İçeriğe geç

Deniz Suyunun İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?

30 May 2019 0 yorum
Deniz Suyunun İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?

Havaların ısınmasıyla denize olan yolculuklar planlanmaya başlandı. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak, tazelenmek ve rahatlamak için başvurulan en iyi yöntemdir yüzmek. Bunların dışında; deniz suyunun faydalarından çeşitli rahatsızlıkları bulunan bireyler nasiplenmektedir. Deniz suyunun faydaları veya zararları hakkında, kulaktan duyma dahi olsa herkesin bir fikri vardır. Bu yazımızda sizler için, deniz suyunun insan sağlığına faydaları ile zararlarını, bilinmeyen yanlarını, ek olarak deniz sonrası uygulamanız gereken bakımı ele alacağız.

Deniz Suyunun İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?

DENİZ SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

  1. Faydaları arasında, bağışıklık sistemini güçlendirmek en başta gelir. Deniz suyu, yüzme sırasında vücut tarafından kolayca emilir. Bu sayede; vücut hastalıklarla savaşır, zararlı toksinleri atarak cilt gözeneklerini açar. Deniz suyu, sağlıklı bir bağışıklık sistemine yardımcı olan antibiyotik ve antibakteriyel etkiler yaratan elementleri; vitamini, mineral tuzunu, eser miktarda elementi, amino grup asitleri, mikroorganizmaları içerir.
  2. Dolaşımı arttırır, vücudunuzdaki kan dolaşımını kolaylaştırır. Kalp, kılcal damarlar, atar ve toplar damarlarda oluşan; daha sonra tekrar kalbe dönen kanla vücudunuza kalbinizden kan taşır. Stres, kötü beslenme yahut çevresel zehirlenme tarafından tüketilmiş temel minerallerin geri yüklenmesini sağlayarak dolaşımı arttırır.
  3. Cilt sağlığını destekler. Deniz suyunun içerisinde bulunan magnezyum hidrat, cildin genç görünmesi için önemli bir mineraldir. İçeriğinde bulunan tuz çözeltisi cildin nemini teşvik eder. Bunun yanı sıra; ciltte bulunan kızarıklık, pürüzlülük, iltihaplı durumlar için iyileştirici etkiye sahiptir.
  4. Stres ve depresyonla mücadele eder. Yüzmek; depresyon, sinir bozukluğu, anksiyete, ilgisizlik gibi birçok duygusal problemde tedavi olarak kullanılmaktadır. Magnezyum lityum ile deniz suyunun içeriğindeki bromin, beyindeki uygun serotonin, melatonin, triptamin düzeylerini stabilize ve muhafaza etme yeteneğine sahip sakinleştirici unsurlardandır.
  5. Uykusuzluğu tedavi eder. Kaslar ile sinirleri sakinleştirerek stresi azaltmaya yardımcı olur. Deniz suyunun içerisinde bulunan mineraller; kaliteli uyku getirici, uykusuzluk tedavisine yardımcı bazı doğal hipnotikleri içermektedir.
  6. Üst solunum yolu sorunlarına iyi gelir. Astım, şiddetli öksürük, balgam yahut diğer solunum problemlerinden rahatsız kişiler; nefeslerini açmak için deniz suyundan, esintisinden yararlanmaktadır. Deniz suyunun, akciğere zararlı gelen toksinler ile diğer unsurları ortadan kaldırmaya yardımcı olduğu bilinir.
  7. Karaciğer ve böbrek sorunlarıyla mücadele eder. Deniz suyunun hücreleri yenileme özelliği vardır. Bu nedenle, siroz gibi hastalıkların zararlarından kurtulmak için süreci hızlandırır. Bu hastalığın bir sonucu olan karın şişliğinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
  8. Zihni tazeler. Deniz suyunun beyni etkileyerek zihni sakinleştirdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Zihinle beden gençleşmesine yardımcı olur. Bu, kalbin korunmasını da sağlamaktadır. Taze kan pompalanmasına neden olan yüzmek, zihnin daha uyanık, daha aktif olmasını sağlar.
  9. Atopik Dermatit'i tedavi eder. Atopik Dermatit; iltihaplı, kaşıntılı cilt ile karakterize edilen kronik cilt hastalığı türüdür. Yüzmek, Atopik Dermatit için etkili tedavi yöntemi olarak kabul edilir.
  10. Egzamaya iyi gelir. Egzamalı kişilerde yaşanan kaşıntı yahut yanmada rahatlama sağlar. Ayrıca, deniz suyunun çeşitli bakterilerle mücadele ederek tedavinin daha etkili olmasına yardımcı olduğu gerçektir.
  11. Artrit hastalığına iyi gelir. Psöryazi ve Psöryazi Artrit gibi hastalıklardan muzdarip kişiler için tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Eklem ağrısı ya da cilt tahrişinde önemli iyileşmeler görülmektedir.
  12. Kemikleri güçlendirir. Deniz suyunun içeriğindeki mineraller; kırıkları düzeltmek için kemikler üzerinde kalsiyum, fosfor ile iyodu artırmaya yardımcı olabilmektedir. Ayrıca; belirli miktardaki elementlerin emilimini destekleyerek, osteoporoz gibi kemik hastalıklarının önlenmesinde bir seçenek olarak kullanılır.,
  13. Soğuk algınlığıyla gribe iyi gelir. Yüzme esnasında vücudunuzu, mineraller, amino grup asitler, belirli miktarda elementler, vitaminler ile sarmış olacaktır. Böylece, grip veya soğuk algınlığı hastalığı geçiriyorsanız deniz suyu size çok iyi gelecektir. Deniz suyununun içeriğinde bulunan tüm bileşenler antibiyotik etkiye sahiptir.
  14. Bunların yanı sıra deniz tuzu; ateşlenme, alerji yahut otoimmün bozukluklarını defetmek için vücutta güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturmaya yardımcı olur.
  15. Deniz tuzu, yaşamı tehdit eden hastalıkların oluşum riskini ortadan kaldırır. Vücutta bulunan asitlerin yüksek seviyelere gelmesini önlemez, tersine çevirmek için size yardımcı olur.
  16. Yiyeceklerin daha hızlı sindirilmesini sağlayan deniz suyunun içerisindeki tuz, kilo vermeyi de kolaylaştırır. Atıkların sistem içinde birikmesini önlemede yardımcı olur.
  17. Deniz suyunun tuzlu olması, yüksek kolesterol ya da yüksek kan basıncını azaltmakta, düzensiz kalp atışlarını düzenlemekte yardımcı olur. Bu nedenle; ateroskleroz, kalp krizi ya da felci engelleyebilmektedir.
  18. Vücutta uygun şeker seviyesini korumaya yardımcı olmak için insülin ihtiyacını azaltmaya destek olabilmektedir.

DENİZ SUYU İÇMENİN ZARARLARI

Deniz suyunun faydaları kadar, insan sağlığına etki edebilecek bir takım zararları da mevcuttur. Bu nedenle risk oluşturabilecek bazı nedenlerin oluşumundan kaçınmamız gerekir.

  1. Deniz suyu, susuzluğa (dehidrasyon) neden olur. Tuzun kurutma özelliği vardır. Bu nedenle, deniz suyundan içmek vücudunuzda su kaybına neden olacaktır.
  2. Anlık yan etkiler gösterir. Eğer deniz suyunu içmişseniz, bir dizi etki-reaksiyonlar gözlemleyebilirsiniz. Hızlı kalp atışı, düşük kan basıncı, baş ağrısı, baş dönmesi, ishal, kusma, iştah kaybı, bilinç kaybı gibi birçok duruma neden olacaktır.
  3. Ciddi yan etkiler gösterir. Deniz suyunun içilmesine devam edilmesiyle vücut susuz kalır, su üretemez hale gelir. Bu nedenle idrara çıkamaz ve böbrek yetersizliği, ciddi nöbetler geçirebilme riskine yakalanabilirsiniz.  

Deniz Suyunun İnsan Sağlığına Faydaları

DENİZ SONRASI BAKIM NASIL YAPILIR?

Deniz suyunun olumlu veya olumsuz etkileri hakkında yeterince bilgiye sahip olduysak, şimdi de deniz sonrası gerekli olan bakım hakkında bilgilere göz atabiliriz. 

  • Denizden çıkınca ilk yapmamız gereken ılık suyla duş almaktır. Cildinizin kurumasına neden olacak, klor ile deniz tuzundan cildinizi arındırmanız gerekmektedir.
  • Duşun ardından, eğer güneşlenmeyecekseniz saf zeytinyağı içeren ürünlerle cildinizi nemlendirin.
  • Ayaklarınızı nemlendirin. Denize gittiğinizde suya en çok maruz kalan bölgeniz ayaklarınız olur. Bu yüzden ayak bakımına daha çok önem göstermeniz gerekmektedir. Aksi taktirde, topuk çatlakları, bakımsız ayaklar ile karşılaşabilirsiniz.
  • Saçınıza uygulayacağınız bakım oldukça önemlidir. Deniz tuzunun etkisiyle birbirine giren saç, kuruyacaktır. Saçınızı nemlendirici içerikli şampuanla yıkamalısınız. Saç diplerinize masaj yaparak uygularsanız, kan dolaşımı hızlanacağından daha verimli bir sonuç alırsınız. Saçınızı yıkadıktan sonra fön veya saç kurutma makinası kullanmamanızda fayda var.
  • En gerekli bakımlardan biri de cilt bakımıdır. Güneşin zararlı ışınlarına en çok maruz kalan yer yüzdür. Dolayısıyla yüzünüze, cildi sakinleştirecek ve yatıştıracak saf zeytinyağı içerikli veya hindistan cevizi yağı içerikli nemlendirici ürünler kullanmalısınız.

Cilt bakımı yapılmazsa; cildinizde soyulmalar, kırışıklık, çatlak, kuruluk meydana gelecektir. Kuruluğun getireceği pul pul dökülmeler ya da tahrişler, hem görsel olarak canınızı sıkacak hem de acı hissettirecektir. Kuruyan cilt daha çabuk yaşlanır. Aynı zamanda bakım yapılmadığı takdirde kuruyan cilt yağ üretmeye başlayacağından; ciltte sivilce, akne ve siyah noktalar meydana gelecektir.

Tüm bu sorunlardan sizi kurtaracak iki ürün önerimiz olacak. İlki, Ozonlabs O3RSS Serum. Bu serum, cildinize ihtiyaç duyduğu tüm bakımı sağlayacak ozonlandırılmış saf zeytinyağı içermektedir. Saf zeytinyağı, cildinize derinlemesine nüfuz edecek ve onarıma başlayacaktır. Güneşten gelen zararlı ışınların cildinizde bırakacağı lekelerle savaşır. Daha pürüzsüz bir görünüm kazanmanıza yardımcı olur. Deniz sonrası alınan duşun ardından, gün sonunda tüm cilde uygulanır. Güneş ışınlarına maruz kalınacağı vakit kullanımı önerilmez.

Diğer bir ürün ise, Cocodays Gündüz Serumu dur. Ozonlandırılmış hindistan cevizi yağı formülünde olan Cocodays Serum cildinizi nemlendirecek, ona elastik bir yapı kazandıracaktır. Cildinizi çevresel stres faktörlerine karşı koruyan üstün bir cilt bakım ürünüdür.  

 

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6