Whatsapp danışma hattımız için tıklayın

Hindistan Cevizi Yağı Nedir?

Yaza ışıl ışıl bir ciltle merhaba demek artık çok kolay. Sivilce, akne, cilt lekeleri ve kuru cilt problemlerinin hepsinden aynı anda kurtulmak mümkün. Hindistan cevizi yağının faydaları yapılan araştırmalarla gün geçtikçe ortaya çıkmaktadır. Peki siz kusursuz bir cilt için ne yapmalısınız? Sorunun cevabına gelmeden önce Hindistan cevizi yağı hakkındaki bilgilere göz atmakta fayda var.

 Hindistan Cevizi Yağı Nedir?

Hindistan Cevizi Yağı Nedir ve Nasıl Elde Edilir?

Hindistan cevizi yağı, çiğ veya olgunlaşmış hindistan cevizi çekirdeklerinden elde edilen yenilebilir bir yağdır. Yemek, kozmetik, cilt sağlığı veya saç bakımı gibi birçok alanda kullanılan Hindistan cevizi yağının faydaları azımsanmayacak kadar çoktur. Hindistan cevizi yağı %90 oranında doymuş yağ asidi içermektedir. Bunların çoğu vücut sistemine iyi uyum sağlaması beklenen orta zincirli trigliseritlerdir. Bu asitlerden bazıları ve özellikleri şöyledir;

Laurik Asit:

    Toplamın %40’ından fazlasını temsil eden katkı maddesidir. Hindistan cevizi yağında bolca bulunan bu madde, virüs ve hastalıklarla mücadelede yardımcı olur. Bu asit intlamatuar akne gelişimine yol açan bir tür bakteri olan Propioni Bacterium Acnes’i öldürebileceğini göstermiştir.

    Kaprik Asit:

    Diğer bakteriler tarafından salgılanan bazı enzimlerle reaksiyona girerek daha sonra onu güçlü bir antimik robiyal maddeye, monokaprin’e dönüştürür.

    Kaprilik Asit, Kaproik Asit ve Miristik Asit:

    Antimilrobiyal ve antifungal özellikler bakımından oldukça zengin asitlerdir.

    Steorik Asit:

      Hindistan cevizi yağında bulun bu asit, temizlenme ve katılaşma özelliğine sahiptir. Hindistan cevizi yağının cilt bakım ürünlerinde kullanılmasının önemli bir nedeni bu asit maddesidir.

       

      Tüm bu bilgileri ve A, D, E, K gibi vitaminleri içinde barındıran Hindistan cevizi yağının geniş alanda faydası bulunmaktadır. Hindistan cevizi yağının cilt üzerindeki faydaları klinik incelemelerle kanıtlanmıştır. Ancak cilt güzelliğinin temel kuralı onu temiz tutmaktır. Günde en az iki defa yıkanan ciltlerde sivilce ya da akne oluşumu daha az gözükmektedir. Temiz bir cilde uygulanan Hindistan cevizi yağından alacağınız etki çok daha hızlı ve başarılı olacaktır.

      Hindistan Cevizi Yağı Nedir?

      Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?

      Hindistan cevizi yağının cilt üzerindeki faydalarının yanı sıra; grip, kızamık, hepatit, boğaz yolu enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları, zatürre, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları, sindirim sistemi bozuklukları, yaraların iyileşmesi gibi bir çok alanda da fayda sağlanmaktadır. 2017 yılında yapılan araştırmalar sonucunda, Hindistan cevizi yağının kilo kaybını desteklediği ve Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlattığına kadar her şeyi yapabileceği iddia edilmiştir. Bilinen bazı faydaları şu şekildedir;

      • Saç dökülmelerine karşı etkilidir.
      • Yaşlılık karşıtı olan Hindistan cevizi yağı, vücut lekelerini açmakta da oldukça etkilidir.
      • Traş sonrası gözeneklerin tıkanmamasını sağlar.
      • Dudakları nemlendirir ve 4 faktöründe güneşe karşı korur. -
      • Kepeğe karşı etkilidir, ve saç yağlanmasını geciktirici etkiye sahiptir. - Morlukları iyileştirir ve şişkinliği azaltır. -
      • Yanıklara karşı Hindistan cevizi yağı oldukça iyileştirici ve iz kalıntılarının kaybolmasında etkilidir. 
      • Kaşınan bölgeye ve böcek ısırıklarının olduğu bölgeye sürüldüğünde iyileştirici bir etki göstermektedir. 
      • Göz kremi olarak da kullanılabilir. Göz çevresindeki kırışıklık ve morluklara karşı etkilidir. 
      • Dövmelerde kullanılabilir. Yeni yapılan dövmelerden iyi bir sonuç almayı acısız ve hızlı şekilde gerçekleştirir.
      • Kemikleri ve dişleri güçlendirir. -
      • Akciğer ve Karaciğer hastalıklarına iyi gelir. -
      • Sarılık, ülser ve kistlere karşı iyi bir savaşçıdır.
      • Mide asidini azaltmaya yardımcı olur.
      • Göğüs ve bağırsak kanserine karşı koruyucudur.
      • Diş çürüğü ve buna bağlı diş ağrılarına Hindistan cevizi yağı iyi gelmektedir.
      • Ayak tırnak mantarına karşı etkilidir.
      • Kas tutulması ve sırt ağrılarına, kasık ağrılarına iyi gelmektedir.

        Hindistan Cevizi Yağının Cilt Üzerindeki Etkileri Nedir?

        Işıltılı bir cilt için hemen hemen tüm güzellik uzmanları tarafından önerilen Hindistan cevizi yağının cilt üzerindeki faydaları şöyledir;

        Egzama ve Sedef Hastalığı

        Hindistan cevizi yağının uygulanması bu koşulların şiddetini azaltabilir. 

        UV radyasyonu

        Araştırmalar, Hindistan cevizi yağı kullanımının cildi UV ışınlarının zararlı etkilerine karşı koruduğunu göstermektedir.

        Dermatit

        2015 yılında yapılan bir araştırma, Hindistan cevizi yağının, atopik dermatit semptomlarının giderilmesinde (mineral yağ ile karşılaştırıldığında) etkili olduğunu öne sürmüştür. Bir başka araştırma, Hindistan cevizi yağının atopik dermatit tedavisinde etkili bir yöntem olarak kullanılabileceği gerçeğini desteklemiştir.

        Cilt yarası

        Hindistan cevizi yağı, belirtilen cilt bakım özelliklerini göz önüne alarak yara iyileşmesini hızlandırır. Kseroz veya kuru cilt: Yapılan araştırmalarda Hindistan cevizi yağının cilt için güvenli ve etkili bir nemlendirici olduğu bulundu.

        Antimikrobiyal aktivite 

        Monolaurin, doğada antibakteriyel, antiviral ve antifungal olduğu bulunan Hindistan cevizi yağı aktif bir bileşendir. Sivilce ve diğer cilt enfeksiyonlarına neden olan Staphylococcus aureus gibi bakterilerin zararlı etkilerine karşı cildi korur.

        Tüm bunların yanı sıra, Hindistan cevizi yağının yaşlanma karşıtı olduğu tespit edilmiştir. Hindistan cevizi yağı için iddia edilen faydaların çoğu, yüksek MCT içeriğinden kaynaklanmaktadır. Eğer sizde yaza ışıl ışıl bir ciltle merhaba demek istiyorsanız, size önereceğimiz “Cocodays Gündüz Serumu” nu gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Cildinize ışıltı ve nem kazandıracak olan bu ürün, sizi olumsuz dış erkenlerden koruyacağı gibi sivilce ve akne oluşumunu engelleyecektir.

        Önerilen Kullanma Şekli: Cocodays Gündüz Serum’u temiz cilde günde 1 kez ve sabahları masajla uygulanır. Gün içinde ihtiyaç duyulursa tekrar Cocodays uygulaması yapılabilir.

        Kaynakça:

        https://www.medicalnewstoday.com/articles/282857.php

        https://www.organicfacts.net/health-benefits/oils/health-benefits-of-coconut-oil.html https://www.apost.com/tr/blog/hindistan-cevizi-yaginin-senin-icin-iyi-oldugu-soylenir-ama- bunlari-sana-daha-kimse-aciklamadi/804/


        Yorum Yap

        Lütfen, yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.