İçeriğe geç

Göz Çevresindeki Kırışıklık Nasıl Geçer?

08 Jul 2019 0 yorum
Göz Çevresindeki Kırışıklık Nasıl Geçer?

Kırışıklık, genel olarak yaşlanmanın bir etkisi olarak görülür. Ancak bu her zaman böyle değildir. Özellikle göz çevresinde meydana gelen kırışıklık oluşumu genç yaşlarda bile görülebilir. Çünkü göz çevresi, ciltte en ince deriye sahip olan bölgedir ve kolajen üretiminin en az olduğu yerdir. Bu nedenle, insan vücudunda en erken kırışan bölge göz çevresidir.

Göz altındaki derinin olduğu yerde, gülünce ortaya çıkan kırışıklıklar normal durumlarda da ortaya çıkıyorsa; bu durum o bölgedeki derinin yaşlandığını gösterir. Bunun yanı sıra göz çevresinde oluşan kırışıklığın birçok nedeni vardır. 

Göz Çevresinde Neden Kırışıklık Oluşur?

  • Göz çevresini güneşin zararlı ışınlarından koruyamamak,
  • Uyku düzeninde problem yaşamak,
  • Genetik yatkınlıklar,
  • Gün içerisinde çok fazla mimik hareketlerinde bulunarak yüzü buruşturmak,
  • Gözleri baskı uygulayarak sert bir biçimde ovuşturmak,
  • Yüzüstü yatmak
  • Alkollü ve asitli içecekler tüketmek
  • Cilt tipine ve cildin yapısına uygun olmayan kremler kullanmak
  • Alerjik durumlara maruz kalmak. 

Göz Çevresindeki Kırışıklık Nasıl Geçer?

Göz Çevresindeki Kırışıklık Nasıl Önlenir?

Göz çevresindeki istenmeyen kırışıklıkların pek çok nedeni olabilir. Bu kırışıklıklar, yalnızca yaşlanma belirtisi olarak ortaya çıkar gibi bir kaide yoktur. 

Güneşten Korunun

Özellikle göz çevresinde meydana gelen kırışıklıkların temel nedenlerinden biri olarak, güneş ışıklarına gereğinden fazla gösterilebilir.

Bu nedenle tehlikeli saatlerde güneş ışınlarına maruz kalmamaya, maruz kalacağınız zaman gerekli bakım ritüellerini gerçekleştirmeye yahut şapka ve güneş gözlüğü kullanmaya özen gösterin.

Sigara ve benzeri Maddeler Kullanmayın

Sigara içmekten ve sigara dumanına maruz kalmaktan kaçınmanız gerekir. Genel olarak, nikotin barındıran maddelerin çoğu cildin erken yaşlanmasına ve genç yaşta ciltte kırışıklık görülmesine neden olur. Sigara, cildin önemli bileşenleri olan kolajen ve elastini parçalayan bir enzimi serbest bırakır.

Yeterli Uyuyun

Düzenli ve yeterli uyumadığınız zaman, vücudun cilt hücrelerini parçalayan bir hormon olan kortizolün aşırı üretildiği ortaya çıkmıştır. Kişi yeterince uyuduğu zaman; cildin kalın kalmasına, daha elastik ve kırışıklığa daha az maruz kalmasına yardımcı olan HGH (insan büyüme hormonu) üretir.

Sırt Üstü Uyuyun

Gece boyunca belirli pozisyonlarda uyuduğunuzda cildin yüzeyine yerleşen kırışıklıklar, uyanıp ayağa kalktığınız zaman dahi kaybolmayabilir. Kırışıklık oluşumunu azaltmak ve yüzünüzün derisinde sarkmaların önüne geçmek için yüz üstü değil, sırt üstü uyumaya özen gösteriniz.

Gözlük Kullanın

Eğer gün içerisinde çok fazla metin okuyor ya da yazıyorsanız, bilgisayar karşısında çalışıyorsanız, gözlerinizi yoracak detaylı bir işle uğraşıyorsanız muhakkak gözlerinizi dinlendirecek bir gözlük kullanmalısınız.

Güneşli havalarda da kesinlikle güneş gözlüğü kullanmalı, gözlerinizi güneşin zararlı ışınlarından korumalısınız.

Balık Tüketin

Özellikle somon balığı mükemmel bir protein kaynağıdır. Kusursuz bir cildin yapı taşlarından biri omega-3 olarak bilinen önemli bir yağ asidi kaynağıdır. Perricone, WebMD'ye esansiyel yağ asitlerinin; cildi beslediğini, dolgun ve genç kalmasını sağlayarak kırışıklıkların azalmasına yardımcı olduğu bilinmektedir.

Meyve ve Sebze Tüketin

Genç bir görünümün anahtarı antioksidan bileşenlerdir. Bu bileşenler, cildin daha genç ve daha parlak görünmesine yardımcı olur. Ve ciltte ortaya çıkan hasarlarla mücadele eder.

Göz Çevresindeki Kırışıklık Nasıl Geçer?

Cildiniz Nemli Kalsın

Basit ve çoğu zaman es geçilen bu uygulama, aslında cildinize çok büyük bir katkı sağlamaktadır. Vücudunuzun daha elastik ve sıkı, pürüzsüz bir görüntü kazanmasını sağlar. Yüzünüzü yıkadıktan sonra muhakkak cildinizi nemlendirin.

Yüzünüzü Sürekli Yıkamayın

Dermatologlara göre musluk suyu, cildin doğal bariyer yağlarının cildi ve kırışıklıklara karşı koruyan nemi soyuyor. Yüzünüzü çok sık yıkadığınızda cildin üst koruma katmanını ortadan kaldırırsınız. 

Kırışıklık Azaltmaya Yardımcı Ürünler Kullanın 

Cildinizdeki problemleri azaltmak için, cilt tipinize uygun ve mevcut sorunlar doğrultusunda uygun ve temiz içerikli bir ürün kullanmanız gerekmektedir. Bu ürünlerin kimyasaldan arınmış olması son derece önemlidir. 

Göz çevresindeki kırışıklığın azalması ve kırışıklık oluşumunu önlemeniz için size Ozonlabs O3RSS Serum öneriyoruz. Bu serum, cildinizin ihtiyaç duyduğu tüm gereksinimleri karşılayacaktır. O3RSS Serum uygulandığı bölgede çalışmaya başlar ve kan dolaşımını hızlandırarak hücrelerin yenilenmesini sağlar. 

Önerilen Kullanım Şekli: Ozonlabs O3RSS Serum temiz bir cilde her akşam, en az 21 gün boyunca 1-1.5 pompa uygulanmalıdır.

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6