İçeriğe geç

Ginseng Nedir? Faydaları Nelerdir?

18 Sep 2020 0 yorum
Ginsengin Nedir? Faydaları Nelerdir?

Ginseng içerikli ürünlerin neler olduğu ve faydaları hakkında bilgileri bir araya topladık. Ginseng uzun zamandır bilinen orijinal bir süper besindir. Bir uzman ginsengi şöyle tanımlamıştır: Çok ihtiyaç duyulan vitamin ve mineralleri yüksek seviyelerde içeren, vücuttaki hücresel hasarı önlemeye ve onarmaya yardımcı olan bir antioksidan kaynağı olabilen bir gıdadır.

Son dönemde cilt bakımı lansmanlarında adını sıkça duyurmaya başlayan ginsengin faydalarını gelin birlikte inceleyelim.

Ginseng Nedir? Faydaları Nelerdir?

Ginseng Nedir?

Ginseng, Araliaceae familyasındaki Panax cinsine ait, yavaş büyüyen çok yıllık bir bitki türüdür. Bitki, Çin'in ve Asya'nın bazı bölgelerinde Ginnsuu olarak da adlandırılır. Ginseng terimi, kişi anlamına gelen Çince rénshēn'dan türetilmiştir ve shēn yani bitki kökü anlamına gelir. Bu Çince terim, bitkinin kökünün bir kişinin çift bacağına benzeyen karakteristik çatal şeklini ifade eder. Bitkinin sivriltilmiş kökleri yaklaşık 2 ila 12 inç uzunluğunda ve bronz bir renktedir.

Ginseng bir köktür ve 6 yıl büyüdükten sonra hasat edilir. Bir ağacın kökleri gibi, bacakları büyür, bu nedenle bir parça ginseng neredeyse küçük bir insanı hatta bir ahtapotu andırır.

Geleneksel Asya tıbbında en değerli ve en çok tüketilen içeriktir. Ginseng, dolaşımı hızlandırması ve vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinir. Genellikle yemeklerde, içeceklerde ve bitkisel ilaçlarda bulunur. Ginseng ‘in inanılmaz dengeleyici ve canlandırıcı nitelikleri onu cilt bakımında olduğu kadar sağlık ve zindelikte de önemli kılıyor. Özellikle Koreli kadınlar, yüzlerce yıldır güzellik ritüellerinin temelini oluşturan ginsenge uzun zamandır hayranlardır.

Ginseng nedir? Faydaları Nelerdir?

Ginseng Cilde Nasıl Fayda Sağlar?

Cilt tipiniz veya cildinizle ilgili endişeleriniz ne olursa olsun, ginseng size yardımcı olabilir. Ginseng doğal bir dengeleyicidir.

İnce çizgiler ve kırışıklıklar odak noktanızsa, ginseng cildinizin en küçük kan damarlarının dolaşımını artırmaya yardımcı olabilir ve bu da kolajen sentezini hızlandırabilir. Ginseng kolajen güçlendiricidir. Ginseng ‘in sahip olduğu özelliklere baktığınızda, bu kadar uzun süredir popüler bir güzellik bakımı olması şaşırtıcı değil. Listenin başında ginseng ‘in yaşlanma karşıtı faydaları yer alır. Cildin metabolizmasını uyarır. Güneş ışığına, çevre kirliliğine ve toksinlere düzenli olarak maruz kaldıktan sonra oluşan serbest radikallerden kurtardığı bilinen bitkisel besinler ile doludur. Ginseng ‘in cildin dermisinde kolajen üretimini artırmada, cildi sıkılaştırmada, dolgunlaştırmada, kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltmada etkili olduğu bilinmektedir.

Bitki ayrıca bir cilt beyazlatıcı görevi görür, foto yaşlanma ve pigmentasyona karşı mücadelede yardımcı olur ve cildinizi daha açık bir tonda gösterir.

Antioksidan özellikleri sayesinde cilt kanserinin oluşumunu tetikleyebilecek diğer çevresel tehditlerden koruduğu da belirtilebilir. Aynı antioksidanlar, yağ üretimini dengelemeye de yardımcı olur.

Ginseng parlaklık verici bir cilt güçlendiricidir. Cildinizde donukluk veya cansızlık varsa, ginseng ‘in kahveye benzer enerji verici faktörlerini kullanarak cildinizi aydınlık ve canlı göstermeye yardımcı olabilir, cilt bakımı rutininize ginsengi ekleyebilirsiniz.

Kökleri ve yaprakları vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengindir, cilt hücrelerini metabolize etmeye ve sağlıklı yeni ciltler oluşturmak için ölü cilt hücrelerinden kurtulmaya yardımcı olur.

Çevresel kirleticiler cilt yoluyla kolayca emilebilir, gözeneklerde birikebilir ve melanositleri uyararak kahverengi lekeler oluşturabilir. Ancak ginseng onlara karşı bir kalkan görevi görür. Çalışmalar, melanin üretimini de engelleyebileceğini, cildi UV radyasyonunun neden olduğu pigmentasyon türünden veya güneş hasarından koruyabileceğini göstermektedir.

Ginseng Nedir? Faydaları Nelerdir?

 

Cildinizde hassasiyet varsa ginseng ‘in doğal anti-enflamatuar özelliklerini kızarıklığı ve şişkinliği gidermek için kullanabilirsiniz. Bu nedenle akne ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıkları için iyi ve sakinleştirici bir çare bile olabilir.

Ginseng ‘in cilt yenileme sanatındaki ustalığı, aynı zamanda onun yaralardan yanıklara, tıraş bıçağı kızarıklığı gibi diğer cilt tahrişlerine kadar her şeyin giderilmesine yardımcı olmasını sağlar.

Koyu halkalarınız mı var? Ginseng deneyin. Ginseng ‘in öne çıktığı bir başka alan da gözaltındaki koyu halkalar ve şişkinliktir. Pigmentasyona karşı savaşan aynı özellikler, koyu gözaltı halkalarını aydınlatmada oldukça etkilidir. Bu nedenle bileşenlerinde ginseng içeren ürünleri tercih etmenizin size fazlasıyla yararı olacaktır.

Saç dökülmesine karşı ginsengle savaşın. Temelde saç derisinde kan akışını uyararak, saç köklerinin ve hücrelerinin sağlığını iyileştirir böylece saçların uzamasını teşvik eder. Saç dökülmesini en aza indirgediği bilinen faydalarındandır.

Bunca faydası bulunan ginseng en kısa sürede herkesin bakım rutininde yer alacak gibi gözüküyor.

Sağlıkla kalın.

Ginseng içeren ürünlerimizi incelemek için tıklayın

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6