İçeriğe geç

Cilt Tipi Nasıl Belirlenir?

22 May 2019 0 yorum
Cilt Tipi Nasıl Belirlenir?

Sağlıklı ve pürüzsüz cilt herkesin hakkıdır. Ancak cildiniz için en doğru tercihleri yapabilmeniz adına, cilt tipinizi bilmeniz gerekmektedir. Cilt tipinizi bilmeniz size, cildiniz için en doğru seçimi yapmanızı sağlayacaktır. Cilt tipleri şu şekilde sıralanabilir: kuru, yağlı, karma, normal, akne eğilimli ve hassas. Cilt tipinizi öğrenmek izlemeniz gerek bazı yollar vardır. Bu kadar cilt tipi arasında sizinkinin hangisi olduğunu merak ediyorsanız aşağıdaki bilgilere bir göz atalım.

Cilt Tipi Nasıl Belirlenir?

CİLT TİPİNİ ÖĞRENMEK İÇİN HAZIRLIK YAPMAK

Cilt tipinizi öğrenmek için ilk olarak hazırlık yapmanız gerekmektedir. Cildinizi temizleyerek hazırladığınızda, nasıl bir cilt tipine sahip olduğunuzu daha kolay anlamış olacaksınız.

  • İlk olarak, yüzünüzde herhangi bir kozmetik ürünü varsa onu temizlemelisiniz. Bunun için makyaj temizleyici kullanmalısınız. Bu aynı zamanda yüzünüzdeki kiri ve yağı gidermeye yardımcı olacaktır.
  • İkinci adım olarak, yüzünüzü ılık suyla ıslatın, daha sonra avucunuza bol miktarda yüz temizleyici dökün. Yüzünüze parmak uçlarıyla hafifçe masaj yapın, tüm bölgeleri yüz temizleme köpüğü ile yıkayınız. Ardından yüzünüzü ılık suyla iyice durulayın.
  • Üçüncü adım olarak, cildinizi yumuşak bir havlu veya bezle kurulayın. Yüzünüzü kurulayacağınız ürün yanlış seçilirse, tahrişe ve aşırı kuruluğa neden olabileceğinden yağ üretiminin artmasına neden olacaktır.
  • Dördüncü adım olaraksa, yüzünüzü temizleyip 1 saat bekleyin. Ardından nemlendirici ve akne lekesi tedavisi dahil hiçbir ürünü 1 saat boyunca cildinize uygulamayınız.

CİLT TİPİNİZİ NASIL TANIYABİLİRSİNİZ?

Cilt tipi hakkında bilgi sahibi olan kişilerin uyguladıkları tedavilerde %90'a varan oranla başarı elde ettiği görülmüştür. Şimdi cilt tipi hakkında bilgileri okuyarak cildinizi tanıyacaksınız. Bunları adım adım yazacağız.

Cildinizi Takip Edin

  • Kuru bir cilt tipi sahibiyseniz, yüzünüzü temizledikten sonra cilt gergin bir hal alır.
  • Eğer yağlı bir cilt tipi sahibiyseniz, yüzünüz temizlendikten sonra cildiniz daha yumuşak ve temiz hissedecektir.
  • Karma bir cilt tipi sahibiyseniz, T bölgeniz kendini temiz hisseder fakat; yanaklarınız gergin olacaktır.
  • Hassas bir cilt tipi sahibiyseniz de, cilt kullanılan temizleyicilere tepki verecektir. Bu kaşıntı ve kızarıklığa neden olabilir.
  • Hassas cilt tipi varsa; yüzünüz kızarır, kaşınır veya bazı yüz bakım ürünleri kullandıktan sonra kızarıklıklar meydana gelebilir.
  • Yağlı cilt tipi varsa, temizlediğiniz cilt gün içerisinde tekrar yağlı hissetmeye başlayacaktır. Yağlı bir cildiniz olması durumunda, akne ve sivilcelerle daha sık karşılaşma olasılığı yüksektir.
  • Cildinizin yukarıdaki kategorilerden birini barındırmıyorsa, düşük bakım gerektiren normal bir cilt tipi sahibisiniz demektir.

Cildinizi Yakından İnceleyin

  • Yüzünüzün her tarafında kırmızı, pütürlü lekeler mevcutsa, kuru veya hassas bir cilt tipi sahibi olma ihtimaliniz yüksek. 
  • Yüzünüzün her yeri parlaksa; yağlı bir cilt tipi, tamamı mevcutsa, karma bir cilt tipi sahibisiniz demektir.

Gözeneklerin Boyutuna Bakın

  • Normal bir cilt tipi sahibiyseniz, gözenekler gözle görülür küçüklükte olacaktır.
  • Aynadan uzaklaştığınızda da gözenekleri görebiliyorsanız yağlı bir cilt tipi sahibi olabilirsiniz.
  • Ancak gözenekler hiç gözükmüyorsa kuru bir cilt tipi sahibi olma ihtimaliniz yüksektir. 
  • Karma bir cilt tipi sahibiyseniz, yüzünüzde birden fazla ve değişik boyutlarda gözenek oluşabilir.

Cildinize Basınç Uygulayın

  • Basınç uyguladıktan sonra cildiniz kolayca kırışıyorsa kuru bir cilt tipi veya karma bir cilt tipi sahibisiniz demektir. Yağlı ciltler pürüzsüz hissedecektir.

Dermatolog Yardımı Alın

Hala cilt tipiniz hakkında bir bilgiye sahip olamadıysanız dermatoloğunuza başvurun. Size nasıl bir cilt tipi sahibi olduğunuzu söyleyecektir.

Ek olarak, sağlıklı ve güzel bir cilt istiyorsanız su tüketmeye özen göstermeniz gerekmektedir. Cilt kuruduğu zaman onu nemli tutmak için sebum üretecektir. Bu da cildinizin yağlanmasına neden olacaktır. Bu yüzden bol su tüketmelisiniz. Su cildinizi nemli tutacaktır.

CİLDİNİZ İÇİN NE YAPMALISINIZ?

Cildinize uygulayacağınız tedavi öncesi cildinizi tanımalı ve ona göre bir bakım uygulamalısınız. Cilt tipi türlerine göre cilt bakım şekilleri şöyle olmalıdır;

  • Kuru cilt tipi için: Kuru bir cilt tipi sahibiyseniz, cildinize nemlendirici uygulamalısınız. Kuru bölgelere parfüm ve kimyasal içermeyen nemlendiriciler sürün. Duş sırasında vücudunuz için kullandığınız ürünleri yüzünüze azami miktarda uygulayınız.
  • Yağlı cilt tipi için: Sabah ve akşam olmak üzere yüzünüzü günde iki kez temizleyin. Uzun süre yüzünüzü yıkamamalısınız. Maksimum 1.5 dakika ılık suyla yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Yüzünüzdeki fazla yağı temizlemek için kağıt havlu da kullanabilirsiniz. Yağlı bölgeye 15 saniye basılı tutun. Kağıt fazla yağı çekecektir. 
  • Karma cilt tipi için: Dengeli bir tedavi uygulamalısınız. Yüzünüzü yıkamak için parfümsüz ve yumuşak bir temizleyici kullanın. Sert kimyasallardan ve sabunlardan kesinlikle kaçının. Keten tohumu, balık yağı ve ceviz gibi temel yağ asitleri içeren gıdaları tüketin.
  • Hassas cilt tipi için: Sabunsuz yüz temizleyici kullanmaya dikkat ediniz. Cildinizin tahriş olmaması için, parfümsüz veya kimyasal içermeyen yüz temizleyicileri tercih edin. Cilt ürünlerini yüzünüze uygulamadan önce, kulağınızın arkasına ve gözünüzün yanına uygulayarak gece boyunca nasıl bir tepki göstereceğini gözlemleyin.

Kaynakça:

https://www.wikihow.com/Determin e-Your-Skin-Type

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6