İçeriğe geç

Erkek Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

16 May 2019 0 yorum
Erkeklerde Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Söz konusu cilt bakımı olduğunda, erkekler bazen bu aşamayı mümkün olduğunca basit ve zahmetsiz kılmaya çalışıyor. Ancak gün geçtikçe daha çok erkek; sağlıklı, genç görünen bir cilde sahip olmak istiyor. Bu nedenle -olması gerektiği gibi- cilt bakımı rutini günlük hayatlarının vazgeçilmezi olma yolunda hızla ilerliyor. Erkek cildinin yapısı, kadın cildinin yapısına oranla daha kalındır. Bu sebeple erkek cildinin bakımı, uygulama biçimlerinde farklılık görülebilir. Uygulanması gereken bakım aşamaları belli noktalarda farklılık göstermesine rağmen, cildin sağlığı söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken konular hemen hemen aynıdır.

Erkek Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Erkek Cilt Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Araştırmalara göre erkek cildinin yapısı, testosteron hormonu sebebiyle kadınların cildine göre daha kalındır. Erkek cildinin daha kalın olması, yağlı olması sebum üretiminin daha fazla olmasına neden olur. Bu nedenle bir erkek; ciltteki gözeneklerinden, siyah nokta gibi problemlerden daha fazla yakınır.

Ayrıca, erkek hormon dengeleri kadınlarınkine göre daha stabildir. Bu yüzden ciltteki renk değişimi, hiperpigmentasyon artışı erkek bireyde daha az görülür. Ancak kullanılan ürünlerin içeriği ve etkisi açısından erkek cilt bakımı rutini bir kadının rutini ile aynı düzeyde ilerleyebilir:

Kullanılan Ürünlerin İçeriğine Dikkat Edilmeli

Seçilecek bakım ürününün; cildinizin tipine uygun olması ve kimyasal madde içermemesi, kadınlarda olduğu kadar erkeklerde de oldukça önemlidir. Öncelikle cildinizin nasıl bir yapıya sahip olduğunu belirlemeli; daha sonra cildin yapısına uygun, temiz içerikli ürün seçimi yapılmalıdır.

Cilt Her Gün Temizlenmeli

Yüz temizliğinin, makyaj yapıldığı takdirde dikkat edilmesi gereken bir husus olduğu son derece büyük bir yanılgıdır. Yani cildinizin temizliği ve bakımı yalnızca kadınlara özgü değildir. Cildiniz her gün çeşitli nedenlerle ekstra yağ salgılar ve hava kirliliğine maruz kalır. Üstelik daha önce belirttiğimiz gibi, bir erkek kadınlara göre daha fazla sebum salgılar. Bu nedenle erkek cilt bakımı rutinine cildi temiz tutarak, her gün sabun harici uygun bir ürün eşliğinde yıkayarak başlangıç yapılmalıdır.

Tıraş Sonrası Uygun Ürünler Kullanılmalı

Erkek cilt bakımı rutininin en bilindik, ayırt edici aşamalarından biri tıraş olmaktır. Tıraş sonrası cildin tahriş olması durumundan pek çok erkek muzdarip. Çünkü tıraş olmak cildi ölü hücrelerden arındırır, cilt oldukça hassas bir hale gelir. Bu nedenle tıraş sonrası cildin nemlendirilmesi ve yatıştırıcı ürünler ile sakinleştirilmesi gerekir. Ek olarak; kullanılan tıraş bıçağının niteliği de erkek cilt bakımı rutininde büyük önem taşır. Ciltteki tahrişi önlemek adına uygun bir tıraş bıçağı seçilmesi gerekir.

Cilt Her Gün Nemlendirilmeli

Erkek cilt bakımı yalnızca cildi temiz tutmak ile kısıtlandırılmamalıdır. Tıpkı kadınlar gibi erkeklerin de cildini nemlendirmeye ihtiyacı vardır. Erkek cildinin daha yağlı olması, nemlendirme işleminin es geçilmesi için bir sebep değildir. Her tür cilt tipinin neme ihtiyacı vardır. Nemlendirme aşaması cildin kaybettiği su miktarının geri kazanılmasını sağlayacaktır.

Aknelere ve Cilt Lekelerine Karşı Önlem Alınmalı

Erkek cilt bakımı rutininde en çok es geçilen aşamalardan biri cilt sorunlarına karşı önlem almamaktır. Siyah nokta, akne ve sivilce gibi cilt sorunları için uygun içerikli serum/maske kullanmak; ciltte problemlerin azalmasını sağlar. Bu nedenle cilt temizlendikten sonra kimyasaldan uzak serumlar/maskeler uygulamak da erkek cilt bakımı için büyük önem taşır.

Kırışıklıklara Karşı Önlem Alınmalı

Cildimiz her geçen gün kolajen kaybına uğradığı için ciltte kırışıklık ve sarkmalar maalesef kaçınılmazdır. Ancak bu kırışıklıkları minimum düzeye indirgemek kendi elimizde. Erkek cilt bakımı rutininde dikkat edilmesi gereken durumlardan biri, doğal olarak yahut çevresel faktörler sebebiyle maruz kalınan kırışıklıklardır. Kırışıklık problemiyle başa çıkmak adına doğal içerikli serum kullanmak erkek cilt bakımı için uygun olacaktır.

Beslenme Düzenine Dikkat Edilmeli

Erkek cilt bakımı yalnızca cilt üzerinde uygulanan ürünler ile kısıtlı değildir. Cilt bakımı yaşam tarzımız ile bütünüyle ilintilidir. Kendimize, vücudumuza nasıl bakıyorsak; geri dönüşlerini aynı şekilde cildimizde de görebiliyoruz.
Fazla yağlı, şekerli ve sağlıksız gıdalar tüketmenin cilt üzerindeki olumsuz etkilerinden haberdarız. Üstelik bu yiyecekler vücudun kendini yorgun ve halsiz hissetmesine de sebep oluyor. Cildimiz üzerindeki etkileriyle ise fazla yağlanma, sivilce, akne gibi problemlere yol açıyor. Bu nedenle antioksidan niteliği taşıyan sebze/meyve tüketimini maksimum düzeyde tutup, beslenme düzenini olumlu yönde düzeltmek gerekiyor. Böylece yaşlanmanın, kırışıklıkların, çeşitli cilt sorunlarının önüne geçilebilir.

Günlük C Vitamini Alımı İhmal Edilmemeli

Cildin sağlığı için C vitamini almak kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir nokta. Vücutta C vitamini eksikliği yaşandığı zaman ciltte lekelenmeler ve problemlere kapı açılmış oluyor. Erkek cilt bakımı rutini için, kadınlarda olduğu gibi C vitamini almak, C vitamini barındıran meyveleri tüketmek son derece önemli.

Her Gün En Az 2 Litre Su İçilmeli

Araştırmalara göre her gün iki litre su içmek yetişkin bir erkek adına cildin nem kazanmasında büyük rol oynuyor. Ancak, aynı araştırmalar bu özverinin çoğunlukla es geçildiğini de belirtiyor. Eğer siz de onlardan biri iseniz, bu durumu acilen değiştirmeniz gerekir.

Görüldüğü üzere daha fazla salgılanan sebum nedeniyle erkek cilt bakımı söz konusu olunca cildi temizlemek, nemli tutmak, düzgün beslenmek, düzenli uyumak, stresten uzak bir yaşam, gerekli vitaminleri almak özen gösterilmesi gereken önemli konulardır. Gün geçtikçe pek çok erkek cildine bakma gerekliliği konusunda daha fazla farkındalık sahibi, bakım yapmanın sadece kadınlara özgü olmadığı konusunda hemfikir. Her şeyden önce cildi temiz tutmak erkek cildinin bakımı için oldukça önemli.

Bunun dışında temiz içerikli ürünler kullanmanın önemini de vurgulamıştık. Bu doğrultuda erkek cildinin sağlığında da kullanılması fark yaratacak “Ozonlabs Probiyotik Yüz Temizleme Köpüğü”nü gönül rahatlığı ile önerebiliriz.


Önerilen Kullanım Şekli:

Ozonlabs Probiyotik Köpük sabah ve akşam, cilde 1-2 pompa uygulanır ve birkaç saniye beklemenin ardından cilt durulanır.

Ozonlabs O3RSS Probiyotik Köpüğü cildinizi kurutmadan temizleyen ve hassas ciltlerin temizliğinde de rahatça uygulanabilen bir probiyotik temizleyicidir.

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6