İçeriğe geç

Egzersiz Yapmanın Cilde Faydaları Nelerdir? 

04 Jul 2019 0 yorum
Egzersiz Yapmanın Cilde Faydaları Nelerdir? 

Egzersiz, belli bir alanda planlı olarak yapılan ve rutin şekilde tekrar eden bedensel hareketlere denir. Kısaca tekrarlı fiziksel aktiviteler diyebiliriz.

Genel olarak sağlığın korunması için, beden için gerekli aktivitelerdendir. Aslında günlük hayatın stresi içinde aklımıza gelmeyen egzersizlere ayıracağımız yarım saatle bile hayatımızı düzene sokabiliriz.

Her insan farklı bir amaç için egzersiz yapabilir. Bazı insanlar nefes almakta zorluk çekiyordur, nefes egzersizi yapar; bir diğeri kaslarını sıkılaştırmak için, vücut geliştirmek için egzersiz yapabilir. Her ne amaçla olursa olsun, yapılan tüm egzersizlerin sağlıklı bir hayat için faydalı olduğunu inkar edemeyiz.

Fakat bir çoğumuzun fark edemediği nokta şu ki, cildimiz vücudumuzun en geniş alana sahip organıdır. Bu yüzdendir ki, en çok cildimiz (tenimiz) bu egzersizlerden etkilenecek ve en çok faydayı o sağlayacaktır.

Egzersiz Yapmanın Cilde Faydaları Nelerdir? 

Egzersizin Cilde Faydaları

Düzenli egzersiz yapmanın insan sağlığına birçok etkisi bulunmaktadır. Vücutta kan dolaşımını hızlandırması ve yediğimiz yiyeceklerin deri hücrelerimize iyi bir şekilde dağılmasını sağlaması başlıca faydalarıdır.

Bir başka özelliği; kolajen üretimine zemin hazırlamak için cildi beslemek, lifleri güçlendirerek ciltte oluşabilecek çizgileri ve kırışıkları önlemektir. Egzersiz yapmanın olumlu sonuçlarını sivilceli ciltlerde daha net görebiliriz. Bilhassa dermatologlar egzersiz yapmanın canlı ve sağlıklı bir cilde sahip olmayı kolaylaştırdığını belirtiyorlar.

Stresi Azaltır, Huzur Cilde Yansır 

Dünya çapında birçok önemli dermatolog, egzersiz yapıldığında stres oranında azalma olduğunu gösteren birçok kanıt bulunduğunu söylemektedir.
  • Egzersiz sayesinde böbrek bezleri yağlanmaya ve sivilce oluşumuna sebep olabilecek erkek hormonlarını minimum seviyede üretir. Örnek olarak bitirmeniz gereken bir işin son tarihi yaklaştığında muhtemelen koca bir sivilce görülecektir.
  • Cilt uzmanlarına göre akne ya da sivilceler, stres durumunda iken patlak verir. İşte burada egzersiz devreye giriyor. Egzersiz yapmanın etkisi ile bu baş belası sivilceleri kontrol altına alabiliriz. Çünkü stres düşürüldüğünde adrenalin hormonu yatma eğilimine döner. Vücut hormon ürettikçe sivilcelerin kontrolü daha kolay hale gelir.

Akneleri Azaltır, Cilde Canlılık Verir

Düzenli egzersiz yapmak insanın terlemesini artırır. Gözenekler açıldıkça aknenin zararlı etkisi azalır. Egzersiz yapan kişilerin ten ve cilt renkleri daha canlı, daha sağlıklı görünür. Sivilce problemi daha rahat kontrol altına alınır ve bazen ortaya çıkan sivilceler daha az acı vermeye başlar. 

Cildinizin Daha Duru Görünmesini Sağlar

Cildimizde kolajen üreten hücrelerin yani fibroblastların, yaş ilerledikçe sayıları azalır. Bu yüzden cildimizin sıkılığı yani gerginliği azalır; kurur ve daha kırışık hale gelir.

Fakat hayatınıza bir egzersiz rutini eklerseniz, cilt hücrelerinizi oksijen ve diğer besin maddeleriyle doldurabilirsiniz. Cilt bakımı uzmanlarına göre, cildinize ihtiyacı olan şeyleri verirseniz daha genç, duru ve güzel bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Egzersiz Yapmanın Cilde Faydaları Nelerdir? 

Cildiniz Genç ve Sağlıklı Görünür

Uzmanlara göre düzenli egzersiz yaparsanız cildinizin erken yaşlanmasını geciktirebilirsiniz. Peki bu nasıl mümkün olabiliyor?

  • Egzersiz, kasların şekillenmesine ve güçlenmesine yardımcı olur; fakat aynı zamanda kaslar, iyi bir forma girdiğinde daha esnek olur, yani daha düşük miktarda gerilim tutar.
  • Egzersiz yaptığınızda yüzünüzde bulunan kaslarınız mimikleriniz dahil tüm vücudunuz rahatlar. Sonuçta kızgınlık sonucunda oluşan ifade çizgileri yumuşamaya başlar. Yeni çizgilerin ve kaz ayaklarının oluşumu önlenir.
  • Kaslarınızın gevşemesine yardımcı olmasının dışında, yürümek veya bisiklete binmek gibi birçok egzersiz hareketinin; aynı zamanda cildiniz üzerinde adeta bir “temizlik” etkisi sunduğu belirtiliyor. Bu sayede; sigara dumanı, hava kirliliği, hatta saç spreyi, deodorant ve duş jeli gibi bakım ürünlerinde bulunan kimyasalların içerdiği ve cildinize zarar veren toksinlerin atılması daha kolay hale gelir.
  • Egzersiz yapmanın sonucunda yakaladığınız daha iyi kan dolaşımı, toksinlerin daha etkili bir şekilde vücuttan atılmasını sağlar. Bu sayede daha sağlıklı ve daha güzel bir cilde sahip olabilirsiniz.

Metabolizmayı Hızlandırır

Egzersiz yapmak metabolizmayı hızlandırır. Metabolizmanın hızlanması yenilenme faaliyetlerini de artırır.

Yaşlanmanın en önemli nedenlerinden biri metabolizmanın yavaşlamasıdır. Cilt bakımınıza yardımcı olacak başka bir şey varsa, o da egzersizlerden önce ve sonra cildinizi iyice nemlendirmek olacaktır. Daha iyi bir kan dolaşımı, özellikle sigara ve alkol gibi zararlı maddeleri çok fazla tüketen kişilerin dışarı atmaya ihtiyacının olduğu toksinlerin atılmasını destekleyebilir.

Yeterli sıvı tüketimi, özellikle su takviyesi kan akışını artırabilir, toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir; bu sayede cildiniz sadece güzel görünmekle kalmaz aynı zamanda daha sağlıklı olur, şeklinde açıklamalar yapılmıştır.

Neredeyse her gün, veya haftada 3-4 gün boyunca düzenli olarak yapılan yarım saat ya da bir saat egzersiz bile sağlığınızı ve formunuzu korumanızın yanında; sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olacağınız bilimsel anlamda kanıtlanmıştır.

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6