeling sonrasında yüzünüze uygulayacağınız nemlendirici ya da serum gibi ürünler cildinizin daha derinlerine işler, bu da kullandığınız ürünün etkinliğini artırır.

Peeling ile yüzü temizlemek cilt bakım rutininin olmazsa olmazıdır. Her gün yapılmıyorsa dahi iki günde bir peeling ile cilt temizlenmelidir.

3- Maske

Cildimiz gün içerisinde sandığımızdan daha fazla kirlenir. Makyaj yapılmasa daha havadaki toz ve kir cildi fazlasıyla kirletir. Ciltte biriken fazla yağ, toz, makyaj kalıntıları siyah noktalara beyaz yağ bezelerine ve sivilcelere sebep olur. Tüm bunların yanı sıra cildin yağlanmasına ya da kurumasına (cilt tipine göre) sebep olur.

Maske yapmak cilt bakım rutininde olması gerekenlerdendir. Haftada bir ya da iki kere cilt tipinize uygun temizleyici maskelerden kullanabilirsiniz. Maske yapmak cildi ölü derilerden ve fazla yağdan arındırır. Derinlemesine temizlik sağlar. Her cilt temizleme yönteminde olduğu gibi maske yaptıktan sonra da cildi nemlendirmeyi unutmamak gerekir.

4- Buhar ile Temizleme

Günlük cilt bakım rutinine ek olarak haftada bir, 15 günde bir ya da ayda bir olmak üzere buhar ile cilt temizliği yapılabilir. Cildin derinlemesine temizlenmesini sağlayan bu yöntem aynı zamanda cildin kaybettiği nemi de kazandırır. Yüzünüze yapacağınız buhar banyosu cildinizi yumuşatacağı için siyah noktaların ve sivilcelerin kolay temizlenmesini sağlar. Kan dolaşımını hızlandırarak, kırışıklıkların oluşumunu geciktirir.

Peki buhar ile cilt temizliği nasıl yapılır?

Öncelikle cildinizi, uygun ürünlerde yıkayın ve peeling yapın. Ardından geniş bir kabın içerisine sıcak su koyun. Bu suyun buharına 5- 10 dakika kadar yüzünü tutun. Buharın etkin bir biçimde yüzünüze gelmesi için kafanızı ve kabı kaplayacak şekilde havlu kapatın. Suyun sıcaklığı ve buhar sizi rahatsız ediyorsa suyun biraz soğumasını bekleyin. Eğer buhardan rahatsız oluyorsanız, işlemi bırakın.

Eğer varsa yüz buhar makinesi de kullanabilirsiniz. Ayrıca bu suyun içerisine esansiyel yağlardan damlatabilirsiniz. Lavanta yağı, okaliptüs yağı gibi esansiyel yağlar eklendiğinde bu bakım aromaterapi etkisi de yaratır.

5- 10 dakika kadar buharda yüzünüzü beklettikten sonra yüzünüzü kurulayıp, siyah nokta ve yağ bezelerini kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Siyah noktalardan kurtulduktan sonra genişleyen gözenekleri yeniden sıkılaştırmak için soğuk su ile yüzünüzü yıkamalı ve sıkılaştırıcı tonik kullanmalısınız. Ardından bakım rutininizde olan nemlendirici ve serumlarınız ile bakımı sonlandırabilirsiniz.

5- Tonik

Tonik, cilt temizliğinin tamamlayıcı unsurlarından biridir. Cilde yapışan, yıkadığımızda dahi çıkmayan ve gözle göremediğimiz kirler tonik ile temizlenebilir. Antiseptik içerikli olan bu losyonları seçerken de yine cilt tipine uygun ürünler tercih edilmelidir. Cildi yıkadıktan sonra bir pamuk yardımıyla tonik ile silinmeli ardından nemlendirici ile bakım tamamlanmalıdır.

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6