İçeriğe geç

Doğum Sonrası Lekeler Nasıl Azalır?

24 Jun 2019 0 yorum
Doğum Sonrası Lekeler Nasıl Azalır?

Anne olmak, hemen her kadının yaşamak isteyeceği kutsal bir olgudur. Ancak doğum sonrası lekeler bu güzel durumu engellemese dahi gölgelemekte, kişide fizyolojik ve psikolojik sorunlara neden olmaktadır. Doğum sonrası stres, hormonal değişiklikler ve yorgunluk cildinizde lekelere neden olur. Doğum sonrası lekelerden kurtulmak için izlemeniz gereken yollar vardır. Bunlara geçmeden önce, doğum sonrası lekeler hakkında bilgilere göz atalım.

Doğum Sonrası Lekeler Neden Oluşur?

Hormonların hızlı çalışması sonucu aşırı yağ üretilmesi, yağ bezlerinin tıkanmasına neden olur. Doğum sonrası akne oluşumunun nedeni budur. Bazı insanlar için, doğum sonrası akneden erken veya geç aşamalarda kurtulmak gerçekten zordur.

Pigmentasyon değişimi nedeniyle doğum sonrası lekeler meydana gelebilir. Bunlar koyu renkli, şeritler halinde lekelerdir. Zamanla renklerinde açılma olsa da, iz kalması muhtemeldir. Bu durumda güneş ışığından uzak durmaya çalışmak gerekir. Çünkü, doğum sonrası lekeler güneş ışınlarıyla koyulaşmaya başlar.

UV ışınlarına maruz kalma, genetik ve yüksek östrojen, açık tenli ciltlerde koyulaşmaya ve koyu tenli olan ciltlerde ise açık renkli lekelere neden olur.

Doğum Sonrası Lekeler Nasıl Azalır?

Doğum Sonrası Lekelerin Türleri

Doğum sonrası lekeler, birçok kadının korkulu rüyasıdır. Yalnızca bir türü olamayan bu lekeleri sizler için araştırıp yazdık. Peki doğum sonrası lekeleri kalıcı mıdır? Bununla birlikte birçok sorunuzun cevabına aşağıdaki yazımızda ulaşacaksınız. Ama önce doğum sonrası lekeler hangi türde karşınıza çıkıyor bir göz atalım:

Doğum Sonrası Hormonal Akne

Hormonal bozukluk sonucu tıkanan gözenekler, ciltte akneye sebep olur. Genellikle boynu ve yüzü etkiler. Dokunması ağrılı olabilecek bu lekeler, kırmızı kabarcıklar olarak hafif ve ağır arasında değişkenlik gösterebilir. Doğum sonrası lekeler içinde en yaygın görülen hormonal aknedir.

Melazma

Östrojen seviyesinin artmasından kaynaklanan en yaygın lekeler arasında yer alır. Bu lekeler, bulundukları ten rengine göre koyu veya açık renkli olarak değişkenlik gösterebilir. UV ışınlarına maruz kalan beyaz tenli kadınlarda koyu renkli lekeler oluşurken, koyu tenli kadınlarla açık renkli lekeler oluşur. 

Yüz Örümcek Damarları

Doğum sonrası lekeler arasında en çok görülen lekelerdendir. Kan akışının hızlanması ve hormon seviyesinin yükselmesi sonucu oluşur. Kırmızı, küçük kılcal damarlar şeklinde belirir. Genellikle burun delikleri ve yanaklarda yayılmaya başlar.

Cilt Kuruluğu

Hormonların hızlı çalışması, cildin daha çok yağlanmasına ve derinin nem oranında düşüşe neden olur. Bunun sonucu olarak, cilt kurur ve kaşıntıyla deride dökülmeler meydana gelir. Daha çok burun, dudak kenarları ve dudaklarda meydana gelir. Hafif pullanma ve kızarıklık şeklinde görülen doğum sonrası lekeleri arasında yer alır.  

Doğum Sonrası Lekeler Nasıl Oluşur?

  • Yüzünüzü çok sık yıkamak, cildi nemlendiren pigmentleri yok edeceğinden cilt daha fazla yağ üretmeye başlayacaktır. Bu da gözeneklerin tıkanmasına neden olur ve akne oluşumunu meydana getirir. Doğum sonrası lekelerin oluşmaması için; yüzün günde maksimum üç kez yıkanması, cildinizin kalıntılarını ve ölü hücrelerini temizlemek yeterli olacaktır. Ancak en ideal yüz yıkama sayısı, ikidir.
  • Cildinizi ölü derilerden arındırmak amacıyla yapılan kimyasal peelingler ve aşırı ovalama işlemi tahrişe yol açar ve cildin daha seri lekelenmesine sebep olur. Doğum sonrası cilt çok daha fazla hassaslaşır ve bu da doğum sonrası lekelere yol açar.
  • Sivilcelerle oynamak, cildinizde yara ve tahrişe yol açar. Doğum sonrası lekelere neden olan bu etmen, hormonların dengesiz olarak çalışması sebebiyle ortaya çıkar. Cildin yağlanması, kolaylıkla sivilce ve akne oluşumuna neden olur. Kurtulmak için yapılan sıkma veya oynama hareketi bu lekelerin daha fazla yaygınlaşmasını sağlar.
  • Zararlı gıdalar tüketmek, kan şekeri ve kolesterol seviyesini yükseltir. Hormon üretiminin hızlanmasına ve artmasına neden olur. Bu da yağ üretimine ve doğum sonrası lekelere yol açar. Böyle gıdalar yerine taze meyve ve sebzeler, C, E ve Betakaroten bakımından zengin yiyecekler tüketiniz.
  • Doğum öncesinde ve sonrasında yapılacak düzensiz uykular, strese ve hormonal dengesizliğe neden olacaktır. Bunun için uykunuzu bir düzene sokmanız gerekmektedir. Doğum sonrası lekeler, düzensiz bir uykunun temel sonucudur.
  • Güneşin zararlı ışınlarına 10 dakikadan fazla maruz kalmak, cilt üzerinde lekelere neden olacaktır. Bu yüzden açık alanlarda gereğinden fazla kalmamaya dikkat etmek gerekir. Kendinizi; şapka, uzun kollu ince elbiseler vasıtasıyla korumaya çalışmanız gerekecektir. Doğum sonrası lekeler, güneşin zararlı ışınları arasında daha belirgin ve yaygın bir hal alır. 
  • Cildinize kimyasal ürünler uygulamak, kimyasal içeren kozmetik ürünleri ile makyaj yapmak, hatta katkı maddesi bulunduran nemlendiriciler kullanmak dahi cilt lekelerine neden olabilir. Bu nedenle, doğum sonrası görülen lekeler için uygulanacak cilt bakımında temiz içerikli ürünleri tercih etmeniz gerekmektedir. 

İyi ve düzenli bir bakım yapmadığınız takdirde, doğum sonrası lekeler kalıcı olabilir. Bu nedenle cilt bakımına önem vermeniz ve cildinizi temiz tutmanız gerekir. Temiz bir bakım ve kullanılacak doğal bakım ürünleri size pürüzsüz ve yeni bir cilt sağlayacağı gibi, doğum sonrası lekelerinden kurtulmanıza destek olacaktır.

Doğum sonrası lekeler, loğusa dönemindeki her kadının zihnini meşgul eden can sıkıcı bir problemdir. Bu hassas dönemde, Ozonlabs O3RSS Serum cildinizin ihtiyaç duyduğu tüm gereksinimleri karşılayacaktır. Doğum sonrası lekelerin başında yer alan, akne ve sivilcelerle temelden savaşır. İçinde bulunan kolajenler cildinize derinlemesine işler ve uygulandığı bölgede onarıma başlar. Kan dolaşımını hızlandırıp ölü hücrelerin yenilenmesini sağladığı için, doğum sonrası lekelerden kurtulmanızı sağlar.

Önerilen Kullanım Şekli: Ozonlabs O3RSS Serum temiz bir cilde her akşam, en az 21 gün boyunca 1-1.5 pompa uygulanmalıdır.

Kaynakça:

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6