İçeriğe geç

Kil Maskesi İçeriğinde Bulunması Gereken 3 Bileşen

02 Jan 2019 0 yorum
En İyi Kil Maskesi Ozonlava

Kil maskesi, antik çağlardan bu zamana kadar insanların güzellik sırlarından biri olmuştur. Ülkemizde de mineral açısından zengin bir şekilde bulunan kilin, birçok faydası bulunmaktadır. Kil maskesi genel olarak, ciltteki fazla yağı alarak cildin yağ dengesini korumaya yardımcı oluyor. En iyi kil maskesi içeriğinden önce, kil maskesinin cildiniz için faydalarını kısaca bir özetleyelim.

En İyi Kil Maskesi Ozonlava

Kil Maskesinin Cildiniz İçin Faydaları

Gözeneklerinizi Sıkılaştırmaya Yardımcı Olur

Kil maskeleri yağlı ve aknelere eğilimli ciltler için inanılmaz bir yardımcıdır. Kil maskesi, kir ve yağ için bir çeşit yapıştırıcı gibi çalışır. Kil kuruduğunda, ölü deriler ile doğal yağlarla, gözenekleri tıkayan herhangi bir şeyi “emer” ve yüzeye çeker. Maskeyi yıkadığınızda, canlandırıcı derin ve temiz bir cilt hissedersiniz.

Cildi Detoksifiye Eder

Kil inanılmaz, doğal detoksifikasyon özelliklerine sahiptir. Topikal (cildinize dışardan sürerek) maske kullanıldığında, negatif yüklü toksinlere bağlanan ve bunları deriden çeken güçlü bir negatif elektrik yüküne sahiptir.

Oksijenasyonu Artırır

Kil, cilt hücrelerinden hidrojenin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Böylece, oksijenin cilt dokusuna girmesi için daha fazla alana izin vermiş olur. Bu; gelişmiş dolaşıma, hücrelerin gençleşmesine yol açar ve genel olarak daha sağlıklı bir cilt yaratır. Çünkü dolaşımı düzene sokarak oksijenin hücrelerde taşınmasını sağlar.

Sebum Üretimini Düzenler

Cildimiz, doğal olarak onu korumak ve nemlendirmek için “sebum” adında bir yağ üretir. Bağışıklık sistemlerimiz aşırı aktive olduğunda; enfeksiyon, otoimmünite, stres veya toksik aşırı yüklenme nedeniyle, cilt sebumu aşırı üretilebilir. Sonuç olarak sivilce, siyah nokta, beyaz nokta, yağlı cilt ve lekeler olabilir. Kil maskesi fazla sebumu “emebilir” ve ortaya çıkan fazla yağdan tıkanmış gözenekleri temizleyebilir.

Anti-Bakteriyel Özelliğe Sahiptir

Hidratlanmış kil, sadece toksinlerle değil aynı zamanda zararlı bakteri ve patojenlerle de bağlanır.

Hidrate kil cilde uygulandığında ve kil maskesinde olduğu gibi kurumaya bırakıldığında, cildin yüzeyindeki bakterilere bağlanır ve gözeneklerin derinlerinde bulunur. Kurutulmuş bakterileri cildin yüzeyine getirir, ardından yıkayarak uzaklaştırır. Bu hareket, patojenik bakterilerin aşırı popülasyonunu, bakteriyel cilt problemlerinden ve sivilcelerden sorumlu olan dost mikrofloraya indirger.

Kil maskeleri, cilt enfeksiyonlarını iyileştirebilen ve hatta egzama, dermatit ve sedef hastalığı gibi sorunları gideren doğal bir antibiyotik olarak çalışır. Sağlıklı cilt bağışıklığını destekleyen dost bakteriler kolonilerini tamamen yok etmeyeceğinden, çoğu antibiyotikten daha etkilidir.

En İyi Volkanik Kil Maskesi İçeriğinde Neler Bulunmalıdır?

Aşağıda, en iyi volkanik kil maskesinin içeriğinde mutlak olması gerekenleri sizin için düzenledik.

Montmorillonite Kili

Kilin ilk keşfedildiği Montmorillon adı verilen Fransa bölgesi, bu kil türüne adını vermiştir. Bugün kil çoğunlukla; ABD, Fransa ve İtalya'da toplanmaktadır.

Bentonit kili, vücudu hastalıktan korumak için geleneksel bir şifa yöntemi olarak tarihe kadar uzanır. And Dağları, Orta Afrika ve Avustralya bölgelerinde yaşayan birçok geleneksel kültürün, yüzyıllarca çeşitli şekillerde killeri kullandığı ve tükettiği bildirilmiştir. Kil kolayca temin edilebildiğinden ve modern işlem gerektirmediğinden, bir süredir vücudu “detokslamak” için popüler bir yöntem olmuştur.

Sodium Bikarbonat

Karbonat da, yüzünüzü ölü hücrelerden arındırıp fazla kiri ve yağı temizleyerek akne oluşumunu etkili bir şekilde önler, yüzünüzdeki tıkalı gözenekleri açmaya yardımcı olur.

Su 

En iyi kil maskesi içeriğinde bulunması gereken mutlak bileşenlerden biridir.  Nemlendirici ve cilt bakımı üzerine sayısız etkisi bulunmaktadır.

Cildiniz, esas olarak sudan oluşan hücrelere sahip bir organdır, sudan mahrum kaldığında cildinizin doğal bariyerini bozabilirsiniz. Cildinizin nemi koruyan doğal bir bariyeri vardır ve bu bariyerin işlevleri bozulursa cildiniz kuru ve hassas olabilir. Nemlendirmeyi ihmal ettiğinizde, cilt en iyi şekilde performans gösteremez. Bu da erken yaşlanmaya, kuru ve hassas cilde yol açar.

Cildinizin neminin büyük kısmı vücut dokularınızdan gelir, bu nedenle yeterince su içiyorsanız herhangi bir problemle karşılaşmayabilirsiniz. Eğer sağlığınız için yeterince su içmiyorsanız, mutlaka uzmanların uyarılarına kulak asmalı ve günlük su tüketimini düzenlemelisiniz.

Suyun bir diğer büyük faydası, toksin sisteminizi temizleme kabiliyetidir. Cildinizi temiz tutar, bakterileri uzaklaştırır, akne ve diğer cilt sorunları riskini azaltır. Cildiniz yağlı ise, gözenekleriniz tıkanır ve sonunda akne oluşmasına yol açar. İçme suyu, yüzünüzde oturan doğal yağları nemle dengeler. Her gün doğru miktarda su içmek sivilcenizi iyileştirmenin en kolay yolu olabilir.

https://nayelle.com/top-benefits-clay-face-mask/

https://silkn.ca/blogs/home/benefits-of-drinking-water-skin-hair

https://wellnessmama.com/5915/bentonite-clay-benefits/

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6