İçeriğe geç

Güneş Lekeleri Nasıl Önlenir?

24 May 2019 0 yorum
Güneş Lekeleri Nasıl Önlenir?

Yaz günlerini keyifli geçirmenize engel olacak "Güneş Lekeleri" çok sık karşılaşılan sorundur. Ciltte, geçici olmakla birlikte kalıcı hasarlar da bırakabilir. Eğer tehlikeli saatlerde kendinizi UV ışınlarından korumuyor ve uzak durmuyorsanız cildinizde leke oluşumu gözlemlenebilir. Peki, söz konusu güneş lekeleri olduğunda, cilt nasıl korunur? Bunun cevabını öğrenmek için öncelikle güneş lekeleri nedir göz atalım.

GÜNEŞ LEKELERİ NEDİR?

Güneş lentijinleri olarak da bilinen güneş lekeleri, doğrudan veya uzun süreli ultraviyole (UV) ışınlarına maruz kalma sonucu oluşur. Bu lekeler her yaşta ortaya çıkabilir. Daha çok açık tenli insanları etkiler, genellikle zararsızdır. Belirli şekle veya renge sahip değildirler. Güneş lekeleri, vücudunuzun güneşe maruz kalan herhangi bölümünde görünebilir. Yüzünüz, kulaklarınız, kollarınız, elleriniz veya boynunuz bunlardan bazılarıdır. Bazen pullu görüntüye sahip olan güneş lekeleri; bazen düz, koyu renkli olabilir. Deri tabakasının daha kalın olduğu bölgelerde, küçük kabarcıklar ve boynuz benzeri görüntüye sahip olabilirler. Yaş ilerledikçe ciltte daha belirgin bir görüntü alırlar, çünkü cilt daha narin bir yapı kazanır. Bu da, cildinizi olumsuz dış etmenlere karşı daha savunmasız hale getirir. Bunun gibi durumlarda leke oluşumu daha hızlı, daha belirgin olacaktır.

Güneş Lekeleri Nasıl Önlenir?

GÜNEŞ LEKELERİ NASIL ÖNLENİR?

Güneş lekeleri oluşumunu önlemek için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlar;

  • Nemlendirici veya losyon kullanmak olabilir. Kullanacağınız ürünler, güneş lekeleri oluşumuna neden olacak pigmentasyonla savaşmanızda yardımcı olacaktır. 
  • Güneşin zararlı ışınlarına uzun süre maruz kalmamalısınız. Cildinizde tahriş oluştuysa güneşe çıkmamaya dikkat etmeniz gerekir. Çıkma durumunda ise yanınızda, şapka, şemsiye veya güneşle aranızda paravan görevi görecek gereçler bulundurmalısınız. 
  • Sizi UV ışınlarından koruyacak diğer şeyse, tercih ettiğiniz kıyafetlerdir. Açık renkli, rahat, uzun kollu kıyafetler cildinizi zararlı ışınlardan koruyacaktır.
  • Tehlikeli saatlerde güneş ışınlarına maruz kalma zorunluluğunuz bulunuyorsa, yahut güneşlenme durumunda iseniz; cildinize uygulayabileceğiniz en zararsız yöntem zeytinyağı sürmektir. 
  • C vitamini takviyesi alabilir veya C vitamini içeren gıdaları tüketebilirsiniz. Bu, cildinizi güneş lekeleri oluşumuna karşı güçlendirecektir. C vitamini almak, cilt lekeleri söz konusu olduğunda uygulanması gereken en önemli yöntemlerden biridir. Bu nedenle C vitamini içeren meyveleri tüketmekten asla kaçınmamalısınız.
  • Bunların yanı sıra cilt üzerine uyguladığınız makyaj ürünlerinin içeriğindeki kimyasallara dikkat etmelisiniz. İçeriğinde birçok kimyasal bileşen bulunduran ürünler cilt lekelerine de neden olacaktır. Tek yapmanız gereken, ürün tercih ederken içeriğini de iyi bir şekilde kontrol etmektir.
  • Sigara veya alkol kullanımı cilt kuruluğuna neden olduğu için, cilt dış etkenlere karşı savunmasız bir hale getirecektir. Hem organlarınıza hem de cildinize zarar veren her türlü maddeden uzak durmalısınız.

GÜNEŞ LEKELERİ NASIL GEÇER?

Hemen her yaz karşılaşılan bir cilt sorunu olan güneş lekeleri, gün içinde veya birkaç gün süre sonra kaybolabilir. Ancak bazıları, cilde iyice nüfuz eder ve kaybolmaz. Böyle bir durumda, dışarıdan alacağınız destekleyici ürünlerle bu sorundan kurtulabilirsiniz. Güneş lekeleri probleminden kurtulmak için izleyebileceğiniz birkaç yol vardır. Ancak pek çoğu kimyasala maruz kalmanıza neden olabilecek zahmetli işlemleri barındırır:

Tropikal Açıcı Maddeler

Tropikal açıcı kremler; lekeli bölgeye uygulandığında, lekelerde renk açıklığı görülmesini sağlar. Ancak kalıcı bir etkiye sahip olmadıkları için sürekli olarak kullanılması gerekmektedir. Bu da, cilt üzerinde sürekli kimyasal madde kullanacağınız anlamına gelmektedir.

Lazer Tedavisi Uygulamak

Bu yöntem, uyguladığınız yolların netice vermemesi sonucunda tercih edilebilir. Faka uzun vadede maliyeti yüksek bir sonuç doğurur.

Kimyasal Peeling (Mikrodermabrazyon)

Cildinizin en üst katmanında bulunan lekelerden sıyrılmanız için uygulayabileceğiniz bir yoldur. Fakat güneş lekeleri sorunundan kurtulmak için cildinize uygulayacağınız kimyasal ürünler, daha fazla cilt sorununa neden olabilir. Bu yüzden kullanacağınız ürünün içeriği hakkında iyi bir bilgi toplamanız gerekmektedir.

Bu yöntemler göze alındığında, kimyasala ve olumsuz yan etkilere maruz kalmadan cildinizi korumanın en etkili yolunun; C vitaminini eksik etmemek ve kritik saatlerde güneşe çıkmamak olduğunu anlayabiliyoruz. Ancak UV ışınlarına gereğinden fazla maruz kalmak durumundaysanız yahut cildinizde lekelenmeler mevcutsa, günün sonunda "Ozonlabs O3RSS Serum" kullanımı olumlu etkilere sebep olacaktır. 

Önerilen Kullanım Şekli:

Yüzünüzde, omuzlarınızda, kollarınızda çillenme ya da leke olarak beliren cilt tonu eşitsizliklerinde Ozonlabs O3RSS Serum ez az 21 gün boyunca her akşam temiz cilde 1-1.5 pompa uygulanır.

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6