İçeriğe geç

GERÇEK OZON YAĞI?

12 Jan 2021 0 yorum
GERÇEK OZON YAĞI?

Bu günlerde ozon yağı satın almak istiyorsanız ve internette karşınıza bir çok marka çıkıyor ve kafanız karışıyorsa, cilt bakımında trend olmuş bu kozmetik ürün hakkında bilmeniz gereken birkaç önemli hususa değinelim.

OZON YAĞI MI, OZONLANMIŞ YAĞ MI?

Ozon yağı olarak tabir edilen ürün, ozonun yağı değil ozonlandırılmış yağdır. (maalesef bunu belirtme ihtiyacı duyuyoruz) Ozon, bir triatom yani, üç tane atomdan oluşan moleküldür. Atmosfere mavi rengini veren hayati uçucu bir gaz olup, ozonize yağ için en iyi biçimi ile taze soğuk sıkım zeytinyağına tutundurularak işleme sokulur. Bunun sebebi zeytinyağının doymamış bir yağ olarak ozon molekülünü işlem sırasında en iyi kabul eden ve ozonu bünyesine hapsedebilen nitelikte oluşudur. (Ozon gazı, oksijen ve suyun oluşumunda da ozonolysis yani atmosferde ozon döngüsünün oluşmasında da aktif bir roldedir)

ZEYTİNYAĞININ DURUMU VE İŞLENMESİ

Ozon molekülünü bir yağ ile indüklemek yani redokslamak istediğinizde ortaya şahane bir karışım meydana gelebilir. Ancak her ozonlandırılmış zeytinyağı ya da ozon yağı aynı kalitede değildir. Zeytinyağının soğuk sıkım ve taze olup olmaması ozon yağı elde etmede önemli rol oynar. Ozon yağı elde ederken taze ve soğuk sıkım zeytinyağını bekletmeden taze hasattan kullanılmalıdır. Ozon yağı kalitesi kaç kez redokslandığına da bağlıdır. İyi bir formül indüklemenin kaç kez yapıldığına da bağlıdır. Ozon yağı rengi bulanık sarı görünümünde ve akışkanlığı içeriğine giren belli maddelere göre değişmekle birlikte genelde yağ viskositesindedir.

Ozonlandırılmış yağ eğer bir ozon serumu haline getirilecekse içeriğinde belli başlı faydalı ekstrakt ve yağlar da kullanılabilir. Bunlar ozon yağı işlemine girerken koruyucu, paraben, alkol, ftalat ve yumuşatıcı nitelikte ürünler kullanılmamalıdır. Ozon yağı ozon serumu haline gelirken ısı işlemi uygulanırsa ozon yağı özelliğini kaybedecektir. Bu durumda oluşan formül ozon yağı niteliğini de kaybeder.

LABORAVATUAR TESTLERİ VE ETKİNLİK

Ozon yağının ve/veya ozon serumunun etkinliğinin ne olduğu ve geçirildiği testler önemlidir. Ozon yağı hakkında iddialar varsa bunların etkinlik testlerinin kısacası laboratuvar testlerinin de yayınlanması gerekmektedir. Tüm dünyada sağlık bakanlıkları kozmetiklere ilişkin mevzuatlarda eğer satılan ürün hakkında bir iddia varsa, bununla ilgili bir iddia test raporunu sunmanızı ister. Tüketici ozon yağı satın alırken nelere dikkat etmelidir konusunda öncelikli ve önemli olan her ozon yağının etkin olmayacağını bilmesi ve nasıl bir ozon yağı satın aldığı konusunda duruma bilinçli yaklaşmasıdır.

Piyasada özellikle alışveriş sitelerinde belli başlı fiyat aralıklarında birden fazla ozon yağı, ozon serumu markası yer alır. Ozon yağı online alışverişte oldukça tercih edilen trend bir kozmetik üründür. Ancak yağın gerçek zeytinyağına tutundurulmuş ozon yağı olup olmadığı konusunda ürün spektleri ve testlerini de istemek tüketicinin hakkıdır. Bazı ozon yağları pamuk yağı gibi yağlara da tutundurulmaya çalışılabilmekte. Ancak bu yağlarda işleme girse de kısa dönemde etkinliğini kaybederek gaz olan ozon uçmaktadır.

UCUZ OZON NEREDE?

Ucuz ozon yağı ve ucuz ozon serumu bulmak tüketicinin hedefinde ise bu durumda alınan ozon yağı beklentiyi muhtemelen karşılamayacaktır. Kullanılan gerçek zeytinyağı, laboratuvar testleri ve kalite kontrolü düşünüldüğünde elde edilmesi ucuza gelemeyecek bir üründür. Ürün birden çok işleme maruz kalır ve kalite kontrolden geçirilerek kozmetik sınıfta ozon yağı haline getirilir. Ozon yağı ozon serumu haline getirilirken laboratuvar testlerinden geçirilmiş özel yağlar ile formüllendirilecekse bunun için de ayrı bir maliyet göz önünde bulundurulmalıdır. Ozon yağı ticari kaygılarla ucuz ve kolay bir şekilde seri halde üretilip satılabilecek bir ürün değildir. Ozon yağlarının bileşenleri de özel ve testlerden geçirilmiş, en iyi şişe, ambalaj seçilerek paketlenmiş ve koruma jelatini ile satılan ozon yağlarını tercih edin.

BİRAZ TARİH

Ozonlanmış yağ, Nicola Tesla tarafından en gerçek ve eski formu ile 1902 yılında New York’ta eczanelere satılması için patent altına alınmış en ilginç formüllerden biridir. Patentin 100 yılı doldurmasının ardından ozon yağı anonim hale gelmiş, ancak Nicola Tesla’nın ozon yağı ürettiği makine sırlara karışmıştır. Bir çok bilim insanı hazır ve bilinen kalıplarda üretilmiş ozon yağındaki ozon gazının uçucu olduğunu bildiğinden ozonu yağda kalıcı olarak tutundurabilmenin yöntemi olan o özel makineyi yapmak üzerine çalışmıştır. Ozon yağı makinesi ile evde kolayca ozon yağı yapmak gibi bir durum yoktur. Ozon yağını ucuz hale sokmaya çalıştığınızda ortaya çıkan ürün formül gereği ozon yağı olmayacaktır. Bu yüzden ozon yağı konusunda en profesyonel birkaç dünya laboratuvarı ozon yağı üretiminde kalite standardını tutturabilmektedir.

ALDIĞINIZ OZONLANMIŞ YAĞ OLMAYABİLİR Mİ?

Ozon yağı satın alırken yukarıda sıralanan bilgiler eşliğinde barkodu, üretim kalite kontrolü, ürün hammaddeleri belirli, titiz çalışılmış ozon yağı aldığınızdan emin olun. Markanın kaç yıldır ozon yağı ürettiği, adres ve telefonları, satışına binayen ürünlerin sağlık bakanlığı bildirimlerinin olup olmadığı önemlidir.

Ozon yağı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, ozon yağı her hangi bir şişe ya da kavanozda olmamalıdır. Üzerindeki etiket ve kutusundaki güvenlik bandrolü olmayan, bilgileri yer almayan ozon yağlarını satın almayın. Aldığınız ozon yağı olmayabilir, bunun için nereden ozon yağı aldığınız konusundan öte hangi markayı seçtiğinizi iyi belirleyin ve satın almadan önce markayı araştırın.

Orijinal ozon yağı arıyoruz diyen bir çok tüketicinin de yanılmasını sağlayan başka bir husus gerçek markaların taklidi olabilir. Ozon yağı konusunda belirlediğiniz bir marka varsa bunu nereden temin ettiğinize dikkat edin. Eğer markanın eczanede bir kanalı varsa yine de barkodunu ve etiketini kontrol edin. Eğer orijinal olduğuna inandığınız bir markayı internet sitesinden temin ediyorsanız, kredi kartı bilgileriniz ile alışveriş yapmadan önce sitenin adının ve uzantısının her zaman alışveriş yaptığınız adresle aynı olup olmadığını kontrol edin.

 

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlabs-o3rss-serum

 

Sağlıkla

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6