İçeriğe geç

Göz Altı Morlukları Neden Oluşur?

12 Jun 2019 1 yorum
Göz Altı Morlukları Neden Oluşur?

Kadın erkek, genç veya yaşlı; hiçbir fark gözetmeden hemen herkeste meydana gelen göz altı morlukları, günlük hayatta karşılaşabildiğimiz bir sorundur. Bu morluklar cildinizin sağlıksız, bakımsız ve bitkin görünmesine neden olacaktır. Uyku düzeninizin bozulması, yetersiz uyku yahut gözlerinizi ekranla yormanız göz altı morlukları artışına neden olacaktır.

Bakışlarınız çevrenizi etkilemek için oldukça önemlidir. Bu yüzden karşı tarafın üzerinde bırakacağınız ilk etki bakışlarınızdan geçecektir. Ancak göz altı morlukları, bakışlarınızı ve dış görünüşü büyük ölçüde etkileyecektir. Bu yazımızda sizler için, göz altı morluklarının neden meydana geldiğini, buna karşı nasıl bir metot uygulamanız gerektiğini ele alacağız.

Göz Altı Morlukları Nasıl Oluşur?

  1. Göz altı morlukları çevresel veya genetik nedenlere bağlı olarak oluşabilir.
  2. Yaşlanma, göz altı morlukları oluşumunda temel nedenlerden biridir. Yaşın ilerlemesiyle gözün altındaki ince deri tabakası toplanmaya, sarkmaya, koyulaşmaya başlar.
  3. Kullandığınız kimi ilaçlar, içerisinde bulunan maddelerin etkisiyle göz altında morlukların veya lekelerin oluşmasına neden olabilir. Özellikle damar genişlemesine yol açan ilaçlar göz altı morlukları oluşumuna yol açar. 
  4. Alerjik bir rahatsızlığınız varsa göz altı morlukları ile sıklıkla karşılaşabilirsiniz. Göz ile burun akıntılarıyla birlikte damarlarda biriken kan, damarların belirginliğini artırarak göz altı morlukları oluşmasına neden olur. Kaşıntı durumunda gözün altını sık sık ovalamak yahut kaşımak, morluk oluşumunu kolaylaştırabilir.
  5. Göz altı morlukları oluşmasının ana nedenlerinden biri olarak beslenme sayılabilir. Bu %50 gibi bir oranı içermektedir. Beslenme şekliniz sizi birçok olanda olumlu veya olumsuz olarak etkiler. Cildiniz üzerindeki her lekenin, beslenme düzeninizle bağlantısı vardır. Sağlıksız beslenme göz altınızda morlukların oluşmasına neden olmaktadır. Özellikle protein eksikliği, demir fakirliği, C, D vitamini eksikliği, B12 eksikliği ve Ferritin eksikliği gözünüzün çevresinde morlukların oluşmasının nedenlerinden biridir. Çünkü cilt, ihtiyacı olan vitaminlere ulaşamadığında göz altlarında renk değişiklikleri ve morarmalar meydana gelmektedir.
  6. Aşırı tuz tüketimi ciltte ödem oluşmasına neden olacaktır. Bu yüzden tuz tüketiminizi azaltmanız gerekmektedir.
  7. Regl dönemlerinde cilt renginde soluklaşma meydana gelir. Buna bağlı olarak, bu bölgede morarmalar meydana gelebilir.
  8. Alkol ya da sigara kullanımı da göz altı morlukları sebebi olarak gösterilebilir. Sigara; kanda bulunan oksijen miktarını azalttığı için, zamanla bu bölgede morarmalar oluşur.
  9. Yağ bazlı kozmetik ürünler veya nemlendiriciler göz altınızda tahrişe, kızarıklığa veya morluklara neden olabilir. Gözünüzün çevresine olduğu kadar, cildinize de zarar verebilecek birçok ürün vardır. Bunlar günlük hayatta çok sık kullandığınız; güneş kremleri, kapatıcılar, BB ve CC kremler, özellikle siyah göz kalemleri, simli veya simsiz farlar, water-proof (su geçirmez) siyah renkte maskaralardır. Metabolizmanız düzgünken, beslenme düzeninizde herhangi bir sorun yokken yahut genetik yatkınlığınız dahi bulunmuyorken göz altı morlukları ile karşılaşıyorsanız; bunun sebebi kullandığınız boya ajanları olabilir. Gözünüzün alt kısmı oldukça narin bir yapıya sahiptir ve karşılaştığı her türlü çevresel etken, kolayca içerisine nüfuz edebilir.  
  10. Makyajlı olarak duşta sıcak su buharına maruz kalmak cildinize uyguladığınız makyajın direkt olarak derinizin altına nüfuz etmesine neden olur. Böylece cilt, tüm serbest radikalleri ve kimyasalları emmiş olur. Bu da gözünüzün altında morluklara, cildinizde lekelere neden olur.

Göz Altı Morlukları Neden Oluşur?

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

  • Makyaj temizleme mendillerinin veya losyonlarının içerisinde Dimethicone bulunur. Yağlı silikon olan Dimethicone, cilde uygulandığında cilt üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturur. Bu da, makyaj kalıntılarının ve çevresel kirlerin cildin derinlerine nüfuz etmesine ve koruyucu tabakanın altında kalarak ciltte tahrişe, lekelere, kızarıklık ve morluklara neden olur. Bu nedenle kullandığınız temizleyicilere dikkat etmeniz gerekir. 
  • Göz altı morluklarının azalmasını istediğiniz süreçte, 21 gün boyunca Ozonlabs O3RSS Serum kullanabilirsiniz. 21 Gün Kuralı en çok göz altı morlukları söz konusu olduğunda geçerlidir. Öncesinde cildinizi onarıma hazır hale getirmek amacıyla, 72 saat boyunca yalnızca Ozonlava Volkanik Maske kullanmanız önerilir. Daha sonra seruma geçiş yapılabilir. Bu süreçte hiç makyaj yapmamanızı önersek de, mecbur kaldığınız nadir durumlarda göz altınızda bulunan kozmetik ürünlerini, O3RSS Serum yardımı ile hafifçe çıkarabilirsiniz. Daha sonra Probiyotik Yüz Temizleme Köpüğü yardımı ile -her gün olmamak şartıyla- cildinizi arındırabilirsiniz.  
  • Water-proof yahut siyah maskaralar yerine mavi tonlarda maskara kullanımını tercih edebilirsiniz. Böylece kömür veya demir içeriği ile elde edilen siyah maskaraların göz altına nüfuz etmesini engelleyebilirsiniz.
  • Kozmetik ürünlerini cildinizden arındırmak amacıyla makyaj temizleme mendillerinden tamamen uzak durmanız gerekir. Temizleme mendilleri göz altı derisinin ince olmasından dolayı, temizleme esnasında uygulanan baskıyla tahriş olur. Aynı zamanda göz dokusunun içine pigmentlerin işlemesine neden olur. Bu da, göz çevresinde renk eşitsizlikleri ile morlukların oluşumuna sebebiyet verir.

Önerilen Ürünler ve Kullanım Şekilleri:

Ürün: Ozonlabs Ozonlava Volkanik Maske

Önerilen Kullanım Şekli: Ozonlava Volkanik Maske 72 saat – 3 gün boyunca sabah ve akşam 5-7 dakika ciltte tutularak beklenebilir ve ardından durulanabilir.

  • Yağlı ciltler için 15 dakika
  • Normal ciltler için 7 dakika
  • Kuru ciltler için 5 dakika
  • Vücut için uygulama süresi 30 dakikadır.

Ürün: Ozonlabs O3RSS Serum

Önerilen Kullanım Şekli: Ozanlabs O3RSS Serum temiz cilde her akşam en az 21 gün boyunca 1-1.5 pompa kullanılır.



Yeni Ürünler

Eski yayın
yeni yayın

1 yorum

Kader

Bnde son zmnlarda göz farı kullnmyrmm çok nadir ama b11eksikligi dv3eksikligi var şuan göz çevrem çok koyu serum kullanyrmm ama nasıl geçer bilmiyrm nedenini ne denedysem olmadi

18 Sep 2022

Yorum yapın

Lütfen yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6