İçeriğe geç

Gece Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır? 

03 Jul 2019 0 yorum
Gece Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Cildimiz gündüz dışsal faktörlere daha çok maruz kalırken, gece ise daha sakin bir ortamdadır, ayrıca kendini yenilediği bir evrededir; işte bu sebeplerden dolayı gündüz ve gece cilt bakımı, ihtiyaçlara göre farklılık gösterir. 

Cildimiz gece güçlenme evresine girdiği için, uyku zamanı öncesi yapılacak besleyici cilt bakım uygulamaları büyük önem taşır. Ayrıca, hava kirliliği gibi olumsuz etkilerin minimumda olduğu akşam saatlerinde cilde sürülen maskelerden de maksimum verim almak daha kolay olur. 

Adım Adım Gece Cilt Bakımı Rutini

Gece cilt bakımı rutininiz çerçevesinde; cildinizi temizledikten sonra, sıkılaştırmak ve nemlendirmek için gerekli uygulamaları yapabilirsiniz. Ek olarak özel ve hassas bir bölge olan göz çevrenize de özel ilgi göstermeniz iyi olacaktır. Son olarak, uyuduğunuz alanı cildiniz için en steril ve rahat şekilde hazırlayarak, ışıl ışıl bir ciltle başlayacağınız yeni güne merhaba demeden önce güzel bir uyku çekebilirsiniz. 

Gece Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır? 

Temizlik

Tüm gün kir, toz ve belki strese maruz kalan cildinizi; gece cilt bakımı çerçevesinde akşamları özenle temizleyin. Hele ki makyaj da yaptıysanız, derinden bir cilt temizliğine mutlaka ihtiyacınız var demektir. Akşam temizlenmemiş bir cildin gözenekleri tıkanır ve yağ dengesi bozulur. Bu da sivilce ve siyah nokta oluşumuna davetiye çıkarır. 

Sıkılaştırma

Cilt gözeneklerinizi temizledikten sonra onların sıkılaşmasını sağlayacak uygulamalar yapmanız avantajınıza olur. Çünkü sıkılaşan gözeneklerde uzun vadede yağlanma ve akne oluşumu gibi sorunların ortaya çıkma ihtimali azalır. 

Nemlendirme

Cildin sağlıklı olması ve ışıl ışıl görünmesi için en önemli etken, nem dengesinin uygun seviyede olmasıdır. Gün boyunca, kirli hava ve güneş ışınları gibi birçok dış faktörden dolayı cilt kurur. Bu yüzden, özellikle cilt yenilenmesinin hızlı olduğu gece saatlerinde nemlendirici kremler ve maskeler uygulamak pırıltılı görüntünüzü korumanın anahtarlarından biridir. 

Nemlendirme aşamasında dudakları da unutmamak gerekir. Bunun için basit bir dudak koruyucu ya da doğal bir meyve özü yağı kullanabilirsiniz. 

Göz Çevresi Bakımı

Göz çevresinin derisi ince ve hassas bir yapıya sahip olduğu için özel ilgi ister. Genelde gece kullanımına uygun olan göz çevresi serumları ile hem cildinizin bakımını tamamlayabilir, kırışıklık oluşumunu yavaşlatabilirsiniz.

Uyku Alanı Düzenlemesi

Gece cilt bakımı çerçevesinde, cildiniz dışında başka bir alana da bakım yapmanız gerekiyor: uyku alanınıza. Özellikle yastık kılıflarınız başta olmak üzere çarşaf ve nevresimlerinizin hijyenine özen gösterin. Tertemiz cildinizi değiştirilmesi biraz gecikmiş yastık kılıfınızın üstüne koyduğunuzda, cilt bakımınızın yarısı boşa gitmiş demektir. Ayrıca bilindiği gibi, cildin ışıldamasını sağlayan etkenlerden biri de güzel bir uykudur. Rahat bir uyku çekmenizi kolaylaştırmak için, eğer herhangi bir alerjiniz yoksa lavanta gibi çiçekleri kese içerisinde yastığınızın altına koyabilir ya da uyumadan önce tütsü yakabilirsiniz. 

Gece Cilt Bakımı için Öneriler

Gece vaktinde, cildi temizlerken en çok şikâyet edilen şeylerden biri cildin kurumasıdır. Cildi kurutmayan ve içeriğinde özellikle sülfat bulunmayan kozmetikleri tercih ederseniz kuruma sorunu yaşamazsınız. Ek olarak gece cilt bakımı rutinini besleyici bir uygulamayla tamamladığınızda, cildiniz için kusursuz bir gece ritüelini tamamlamış olursunuz. 

Ozonlabs O3RSS Probiyotik Yüz Temizleme Köpüğü

İçerisinde sülfat, alkol, paraben, silikon ve SLS bulunmayan Ozonlabs O3RSS Probiyotik Yüz Temizleme Köpüğü ile, makyaj da dahil olmak üzere gün boyunca cildiniz üzerinde biriken her kalıntıdan rahatça kurtulabilirsiniz. Bu nedenle gece cilt bakımı sürecinde kullanılması gayet uygundur. Sülfatsız yapısı sayesinde cildinizi kurutmadan temizleyen O3RSS Probiyotik Yüz Temizleme Köpüğü, içerdiği probiyotikler sayesinde de cildinizi yatıştırıyor, nemlendiriyor ve koruyor. 

Köpük formundaki ürünü sabah ve akşam cilt temizliğinizde 1-2 pompa uygulayıp, birkaç saniye sonra suyla kolayca durulayabilirsiniz.

Ozonlabs O3RSS Serum

İçerisindeki ozon yağı, shea yağı ve Isparta gülü özü birleşimiyle Ozonlabs O3RSS Serum, cildinizi derinden besliyor ve güçlendiriyor. Temiz içerikli bir kozmetik olan Ozonlabs O3RSS Serum her cilt tipine uygulanabiliyor. 

Ozonlabs O3RSS Serum, literatür araştırmalarına göre kronik yaradan, egzama gibi alerjik cilt hastalıklarına kadar birçok lezyon için rahatlatıcı etkisiyle cildin ferahlamasına destek oluyor. Özellikle cilt lekeleriniz varsa ve rozadan şikâyetçiyseniz Ozonlabs O3RSS Serumu, Ozonlabs O3RSS Probiyotik Yüz Temizleme Köpüğünden sonra kullanmanız cildinizin büyük ölçüde rahatlamasına destek olacaktır.

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6