İçeriğe geç

Kırışıklık Kremi Nedir? Kırışıklık Kreminin Faydaları Nelerdir?

13 May 2019 0 yorum
Kırışıklık Kremi Nedir? Kırışıklık Kreminin Faydaları Nelerdir?

Gün içinde yaşanılan stresin üzerimizdeki geri dönüşleri, belirgin çizgiler ve derin kırışıklıklardır. Çok kolay kazanılan bu çizgileri cildinizden silip atmak ne yazık ki o kadar kolay değil. Botulinum (Botoks) veya acı veren birçok cerrahi işlem sonucu kırışıklıklardan kurtulmaya çalışırız. Kimi zaman sonuç istediğimiz gibi olmaz. Daha çok kırışıklık kremlerine yönlenmeye başlamanın temel nedeni de budur. Peki kullandığınız kırışıklık kreminde aradığınız özellik nedir? Size kırışıklık kremi hakkında bilmediklerinizi bu yazıda anlatacağız.

Kırışıklık Kremi Nedir? Kırışıklık Kreminin Faydaları Nelerdir?

Kırışıklık Sorunundan Kurtulmak İçin Uygulanan Yöntemler

İnsan vücudunda meydana gelen iki tür kırışıklık vardır. Bunlardan biri yüzey çizgileri, diğeri ise derin oluklardır. Tedavilerin çoğu, ince çizgileri azaltmaya yardımcı olur. Daha derin kırışıklıklar için, plastik cerrahi veya dolgu maddesi enjeksiyonu gibi daha agresif teknikler kullanılır.

Acısız ve maliyet bakımından uygun olduğu için kırışıklık kremi en çok tercih edilen yöntemdir. 

İlaç Kullanımıyla Tedavi

A vitaminin türetildiği tropikal retinoidlerin, ince kırışıklıkları, bazı pigmentasyonları, ciltteki pürüzleri azalttığı söylenmektedir. Bu tür ilaçlar kullanan kişilerin cildi güneş ışığına karşı hassaslaşacağı için; hastanın cildini koruması, ilacı bir cilt bakım programıyla kullanması gerekmektedir. Bu tür ilaçların olası olumsuz etkileri; kuruluk, kaşıntı, yanma hissi, karıncalanma, kızarıklıktır.

Tezgah Üstü (OTC) kırışıklık kremi, aktif bileşenlerde etkinlik bakımından önemli ölçüde değişeceğinden olumlu etkiler doğurabilir. Hafif ila mütevazı sonuçlar bazen retinol, alfa hidroksi asitler, kinetin, koenzim Q10, bakır peptidleri, antioksidanlardan elde edilebilir. Bir OTC kırışıklık kremi içinde bulunan aktif bileşen konsantrasyonu, reçeteli olandan önemli ölçüde daha düşük olacaktır.

Estetik Yoluyla Tedavi

Bu alanda birçok cerrahi seçenek mevcuttur. Dermabrazyon, cildin üst katmanlarının zımpara kağıdı veya başka bir mekanik araçla kontrollü bir şekilde yıpranmasını veya aşınmasını içeren cerrahi bir prosedürdür. Uygulanacak olan dermabrazyon işlemi; ince kırışıklıkları, dövmeleri, nevileri veya molleri, akne izlerini yahut diğer yara izlerini gidermek için kullanılır. Bu yöntem cildinizde haşlanma, şişme, kızarıklığa neden olabilir. Bunlar genellikle 2 hafta sonra kaybolur, ancak bir miktar pembe renk birkaç ay kalabilir. İstenen sonuçlar hemen alınamayabilir ve birkaç ay sürebilir.

Mikrodermabrazyon işleminde, cildin yüzeyindeki mikro kristalleri alüminyum oksitle püskürtmek için güçlü bir vakum kullanır. Prosedür, cilt hücrelerinin en dış katmanlarını siler, alttaki cilt katmanlarında hücre büyümesini uyarır. Bu tür bir tedavinin; cilde daha taze ve pürüzsüz bir görünüm kazandırmasının yanı sıra, çizgi ve kırışıklıkların, genişlemiş gözeneklerin, güneş hasarının görünümünü azaltmaya yardımcı olduğu söylenir. Hastanın tedavi edilen cilt bölgesi alanlarında hafif kızarıklık meydana gelebilir.

Lazer Tedavisi

Bu tedavi yönteminde, ışık kaynağı ile radyofrekans (RF) cildin dış katmanını bir lazer ışını ile tahrip ederken, dermis veya altta yatan cilt ısınır. Bu da, yeni kolajen liflerinin gelişimini teşvik eder. Yara iyileştiğinde, yeni cilt daha pürüzsüz, daha sıkıdır; ancak tedavi olan yüzeyin iyileşmesi birkaç ay sürebilir

Botoks Tedavisi

Yaygın olarak yaptırılmakta olan botoks, kasların kasılmasına neden olan kimyasal sinyalleri engeller. Kırışıklıkların yanı sıra bir dizi tıbbi durumu tedavi etmek için de kullanılır. Hedeflenen kaslara küçük dozlarda enjekte edilir. Kaslar artık sıkılmazsa, cilt daha az kırışmış ve pürüzsüz bir görünüm vererek düzleşir. Tedaviler genellikle 3 ay sürer, bu nedenle tekrarlanan enjeksiyonlara ihtiyaç duyulur.

Kırışıklık Kremi Nedir?

Yüz Gerdirme ve Dolgu Tedavisi

Yüz gerdirme genellikle cildin altında yatan dokuların sıkıştırılması için yağ çıkarılması işlemidir. Dolguda ise daha derin yüz kırışıklıklarına yağ enjekte edilir. Bölge, dolgunlaştırılır, yumuşatılır, cilde hacim kazandırılır.

Kırışıklık Kremi Yöntemi

Kullanılacak olan kırışıklık kremi cildiniz için daha zararsızdır. Kimyasal içeriği fazla olan kremler cildinizde ters reaksiyon gösterebilir. Bunun için, temin etmeden önce içerisinde bulunan maddeleri araştırmanız gerekmektedir. Kremlerden alacağınız etkiyi diğerleriyle karşılaştırdığınızda, süreç daha uzun sürebilir. Fakat; kullanacağınız kremin içeriğindeki toksinlerin cildinize vereceği zarar, diğer tedavi yöntemleriyle kıyaslandığında çok daha azdır.

Temin edeceğiniz ürünün içeriğini öğrenmeniz ve güvenilirliğini test etmeniz kesinlikle daha güvenilir olacağı gibi, büyük maliyetlere de neden olmayacaktır. Birçok kişi kremi kendi yapma taraftarı olmuştur. Kırışıklık kremi yapmak çoğu zaman güvenilir, maliyet bakımından olumlu olabilir. Ancak evde yapılacak olan kırışıklık kremi etkisi istenildiği düzeyde olmadığı gibi, olumlu sonuçlara ulaşma süreci çok uzun bir zamana yayılmaktadır.

Kırışıklık Kreminin Avantajları

  • Kırışıklık kremi, diğer tedavilerinin aksine cildinize geri dönüşü olmayan zararlar vermez.
  • Maliyeti bakımından sizi zorlamayacaktır.
  • Düzenli periyodlarda kullanıldığı taktirde etkisi çok daha uzun olacak olan krem, gün içerisinde kullanılabilir.
  • Cildinizi hem iyileştiren, hem de gençleştiren krem, size her gün daha ışıltılı bir hava katacaktır.
  • Cildinizde günler, haftalar, hatta aylarca sürecek olan; kızarıklık, morluk, kaşıntı veya pul pul dökülmelere neden olmayacaktır.
  • İçerisinde bulunan kolajen maddeler cildinizde meydana gelen izleri de iyileştirme özelliğine sahip olabilir.

Cildiniz İçin En Doğru Kararı Verin

Eğer siz de geri dönüşü olamayan cerrahi yollara girmek istemiyor veya zararlarından endişe ettiğiniz ilaçları kullanmak istemiyorsanız Ozonlabs O3RSS Serum tam size göre. Kırışıklık kremi görevinin yanı sıra, cildinizi yenileyecek olan bu serum, size ışıltılı bir cilt kazandıracak. Diğer kırışıklık kremleri aksine içinde zararlı hiçbir kimyasal maddeyi barındırmayan O3RSS Serum, cildinizi her zaman nemli tutacaktır.

  • Kırışıklık azaltıcı olarak kullanabileceğiniz bu ürün, cildinize nüfuz ettiği an kan akışını hızlandıracaktır. Bu da, hücrelerin tazelenerek yenilenmesini sağlayacaktır. Cildiniz için kırışıklık kremi görevi görecek olan bu serum; cildiniz üzerinde bulunan sivilce, akne, egzama, sedef hastalığı gibi cilt sorunlarıyla da savaşacaktır.
  • Kırışıklık azaltma etkili görevinin yanı sıra cildinize kaybettiği nemi kazandıracak, pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlayacaktır. Cildinizi tahriş etmeyecek olan serum, olası kızarıklık ve morluklara karşı savaşır.
  • Yüzünüzdeki çizgilerden kurtulmanıza yardım edecek serum, yara izlerinden yahut şişkinliklerden de sizi kurtaracaktır.
  • Yüzünüzde meydana gelen kırışıklıkların temelinde cilde doğru bakmamak yatar. İyi bakılmayan cilde uygulanan herhangi bir ürün, istenilen faydayı göstermeyebilir. Bu yüzden cildinize her zaman iyi bakın ve cildinize uygun kırışıklık kremi tercih edin.

Önerilen kullanım şekli: Temiz cilde günde 1 kez akşam saatlerinde uygulanır. 

Kaynakça:

https://www.medicalnewstoday.com/ articles/174852.php

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6