İçeriğe geç

Ginseng nedir ne işe yarar? Ginsengin cilt için faydaları nelerdir?

04 Mar 2019 0 yorum
Ginseng nedir? Ginseng bitkisinin cilt için faydaları nelerdir?

Ginseng bitkisi nedir? 

Ginseng bitkisi temel olarak Araliaceae familyasının yavaş büyüyen çok yıllık bitkilerinin 11 türüne ait besleyici bir bitkidir. Sibirya, Kuzey Çin ve Kore'de etli kökleri olan ve şifalı bir bitkidir. Ginseng bitkisi köklerinin küçük insanlara benzemesi nedeniyle “insan kökü” olarak tanınıyor ve geleneksel Çin tıbbında “ölümsüzlüğün kökü” olarak da adlandırılıyordu. Ginseng bitkisinin kökleri küçük insanlara benzetiliyor, çatallı kökleri bacağa benzetilirdi. Birden fazla tür içeren Ginseng bitkisi özellikle kuzey yarımkürede ve doğu Asya’da bulunan yavaş büyüyen çok yıllık bitkilerdir. Ginseng bitkisinin ılıman iklim sevmesi ve bu ormanlarda yetişmesi nedeniyle Çin geleneksel tıbbında da yüzyıllardır kullanılan bir bitki olmaktadır.

Ginseng bitkisi nedir? Cilt için faydaları nelerdir?

Ginseng çeşitleri nelerdir?

Genel olarak menşei yeri temelinde üç çeşit ginseng bitkisi vardır.

  1. Amerikan Ginseng: Amerikan ginseng veya Panax quinquefolium, kökeni Güney Ontario'da Georgia ve Wisconsin'e yayıldığı yerden almaktadır. Çin'de ticari olarak yetiştirilmektedir. Stresi hafifletmeye yardımcı olan sakinleştirici etkisiyle bilinir.
  2. Kore Ginseng: Asya veya Panax ginseng'in kökeni Kuzey Kore ve Çin'de bulunmaktadır. Rengi kırmızıdır ve Panax beyaz ginsengi işlemesi ve buğulaması ve kurutulmasıyla hazırlanır. Bu çoğunlukla çay, dilimler veya kapsüller halinde yapılır ve vücuttaki ısınma etkisiyle bilinir.
  3. Siberian Ginseng: Aynı zamanda Eleutherococcus santipoises olarak da bilinir, gerçek bir ginseng değildir, diğer ginseng tipleri ile aynı aileye aittir. Rusya ve Japonya'da kökeni vardır. Kökü, diğer ginseng tiplerinde bulunan ginsenositlerden yoksundur. Bunun yerine, bir taklit ginseng olarak kabul edilen eleutherosid içerirler.

 

Ginseng bitkisi içeriğini bu kadar eşsiz kılan şey neydi?

Ginseng bitkisinin özellikle yaprakları ve kökü antioksidan özellikte olup enerji metabolizmasını destekleyen bileşenler içermektedir. Özellikle vücudun çevreye olan adaptasyonuna destek veren ve stresle başa çıkmak için Çin geleneksel tıbbında ve Ayurveda geleneğinde kullanılıyordu. 

 

Ginsengin cilt için faydaları nelerdir?

Özellikle enerji verici ve antioksidan özelliğiyle besin desteği olarak kullanılan Ginseng bitkisi eski Ayurvedik geleneklerle birlikte cilt için birçok fonksiyona günümüzde de ön plana çıkıyor. Ginseng bitkisinin topikal olarak kullanımı yaklaşık 2000 yıl kadar sürmüştür. Ginseng bitkisi kozmetiklerde hiç kullanılmadığından, araştırmacılar, ginsengin cilt bakımı faydalarını sıfırdan incelemişlerdir. Yıllardır kozmetik ürünlerde de gördüğümüz Ginseng bitkisinin aşağıda sıraladığımız cilt sağlığımız ve metabolizmanız için birçok faydası bulunmakta.

  • Ginseng kökü, saponinler, polisakkaritler, pektin, şeker, B1, B2, B12 vitaminleri, pantotenik asit ve mineraller dahil olmak üzere çok sayıda biyoaktif bileşik içerir ve cilt hücrelerine oksijen taşınmasında ve dolaşımın artmasına yardımcı olabilir.
  • Ayrıca Ginseng’in anti-enflamatuar ve antioksidan özellikleri, cildin serbest radikal hasarlarından korunmasına yardımcı olabilir.
  • Çok sayıda besleyici madde içeren Ginseng bitkisi cilt tonunuzu eşitlemeye ve parlak, canlı bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olabilir.
  • Ayurveda geleneklerinde de kullanılan Kore Ginsengi yaşlılık lekelerinin giderilmesinde etkili olabilir.
  • Antioksidan özelliği cildiniz sıkılaştırmanıza, ince kırışıklık çizgilerinden kurtulmanıza ve daha genç bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olabilir.
  • Kuru ciltler için özellikle nem kaynağı olup, hassas ciltler de rahatlıkla kullanabilir ve cildinizin yağ dengesini düzenlemeye yardımcı olur.
  • Ginseng bitkisi cildinizi çevresel faktörlerden (soğuk, hava kirliliği, makyaj zararlıları …) korumaya yardımcı olabilir.
  • Göz çevresini temizlemeye yardımcı olur ve koyu renkli halkaları en aza indirmeye yardımcı olabilir.
  • Cildinizin hidrasyon ile destekler. Cildinizin sağlıklı bir görünüm kazanması için Ginseng bitkisi cildinize güçlendirilmiş bir nem tutma kapasitesine sahiptir.
  • Ginseng ayrıca harika bir tonik ve yüz temizleyicidir. Sadece kolajen oluşumunu iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda yüzdeki siyah noktaları azaltmaya da yardımcı olur.
  • Ginseng kökleri ve yaprakları genel cilt sağlığı için iyi olan vitamin, mineral ve antioksidanlar bakımından zengindir. Cilt hücrelerini metabolize eder ve sağlıklı cilt oluşturmak için ölü cilt hücrelerinin yok edilmesini kolaylaştırır. Oksijenlenmeyi artırarak cilt hücrelerini yeniler. Aynı zamanda kan dolaşımını artırır ve harika bir kan detoksizatörüdür. Tüm bu faktörler daha sağlıklı ve daha parlak bir cilde katkıda bulunur. Ginseng yapraklarının topikal kullanımı cildinizi sağlıklı ve ışıltılı tutabilir.
  • Son olarak Ginseng bitkisi akne, egzama ve pürüzlü cilt gibi cilt sorunlarının iyileşmesine katkıda bulunur. Ginseng, cilt tarafından çok hızlı bir şekilde emildiği ve deri altı damar dolaşımını iyileştirdiği için bu konuda etkilidir. Düzenli ginseng alımı, cildinizi parlak ve canlı hale getirerek, bu sorunlardan kurtulmanıza yardımcı olabilir.

 Ginseng içeren ürünlerimizi keşfedin.

Kaynaklar:

https://www.annmariegianni.com/ingredient-showcase-ginseng-the-revitalizing-toner-that-stimulates-collagen-synthesis/

https://theklog.co/ginseng-skin-benefits/

https://www.wellandgood.com/good-looks/ginseng-skin-care-benefits-sulwhasoo/

https://joyalbeauty.com/blogs/skincare-education-101/amazing-benefits-of-ginseng-for-skin

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6