İçeriğe geç

Doğru Teşhisle Aknelerden Kurtulun

30 Jul 2019 0 yorum
Doğru Teşhisle Aknelerden Kurtulun

Ergen çağına girdiğimiz andan itibaren bazılarımız bu sorunu çok fazla yaşarken bazılarımız tek tük sivilce ile bu dönemi atlatır. Ne yazık ki az veya çok sivilce fark etmeksizin cildimizde bulunan sağlıksız ve estetik olmayan görünüm itibariyle bizi rahatsız eder ve kurtulmak için yollar ararız. Ergenlik çağında bu kurtulma yolları genellikle yanlış bir yöntem olan sıkma, kimyasal ürün kullanarak yok etme şeklindeyken zaman geçtikçe sivilce ve aknelerin sıkma ile geçmeyen, kimyasal içerikli ürün kullandığımızda ise cildimize epey zarar veren oluşumlar olduğunu gözlemleriz.

Doğru teşhis her alanda olduğu gibi cildimizde ve akne oluşumunu önlemede de etkilidir. Her sivilce ve her akne aynı olmadığı gibi, tedavisi de aynı olmamaktadır. Özellikle bütün akne ve sivilceleri aynı kefeye koyarak 'yok ettiğini' iddia eden kimyasal ürünlerden uzak durmalıyız. Yazımızda akne türlerini ele alarak teşhis etmenizde ve tedavi etmede kolaylık sağlamayı umuyoruz.

Akne

Akne Vulgaris Nedir?
Akne Vulgaris, halk arasında ergenlik sivilcesi olarak bilinen ve kıl folikülünün iltihaplanması şeklinde görülen cilt hastalığıdır.

Cildin yağlı olan bölgelerinde genellikle siyah nokta, kırmızı sivilce şeklinde kendini gösterir ve ergenlik çağından itibaren görülmeye başlar. Ergenlik çağında cildin yağlanmaya başlaması ile gözeneklerin tıkanması sonucunda ortaya çıkar ve en sık görülen sivilce türü Akne Vulgaristir. Tedavi edilmezse veya yanlış tedavi uygulanırsa ciltte kalıcı izler bırakabilir.

Vücuttaki hormonların artışı ile ciltte kendini gösteren Akne Vulgaris en fazla yüzde kendini göstermekte daha sonra da vücudun en yağlı bölgeleri olan kalça, göğüs ve sırt bölgelerinde görülmektedir. Yağ salgısındaki artışın kanalı tıkaması ile ortaya çıkar.

Akne Vulgarisi oluşturan unsurlar genellikle hormonal değişimler olup, zararlı bakterilerden ve genetik faktörlerden de kaynaklanabilir. Günümüzde kozmetik ürünlerinin kullanımı ile de ortaya çıkmakta, cildin nefes almasını önleyen ürünlerin kullanımı ile kendini göstermektedir. Yağ salınımını yani sebumu artıran ürünlerin kullanımının da sivilce oluşumunu artırdığı bilinmektedir.
İçinde kimyasal bulunan temizlik ürünleri cildin doğal pH'ını olumsuz yönde etkilediği için Akne Vulgaristen bazen hiç kurtulamamanızı bazen de sadece geçici bir çözüm olarak görünümünü azaltmayı sağlar. Doğal ve temiz kozmetik burada devreye girmektedir.

Akne Vulgaris Tedavisi Nasıl Olmalı?
Akne Vulgaris tedavisinde ise cilt temizliğine önem vermek başlıca koşuldur. Kozmetik ürünleri kullanılmasa dahi cilt temizliği düzenli olarak yapılmalı, cilt yüzeyde biriken kirden arındırılmalıdır. Temiz içerikli kozmetik kullanımı burada devreye girmekte, cildin yağ dengesinin bozulmaması için sentetik kozmetik kullanılmamalıdır.

Sivilceler ilaç tedavisi uygulanması gereken bir durumda ise mutlaka uzman bir hekime danışılmalı, hastaya uygun ve hastaya özel bir tedavi yöntemi izlenmelidir.
Aknelerin sıkılarak tahriş edilmemesi gereklidir. Sivilcelerle oynamak sadece izin kalıcı olmasına ve sivilcelerin artmasına sebep olur.

Akne Vulgaris tedavisinde kullanılmasını önerdiğimiz ürünlerimiz Muhteşem Pakette bulunmaktadır.

Muhteşem Paketin Kullanım Şekli
Akne Vulgaris başladığı andan itibaren saç kremi, micellar su, makyaj temizleme mendili ve parfüm kullanılmamalıdır.
İlk 72 saat Volkanik Maske ile aknelerin kuruması, şişen aknelerin inerek sakinleşmesini sağlanır.
72 saat bittikten sonra ise sabahları probiyotik köpük, akşamları ise serum uygulanarak aknelerden kurtulmak mümkündür.


Akne Rosacea Nedir?
Akne Rosacea, gül hastalığı olarak da bilinir ve ergenlik aknesi olarak bilinen Akne Vulgaristen farklı olarak yağ salınımı ile ilgili değildir. Akneye benzer görünümü nedeniyle 'erişkin aknesi' olarak da adlandırılır.

Yanaklar, burun, alın ve çenede kızarıklık olarak başlayan Akne Rosacea, yüzde ateş basmasına, genişlemiş gözeneklere sebep olur. Yüzün orta kısmını tutan, yanma atakları ile başlayıp kalıcı kızarıklık ile kendini gösterir.

Akne Rosasea'nin oluşmasına sebep olan faktörler genetik yatkınlık başta olmak üzere çevresel faktörler, enfeksiyöz nedenler, psikojenik etmenler ve doğal bağışıklık sistemi olarak sayılmaktadır ve genellikle 30-60 yaş arasındaki erişkin kişilerde görülmektedir.

Akne Rosacea Tedavisi Nasıl Olmalı?
Akne Rosacea problemine sahipseniz öncelikli olarak cildinize zarar veren her türlü unsurdan uzak durmalısınız. Peeling gibi yüz çizen uygulamalardan uzak durarak cildinizi güneşten korumalısınız. Bunun dışında ise Ozonlabs Roza Paket kullanımı ile yüzünüzü sakinleştirebilirsiniz.

Tedavinin 16'ncı gününde Volkanik Maske eklenerek Ozonlabs Roza Paketin 20 günlük kullanımı

Önce-Sonra

Roza Paket Kullanım Şekli
İlk 21 gün sabahları Roza Pakette bulunan probiyotik temizleme köpüğü, akşamları serum kullanılır.
21 günden sonra ise probiyotik köpük kullanımı aynı şekilde devam ederken artı olarak haftada 1, 2 gün Volkanik Maske kullanımına geçilir. Sabahları ozonlaştırılmış hindistan cevizi yağı içeren Cocodays kullanılırken akşamları serum kullanımına devam edilir.
Dikkat edilmesi gereken nokta bu kullanımlarda ürün uygulanmadan önce kesinlikle probiyotik köpük ile cildin arındırılması gereklidir.

 

 

Kaynak: http://turkdermatoloji.org.tr/media/files/file/AKNE_ROSACEA_BILGILENDIRME_FORMU.pdf

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6