İçeriğe geç

Gündüz Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır? 

25 Jun 2019 0 yorum
Gündüz Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır? 

Nasıl ki yemek öğünlerimizin içeriğinin vücudumuzun biyolojik işleyişine ve ihtiyaçlarına göre sabah ve akşam farklılık göstermesi gerekiyorsa, cilt bakımı uygulamalarımızın da gündüz ve gece farklı olması gerekir. Çünkü cildimizin ihtiyaçları ve biyolojik fonksiyonları, gece ve gündüz değişiklik gösterir. 

Sabah güne hazırlanacak ve gündüz dış etkenlere daha çok maruz kalacak cildin bakımı için özel ürünler tercih edilmelidir. Cildin yenilenmesinin daha hızlı ve çevresel faktörlerin daha az olduğu gece saatleri için ise, seçilecek cilt bakım ritüelleri bu şartlara uygun olmalıdır. 

Gündüz Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır? 

Gündüz ve Gece Cilt Bakımı Neden Farklı Olmalıdır?

  • Gündüz ve gece için tasarlanmış kozmetiklerin içerikleri ve sundukları etkiler farklılık gösterir. Örneğin; genelde gündüz cilt bakımı ürünlerinin içerisinde güneşten koruyucu kimyasal maddeler de bulunur. Bu maddeler gündüz güneşten koruyucu etki gösterirken; gece cildimizde kaldıklarında cildin daha hassas olup, tahriş olmasına bile neden olabilirler. Bu yüzden içerik farklılığı açısından gündüz cilt bakım ürünü olarak kategorize edilmiş ürünlerin gece kullanılmaması gerekir. 
  • Gece için olan cilt bakım ürünleri ise, cilt gece kendini yenileyip onardığı için daha yoğun yapıda olur. Gece saatlerini verimli şekilde değerlendirebilmek için gece kozmetikleri içerisine besleyici ve güçlü maddeler eklenir. Bu tip cilt bakım ürünleri gündüz kullanıldıklarında, gece kullanımları kadar yüksek etki sağlayamazlar.  
  • Ayrıca gece ve gündüz kremlerinin arasında yoğunluk farkı da vardır. Yani gündüz cilt bakımı ürünleri daha hafif yapıdadır, gece ürünleri ise daha az incedir diyebiliriz. Gündüz cilt bakımı ürünlerinin üzerine rahatlıkla makyaj yapılabilirken, gece kremleri üzerine yapılan makyaj o kadar da kaliteli olmaz. 

Özetle, cildin gece ve gündüz ihtiyaçları ve içsel dinamiğine göre, cilt bakım ürünlerinin içerikleri değişkenlik gösterir. Daha verimli sonuçlar alabilmek adına, günün farklı dilimleri için cilt bakım ritüelleri çeşitlendirilebilir. 

Gündüz Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır? 

Gündüz Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Gündüz cilt bakımı yapılırken 4 aşamada ilerleyebilirsiniz. Öncelikle cildi güne hazırlamalısınız. Ardından, gün içinde karşılaşılacak kirli hava, stres, güneşin olumsuz etkileri gibi sorunlara karşı önlem aldıktan sonra göz çevresi gibi hassas bölgelere özel ilgi göstererek tam bir cilt bakımı gerçekleştirebilirsiniz.   

Ek olarak cildi içeriden de beslemek adına sağlıklı ve özellikle A, C, D ve E vitamini açısından zengin gıdaları dahil ettiğiniz bir kahvaltı yapmayı da ihmal etmeyin. Ayrıca Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri içeren ceviz gibi atıştırmalıkları gündüz cilt bakım takviyesi olarak kullanabilirsiniz. 

Başlangıç  

Cildinizi yeni güne ferah bir şekilde hazırlamak için, güzel bir yüz temizleme ürünü tercih etmelisiniz. İyi temizlenmiş bir ciltte makyaj daha güzel duracaktır. 

Ozonlabs Probiyotik Yüz Temizleme Köpüğü bu aşamada tercih edebileceğiniz temiz kozmetikler arasındadır. Sülfat, alkol, paraben, silikon ve SLS içermez. Özel formülü sayesinde cildinizi sabun gibi kurutmayan bu köpük ile cildinizin nem dengesi de korunmuş olur. Ozonlabs O3RSS Probiyotik Yüz Temizleme Köpüğünü günde iki kez kullanabilirsiniz. Sabah ve akşam cilt temizliği için cilde 1-2 pompa uyguladığınız köpüğü bir kaç saniye bekledikten sonra suyla durulayabilirsiniz.  

Koruma

Cildin tam koruma altında, güçlü şekilde güne adapte olabilmesi için özel bakım formülleri uygulayabilirsiniz. Kullanacağınız ürünler ya da doğal çözümler gün içinde karşılaşılacak stres, hava kirliliği gibi olumsuzluklara karşı cildi güçlü kılacak nitelikte olmalıdır. Özellikle hassas ciltlerin cildi koruma adımına ekstra özen göstermesi gerekir. Örneğin alerjik reaksiyonlara karşı, sabahtan önlem almayı sağlayacak cilt koruma uygulamaları mutlaka gerçekleştirilmelidir. 

Ozonlabs Cocodays Gündüz Serumu, gündüz cilt bakımı için idealdir. İçerisindeki hindistan cevizi yağı (coconut oil) ekstraktı, çevresel stres faktörlerine karşı cildi korur. Güne başlarken cildin canlı görünmesi ve ışıldaması hepimiz için önemlidir. Cocodays sayesinde cildiniz canlılık kazanır, aynı zamanda cilt kolajenini artırmaya yardımcı olur. Böylece kırışıklıklara karşı önlem almış olursunuz.  Herhangi bir kullanım limiti bulunmayan ürünü ihtiyaç duyduğunuz her an kullanabilirsiniz. 

Hassas Bölgeler

Göz çevresi çok hassas olduğu için, olumsuz dış etkenlerden çok hızlı şekilde etkilenebilir. Bu yüzden de bu tip hassas cilt bölümlerine ekstra özen göstermek gerekir. Kimyasal içeren, katkı maddeli kozmetik ürünlerinden kaçınmalı, göz çevresini fazlaca yoracak işlemlerden uzak durmalıyız. 

Eğer yüzümüzün genç görünümünü korumak istiyorsak, özellikle belli bir yaştan sonra kaz ayaklarını yani göz çevresi kırışıklıklarını önleyebilmek adına göz çevresine uygun serum yahut krem kullanımını gündüz cilt bakımı rutinimize ekleyebiliriz. 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6