İçeriğe geç

Hamilelik Lekeleri Nasıl Geçer?

16 May 2019 0 yorum
Hamilelik Lekesi Nasıl Geçer?

Nasıl ki anne olmak her kadının hakkıysa, pürüzsüz ve yumuşak bir cilt de her kadının hakkıdır. Hamilelik sonrası stres, hormonal değişiklikler ve yorgunluk cildinizde lekelere neden olur. Hamilelik lekelerinden kurtulmak için izlemeniz gereken yollar vardır. Bunlara geçmeden önce, hamilelik lekeleri hakkındaki bilgilere göz atalım.

HAMİLELİK LEKELERİ NEDEN OLUŞUR?

Hormonların hızlı çalışması sonucu aşırı yağ üretilmesi, yağ bezlerinin tıkanmasına neden olur. Hamilelik sonrası akne oluşumunun nedeni budur. Bazı insanlar için, hamilelik sonrası akneden erken ya da geç aşamalarda kurtulmak gerçekten zordur. Pigmentasyon değişimi yüzünden hamilelik lekeleri meydana gelir. Bunlar koyu renkli şeritler halinde lekelerdir. Zamanla renklerinde açılma olsa da iz kalması muhtemeldir. Bu durumda güneş ışığından uzak durmaya çalışmalısınız. Çünkü, hamilelik lekeleri güneş ışınlarıyla koyulaşmaya başlar. UV ışınlarına maruz kalma, genetik sebepler, yüksek östrojen; açık renkli ciltlerde koyulaşmaya, koyu ciltlerde açık renkli lekelere neden olur.

Hamilelik Lekesi Nasıl Geçer?

HAMİLELİK LEKELERİNİN TÜRLERİ 

Hamilelik lekeleri birçok kadının korkulu rüyasıdır. Yalnızca bir türü olmayan bu doğum sonrası lekelerini sizler için araştırıp yazdık. Peki hamilelik lekeleri kalıcı mı? Bununla birlikte birçok sorunuzun cevabına aşağıdaki yazımızda ulaşacaksınız. Ama önce hamilelik lekeleri hangi türde karşınıza çıkıyor bir göz atalım:

Doğum Sonrası Hormonal Akne

Hormonal bozukluk sonucu tıkanan gözenekler ciltte akneye sebep olur. Genellikle boynu ve yüzü etkiler. Dokunması ağrılı olabilecek bu lekeler, kırmızı kabarcıklar olarak hafif ve ağır arasında değişkenlik gösterebilir. Hamilelik lekeleri içinde en yaygın görülen hormonal aknedir.

Melazma

Östrojen seviyesinin artmasından kaynaklanan en yaygın hamilelik lekeleri arasında yer alır. Bu lekeler bulundukları ten rengine göre, koyu veya açık renkli olarak değişkenlik gösterebilir. UV ışınlarına maruz kalan beyaz tenli kadınlarda koyu renkli lekeler oluşurken, koyu tenli kadınlarda açık renkli lekeler oluşur.

Yüz Örümcek Damarları

Hamilelik lekeleri arasında en çok görülen leke türünden biridir. Kan akışının hızlanması, hormon seviyesinin yükselmesi sonucu oluşur. Kırmızı, küçük kılcal damarlar şeklinde belirir. Genellikle burun delikleri ya da yanaklarda yayılmaya başlar.

Cilt Kuruluğu

Hormonların hızlı çalışması cildin daha çok yağlanmasına, derinin nem oranında düşüşe neden olur. Bunun sonucunda cilt kurur, kaşıntıyla deride dökülmeler meydana gelir. Daha çok burun, dudak kenarları ve dudaklarda meydana gelir. Hafif pullanma/kızarıklık şeklinde görülen hamilelik lekeleri arasında yer alır.

HAMİLELİK LEKELERİ NASIL OLUŞUR?

  • Çok sık yüzünüzü yıkamak cildi nemlendiren pigmentleri yok edeceğinden, cilt daha fazla yağ üretmeye başlayacaktır. Bu da gözeneklerin tıkanmasına sebep olduğu için akne oluşumu meydana gelecektir. Hamilelik lekeleri oluşumunu engellemek için; yüzü günde en çok üç kez yıkamak, cildinizdeki ölü hücreleri temizlemek yeterli olacaktır. Ancak en ideal yüz yıkama sayısı, sabah ve akşam olmak üzere ikidir.
  • Yüzünüzü ovalamak; cildinizi sert fırça, kese, peçete veya havlu gibi ürünlerle ovalamanız cildinizi tahriş edecektir. Tıkanmış gözenekleri temizlemek, ölü hücrelerden kurtulmak için saf yağ veya saf su içeren ürünler kullanabilirsiniz. Doğum sonrası cilt çok daha hassaslaşır, bu durum hamilelik lekeleri oluşumuna yol açar.
  • Sivilcelerle oynamak, cildinizde yara ve tahrişe yol açar. Hamilelik lekeleri oluşumuna neden olan bu etmen, hormonların dengesiz olarak çalışmasının ortaya çıkardığı yan etkiden kaynaklanır. Cildin yağlanması, kolaylıkla akne oluşumuna neden olur. Kurtulmak için yapılan sıkma veya oynama hareketi bu lekelerin daha fazla yaygınlaşmasına neden olur. 
  • Zararlı gıdalar tüketmek hamilelik lekeleri oluşumuna neden olur. Zararlı besinler, kan şekeri ve kolesterol seviyesini yükseltir. Hormon üretiminin hızlanmasına, artmasına neden olur. Bu da yağ üretimi ile beraber hamilelik lekeleri oluşmasına yol açar. Bu tarz gıdalar yerine taze meyve/sebzeler; içerisinde C, E vitamini ve Betakaroten bakımından zengin yiyecekler tüketiniz.
  • Düzensiz uyku hamilelik lekeleri oluşmasına sebep olur. Doğum öncesinde ve sonrasında yapılacak düzensiz uykular strese, hormonal dengesizliğe neden olacaktır. Bunun için uykunuzu belirli bir düzene sokmanız gerekmektedir. Hamilelik lekeleri, düzensiz bir uykunun muhtemel sonucudur.
  • On dakikadan fazla güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmak cilt üzerinde lekelere neden olacaktır. Bu nedenle gerekmedikçe açık alanlarda fazla kalmamaya dikkat ediniz. Kendinizi şapka, uzun kollu ince elbiseler vasıtasıyla korumaya çalışmalısınız. Hamilelik lekeleri, güneşin zararlı ışınları arasında daha belirgin ve yaygın bir hal alır.

Uygun, düzenli bir bakım yapmadığınız taktirde hamilelik kalıcı olabilir. Bu nedenle öncelikle cildinize önem verin ve ona temiz bakın. Temiz bir bakım uygulamak, kullanılacak doğal bakım ürünleri size pürüzsüz bir cilt sağlayacağı gibi hamilelik lekeleri sorunundan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Hamilelik lekeleri, loğusa dönemindeki her kadının zihnini meşgul eden can sıkıcı bir problemdir. Hamilelik lekelerinin yanı sıra; diğer cilt problemlerinin istenmeyen sorunlar olduğunu biliyoruz. Kadınların ilgiye ve kendini iyi hissetmeye en çok ihtiyacı olduğu bu dönemde ayrı ayrı ürün kullanmak yerine size tüm sorunlarınızı çözebileceğiniz tek bir ürün önermeyi uygun görüyoruz. Ozonlabs O3RSS Serum cildinizin ihtiyaç duyduğu tüm gereksinimleri karşılayacaktır. Hamilelik lekelerinin başında yer alan akneler ile temelden savaşır. İçinde bulunan kolajenler cildinize derinlemesine işler, uygulandığı bölgede onarıma başlar. Uygulandığı bölgede kan dolaşımını hızlandırıp ölü hücrelerin yenilenmesini sağladığı için, hamilelik lekeleri sorunundan kurtulmanızı sağlar. Hamilelik ile hassaslaşan cildinizi 4 oktavında güneş ışınlarından korur, lekelerin kaybolmasını hızlandırır.

Önerilen Kullanım Şekli:

Ozonlabs O3RSS Serum temiz bir cilde her akşam, en az 21 gün boyunca 1-1.5 pompa uygulanmalıdır.

Kaynakça:

https://www.todaysparent.com/baby /postpartum-care/post-pregnancy- skin-conditions/

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6