İçeriğe geç

Gündüz Serumu Nedir?

05 Aug 2019 0 yorum
Gündüz Serumu Nedir?

Cildimiz hakkında en net bildiğimiz nokta neme ihtiyacı olduğu. Nemlendirici kremlerin yetmediği zamanlarda ise serumlar devreye girmeye başladı. Serumlar, son yıllarda tanınırlığını artırarak daha çok tercih edilir hale gelse de hala yüz nemlendirici kremleriyle karıştırılmaya devam ettiği için öncelikle serumun ne olduğunu inceleyelim.

Serumlar, derinin alt katmanlarına kadar nüfuz edebilen içindeki aktif bileşenler sayesinde düzenli kullanımda ciltteki sorunları ortadan kaldırdığı gibi aynı zamanda oluşması muhtemel sorunları da engeller

Yağlı, kuru veya karma cilt fark etmeksizin cilt için gerekli bileşenleri sağlayan yüz serumları hassas cilt tipleri için de uygundur. Cildin derinlerine ulaşmasıyla kullanılan diğer ürünlerin etkisini de artıran yüz serumları, içeriğinin temizliğine bağlı olarak cilde doğal bir aydınlık katıyor ve daha sağlıklı bir görünüm sağlıyor.

İçerdiği antioksidanlar, vitamin ve minerallerin yoğun olması genellikle serumların ciltlere ağır gelebileceğini düşündürse de konsantre yapıları sebebiyle az miktarda ürün kullanımında cilt tarafından emilerek yüzde ağır bir his bırakmazlar. Ürüne göre değişen etkileri vardır ama temiz içerikli ürün kullanıldığında cilt tarafından emilen ürünün mineral ve vitamin yönünden zengin olması cildi daha sağlıklı hale getirir. Yaşlanma karşıtı bakımda aktif olarak kullanılan serumları genç yaşlarda kullanmaya başlamak cildin daha geç yaşlanmasını sağlar.

Nemlendirici ve Serumların Farkları

Öncelikli olarak, nemlendirici kremler ve serumlar yapısı itibariyle farklı cilt sorunları için tasarlanmıştır. Nemlendiriciler, cildimizi dış ortamdan korurken aynı zamanda nemli kalmasını sağlamak için kullanılır. Genellikle geçici bir etkiye sahiptirler.

Serumlar ise ciltteki problemleri daha derinden çözmek için kullanılır. Yoğun yapısı ve içerdiği aktif bileşenler sayesinde cilt sorunlarını ortadan kaldırıcıdır. Düzenli kullanım sağlandığında ileride oluşması mümkün olan diğer problemlerin de önüne geçer. Her yaştan kişinin kullanımına uygun olması, nem sağlarken kırışıklık açması gibi özellikleri vardır.

Gündüz ve gece olmak üzere kullanımları da değişmektedir. Hücreler kendini geceleri yenilediği için gece tercih edilen serumlar daha yoğun yapıda ve daha yenileyici özellikler içermekteyken gündüz tercih edilen serumlar gece kullanılan serumlara kıyasla daha hafif yapıda ve daha uçucu olmalıdır. Gündüz serumlarının da yenileyici özelliği vardır fakat gece kullanılan serumlara kıyasla gündelik yaşamımıza rahatlıkla devam edebilmemiz için biraz daha ince bir yapıdadır.

Neden Gündüzleri Serum Kullanılmalı?

Gündüz serumları sağlıklı cilde uygulandığında aydınlatıcı etkisi ile doğal bir highlighter görünümü vererek, daha az makyaj yapmanızı ve cildinizi daha az yormanızı sağlayabilir. Serum üzerine nemlendirici krem sürülürse nemlendiricinin etkisi artacak, vaat ettiği özellikleri daha net bir şekilde gösterecektir. Serum cilt tarafından emildikten sonra makyaj yapılabilir.

Bizlerin size önereceği temiz kozmetik ürünü olan Cocodays Gündüz Serumu, ozonlandırılmış zeytinyağı ve hindistan cevizinden oluşur ve gündüz kullanımlarda cildi güne hazırlar. Şehir yaşamının stres ve çevresel olumsuz etkileri cildimiz üzerinde de etkili olurken, cildimizde kir birikmesine sebep olur. Bu kir ve pası direkt olarak tenimize aldığımız için etkili bir bakım ve koruyucu bir ürün kullanmak gerekiyor.

Cocodays Gündüz Serumu, cildin UV ışınlarına olan toleransını artırarak, cildi güneşin zararlarından korur. Böylelikle olası cilt lekelerinden korunmayı sağlar. Özellikle kırışıklık, leke, nem kaybı, sivilce ve akneler üzerinde etkilidir. Cilt renginin eşitsiz olduğu durumlarda da cildin derinlerini etkilediği için kullanılmakta ve sonuç alınmaktadır.

İçeriğinde alkol, paraben, SLES, silikon, kimyasal içerikli yağ, esans ve parfüm bulunmayan bir serum tercih etmeniz cilt sağlığınız açısından önemlidir. Serumların kullanımının artmasıyla birlikte beğeniye sunulan serum sayısı da artmış, böylelikle içeriğe bakmak zorunlu hale gelmiştir. Cildimize sürdüğümüz her şeyi vücudumuza aldığımız düşünülürse, cildin alt katmanlarına kadar ulaşabilen serumu alırken içeriğe özellikle dikkat etmekte ve temiz kozmetik ürünü tercih etmekte yarar var.

Ozonlandırılmış zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, shea yağı ve ısparta gülü yağı içeren Cocodays Gündüz Serumu kullanarak ışıl ışıl bir cilde sahip olabilirsiniz. 

Yeni Ürünler

Eski yayın
yeni yayın

Yorum yapın

Lütfen yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6