WhatsApp'tan Bize Ulaşın!

Çivit Otu Nedir? Çivit Otunun Cilt İçin Faydaları Nelerdir?

Çivit Otu Nedir? Cilt İçin Faydaları Nelerdir?

Çivit Otu Nedir?

Çivit Otu (Gerçek Çivit Otu) latince adı Indigofera tinctoria ve diğer adı Neelayamari’dir. Hindistan’da bulunan İndigo Ağacı olarak bilinen bu bitkiler ağaç olarak adlandırılsalar da çalı formda bulunan bitkilerdir. Indigofera Tinctoria Extract, İndigo ağacının kökleri olmadan tüm diğer kısımlarının ekstraktını kapsar. 

Çivit Otu Nedir? Cilt İçin Faydaları Nelerdir?

 

Çivit Otu Ne İşe Yarar? 

Çivit Otu Indigo olarak bilinen en eski doğal boyalardan biridir ve çeşitli farklı bitkilerin fermantasyonu ile oluşur. Geleneksel Çin Tıbbında, Indigo naturalis veya qing dai olarak da bilinen yüzyıllardır kullanılmaktadır. Çinliler bitkiyi iltihabı ve ateşi azaltmak ve ağrıyı hafifletmek için kullanıyorlardı. Ek olarak, bitki hemoroidlerden akrep ısırıklarına kadar çok sayıda rahatsızlığın tedavisi için kullanılmıştır.

Çivit Otu içerikli serumu alın ve cildinizin herhangi bir yerine uygulayın. Cilde masaj yapın ve parlayan bir cilt elde etmek için belirli bir süre düzenli olarak uygulayın. Cildinizdeki küçük lekelerin yavaş yavaş kaybolacağını gözlemleyeceksiniz. Unutmayalım ki kuru cilt lekelenmeye daha yatkındır. Düzenli olarak cildinize uygulamanız bazı scar ve dokuların iyileşmesine yardımcı olabilecektir. 

Cildin parlak, nemli ve dolgun görünmesinde cilt bakımında kullanılan içerikler oldukça önemlidir. Eğer cilt bakım ürünlerinde hücreye uyumlu doğal bariyer içerikli ürünler tercih ederseniz cildinizin parlaklığı ve canlılığını daha uzun süreler koruduğunu gözlemleyebilirsiniz. Bunun aksine içerisinde petrol, Dimeticone (silikon) ve türevleri ile dolgunlaştırılmış ya da sentetik yumuşatıcılar kullanılmış ürünlerde cilt dokusu uzun vadede lekelenebilir ve kuruyabilir. Plastik esaslı ürünler sadece cildinize zarar vermekle kalmaz doğaya, içilen sulara ve canlı mikrobiotaya da karışmaktadır. 

Çivit Otu İçerikli Serum Kullanmanın Cildiniz İçin 6 Faydası

pH Dengesi  - Çivit otu serumu ya da çivit otu eksraktı cildinizin pH veya potansiyel hidrojen seviyesini dengelemeye yardımcı olur. pH seviyeleri cildinizin asitlik seviyesinin bir göstergesidir ve 0 ile 14 arasındaki bir ölçekte ölçülür, 7 en nötr seviyedir. Dengeli bir pH seviyesine sahip olmak, cildinizin yağlılığa ve enfeksiyona daha az eğilimli olduğu, daha canlı ve pürüzsüz bir görünüm oluşturduğu anlamına gelir.

Detoksifikasyon - Cildinizin sağlığını ve görünümünü etkileyen birçok toksin, endüstriyel kimyasallardan gelir. Cildinizde doğal bariyer olarak çivit otundan faydalanmak daha parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Çevresel etkilere karşı hücrenin daha da güçlenmesini sağlayabilir. 

Gözenek Sıkılaştırıcı - Büyük yüz gözenekleri daha fazla kir, yağ ve toksinlerin cilde girmesine ve tahrişe ve enfeksiyonlara neden olur. Çivit otu içerisindeki fenolik ürünler ve tepenler sayesinde cildin yağ dengesinin korunmasına yardımcı olan aktifler içerir. Çivit otu eksraktı da tam olarak, sivilceleri önlerken daha taze, daha temiz ve daha az yağlı bir görünüm oluşturur.

Sivilcelerde Azalma - Cildinizdeki akneler ağrılı ve çirkin görünümde ve yüz skarlaşmasına neden olabilir. Ayrıca cildinizin daha yağlı, donuk ve dengesiz görünmesine neden olabilir. Daha canlı bir cildin anahtarı hücrelerin de etkin bir alışveriş ve hayati faaliyetini sürdürebilen yeterince besin almasından geçer. Hücrelerin belli başlı aminoasit ve ihtiyacı olan lipitlerle beslenmesinde çivit otu yağından faydalanılabilir. 

Hidrasyon ve Beslenme - Çivit otu cildinize nemlendirme sağlar, bu da elastikiyeti, pürüzsüzlüğü, nemi ve daha genç bir görünümü korumak için gereklidir. Doğru cilt nemlendirme, yaşlanan cildin belirtilerini azaltır ve yüz kozmetiklerinin uygulanması için etkili bir temel sağlar. Bununla birlikte birçok çivit otu içerikli yağ ve serum cildinizi sağlıklı ve dengeli tutmak için vitaminler ve diğer temel cilt besinlerini sağlar.

Çivit otu serumuna göz atın

Kaynaklar:

https://cosmetics.specialchem.com/inci/indigofera-tinctoria-extract
https://healthyliving.natureloc.com/neelayamari-indigofera-tinctoria-benefits/
https://www.leaf.tv/4692659/what-are-the-benefits-of-a-facial-toner/
https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87ivit_otu

 


Yorum Yap

Lütfen, yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.