İçeriğe geç
Bize Ulaşın 0(533) 426 26 62

Ozonlabs İletişim Hattı 0(533) 426 26 62 Whatsapp

Kastor Yağı (Hint Yağı) nedir? Faydaları Nelerdir?

06 Dec 2018 0 yorum
Kastor Yağı (Hint Yağı) nedir? Ne işe yarar?

Kastor yağı (Hint Yağı) nedir?

Kastor yağı diğer adıyla Hint yağı insanların binlerce yıldır kullandıkları çok amaçlı bir bitkisel yağ olup Ricinus communis bitkisinin tohumlarından elde edilir. Hint fasulyesi olarak bilinen bu tohumlar, risin adı verilen zehirli bir enzim içerir. Bununla birlikte, kastor yağının maruz kaldığı ısıtma işlemi, yağın güvenli bir şekilde kullanılmasına izin vererek onu etkisiz hale getirir.

Eski Mısır'da, kastor yağı, lambalarda yakıt olarak yakıldı, göz tahrişi gibi rahatsızlıkları tedavi etmek için doğal bir ilaç olarak kullanıldı ve hatta hamile kadınlara emeği teşvik etmek için verildi.

Kastor Yağı (Hint Yağı) nedir? Faydaları Nelerdir?

Günümüzde kastor yağı, kabızlık ve cilt rahatsızlıkları gibi yaygın rahatsızlıklar için popüler bir doğal tedavi olmayı sürdürmektedir ve doğal güzellik ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Kastor yağı (Hint Yağı) ne işe yarar?

Doğal bir Nemlendirici - Hint yağı, tekli doymamış bir yağ asidi olan risinoleik asit açısından zengindir. Bu tip yağlar, nemlendiriciler olarak etki eder ve cildi nemlendirmek için kullanılabilir. Nemlendiriciler, cildin dış tabakasından su kaybını önleyerek nemi muhafaza ederler.

Mağazalarda bulunan birçok popüler nemlendirici ürün, cildi tahriş edebilecek ve genel sağlığa zarar verebilecek koruyucu maddeler, parfümler ve boyalar gibi potansiyel olarak zararlı maddeler içerir. Bu ürünleri hint yağı ile değiştirmek, bu katkı maddelerine maruz kalmanızı azaltmaya yardımcı olabilir.

Çoğu zaman kastor yağı cilde uygulanmasının çoğu insan için güvenli olduğu düşünülse de, bazı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir.

Hint yağı yoğundur, bu yüzden nemlendirici hindistancevizi yağı gibi diğer cilt dostu yağlarla sık sık karıştırılarak kullanılır.

Yara İyileşmesini Teşvik Ediyor - Kastor yağını yaralara uygulamak, iyileşmeyi destekleyen ve yaraların kurumasını önleyen nemli bir ortam yaratır. Hint yağı, doku büyümesini uyarır, böylece yara ile çevre arasında bir bariyer oluşabilir ve enfeksiyon riskini azaltır. Aynı zamanda yara iyileşmesini geciktirebilen ölü cilt hücrelerinin birikmesini ve kurulmasını azaltır.

Çalışmalar, kastor yağı içeren merhemlerin, özellikle ciltte uzun süreli basınçtan kaynaklanan bir tip yara olan, ülserlerin iyileşmesinde yardımcı olabileceğini bulmuşlardır. Bir çalışma, 861 huzurevinde oturan bir merhem yağı bulunan bir merhemin yara iyileşme etkilerine basınç ülserleri ile bakılmıştır. Yaraları hint yağı ile tedavi edilenler, diğer yöntemlerle tedavi edilenlere göre daha yüksek iyileşme oranları ve daha kısa iyileşme süreleri yaşamışlardır.

Akneleri azaltır - Akne, yüz ve vücutta siyah noktalara, irin dolu sivilce ve büyük, ağrılı şişliklere neden olabilen bir cilt rahatsızlığıdır. Hint yağı, akne semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilecek çeşitli özelliklere sahiptir. Enflamasyonun aknenin gelişimi ve ciddiyetinde bir faktör olduğu düşünülmektedir, bu nedenle cilde yağ uygulanması cildin iltihaplanmaya bağlı semptomları azaltmasına yardımcı olabilir. Akne ayrıca, normalde deride bulunan ve Staphylococcus aureus dahil olmak üzere belirli tipte bakterilerin dengesizliğiyle de ilişkilidir.

Hint yağı aynı zamanda doğal bir nemlendiricidir, bu nedenle akne olanlarda tipik iltihaplı ve tahriş olmuş cildi yumuşatmaya yardımcı olabilir.

Saçlarınızı ve Saç Derisini Sağlıklı Tutuyor - Birçok insan doğal yağ kremi olarak hint yağı kullanıyor. Kuru veya hasar görmüş saçlar, hint yağı gibi yoğun bir nemlendiriciden özellikle faydalanabilir. Hint yağı gibi yağların düzenli olarak saça uygulanması saç telinin yağlanmasına yardımcı olur, esnekliği arttırır ve kırılma olasılığını azaltır.

Hint yağı, kepekli saçlara, kafada kuru, pul pul dökülme ile karakterize edilen yaygın semptomlarda fayda sağlayabilir. Kepeklerin birçok farklı nedeni olmasına rağmen, kafa derisinde kırmızı, pullu lekelere neden olan inflamatuvar bir cilt rahatsızlığı olan seboreik dermatit ile bağlantılıdır.

Hint yağının inflamasyonu azaltma yeteneği nedeniyle, seboreik dermatitin neden olduğu kepek için etkili bir tedavi olabilir. Ayrıca, kafa derisine yağ yağı uygulamak kuru, tahriş olmuş cildi nemlendirmeye yardımcı olur ve dökülmeyi azaltmaya yardımcı olabilir.

Hint yağının nemlendirici ve anti-inflamatuar özellikleri, saçları yumuşak ve nemlendirmek ve kepek semptomlarını azaltmaya yardımcı olmak için mükemmel bir seçenektir.

 

Kastor yağı içeren ürünlerimizi keşfedin!

 

Kaynaklar: 

https://www.healthline.com/nutrition/castor-oil

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4387693/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2887514/

 

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6