İçeriğe geç

KLORLU SUYUN CİLDE VE SAÇLARA ETKİSİ NELERDİR?

18 Apr 2021 0 yorum
KLORLU SUYUN CİLDE VE SAÇLARA ETKİSİ NELERDİR?

Klorlu suyun cilde ve saçlara etkisi nelerdir başlığı altında topladığımız bilgileri bugün blog yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.  Banyo suyunda ve banyo armatürlerinde klorlu suyun cilt ve saçlar üzerinde bazı etkilere neden olduğu bir süredir bilinmektedir. Klor cildin ve saçların ihtiyaç duymadığı, ancak sudaki patojenlerin kolayca temizleyebildiği bir elementtir. Sorun şu ki, her gün banyo yaptığınız su hem mikroplar açısından temizlenmiş ancak cilt ve saçlar açısından ne kadar sağlıklı olabilir? Cildiniz ve saçlarınız parlak, nemli ve sağlıklı olabilir mi?

Her şeyin mümkün olduğu bu teknoloji çağında klorlu ve ağır metallerce zengin şehir şebeke sularından kaçınmanın elbette bir yolu var. Evet, duşunuz için yumuşatıcı filtre kullanmak tüm bu sorunları çözmeniz için gerekli olan şey. Klorlu suyun cilt ve saçlar üzerindeki sertleştirici, kurutucu duruma göre leke yapıcı özelliklerinden korunmak için banyo/duş başlığının kafasını çevirerek çıkarabilirsiniz. Yerine de KDF özellikli Ozonlabs Filtre Duş Başlığı takılabilir. Ozonlabs hayatı kolaylaştıran, cilde ve saçlara temas eden maddelerin insana verdiği fayda ve zarar ölçüsünü hesaplayan bir prensip ile ihtiyacınız olan ürünleri sizinle buluşturur.

KLORLU SUYUN CİLDE VE SAÇLARA ETKİSİ NELERDİR?

KLORUN İNSAN VÜCUDUNDAKİ ETKİLERİ NELERDİR?

Klorun insan vücudu üzerinde bir dizi etkisi bulunmaktadır. Klorlu suda duş almak aslında onu içmekten daha zararlıdır. Öncelikle duşta sıcak su ile gözenekler açılır ve açılan gözeneklerden klor hızlıca dokulara nüfuz eder. Ayrıca, klor aktif olarak su ile reaksiyona girerek kloroform gibi sağlığınıza gerçekten zararlı olabilecek toksik bir yan ürün oluşturur. Bu ürün hormon bozucu ve kanserojen olarak ifade edilmektedir. Aynı şey, havuz kimyasalları için de geçerlidir. Patojen yani zararlı bakteri ve mikropların sudan temizlenebilmesi için kullanılan bu halojenler grubundaki kimyasal klor elementi ciltten kolajenin de süpürülmesi, cildin ve saçların kuruması, kepeklenme gibi bir dizi fiziksel ve rahatsız edici probleme de neden olabilir. Sudaki klor alerjik de bir maddedir ve kadınlarda tiroid nodüllerine , bozukluklarına neden olabilirler. Yüksek TSH seviyesi hipotiroidizime giden bir tabloda gösterge olabilir. Klor özellikle şehir şebeke suları için bilinen iyi bir dezenfektandır. Yüzme havuzlarına, içme sularına ve temizlik ürünlerine aktif madde olarak katılırlar. Klor T4 seviyesini düşürebilen, T3’ü baskılayabilen bir maddedir.

Bir diğer kimyasal ise, Trihalomethanes (THMs) adındaki madde, Klor su ile reaksiyona girdiğinde saniyeler içerisinde oluşan bir moleküldür. Bu madde vücutta serbest radikallerin oluşumuna zemin hazırlar ve hücrelere zarar verir. Trihalomethanes kanserojendir. Sulardaki kimyasal yükün vücut üzerindeki etkileri uzun ya da kısa vadede görülebilmekte, bu etkiler kişiden kişiye göre değişmektedir.

Klorun zararlı etkileri ve kloru sudan uzaklaştıracağımız hakkında birkaç noktaya şimdi göz atalım.

BANYO SUYUNDA NELER BULUNUR?

Filtrelenmemiş banyo suyu birçok kimyasal madde, kalıntı, bakteri, virüs ve mantar içerebilir. Ayrıca zararlı kimyasallar ve ağır metaller içermesinin yanı sıra ham ve filtresiz su kum, çamur ve toz da içerebilmektedir. Bazı durumlarda da suda bazı ilaç izleri bulunabilmektedir. Su kokusuz olmasına rağmen içerdiği zararlı şeyler nedeniyle hoş olmayan bir kokuya da sahip olur. Bu keskin kokunun nedeni filtrelenmemiş duş başlığınızda bulunan milyonlarca mikroorganizmalardır.

Suda bulunan klor çoğu bakteri ve virüsü öldürse bile bazıları belediye filtreleme işleminden sonra su kaynağına girebilir ve bunlar hala sizin su kaynağınızda kalabilir. Su evlerdeki sisteme ve sizin banyonuza ulaşana kadar klorlanma ardından epey mesafe kat eder. Şehir şebeke suyu borular aracılığıyla evinize gelir. Duş başlığı kullanmanın iyi bir nedeni de buradan kaynaklanır. Belirttiğimiz gibi borularda çatlaklar ortaya çıktında belediyenin su kaybı küçük olabilir ancak borunun etrafındaki kirler su kaynağına oradan da evinize kadar girebilir. Aynı zamanda demir boruların tamiri için demir yamalar kullanılabilir. Demir paslanabilen bir elementtir böylece bu pas suya da karışabilir.

Klorun su ile birleşiminden doğan kimyasal ve insan vücuduna zararlı yan ürünlerine gelene kadar şehir şebeke sisteminden de geçtiğini düşünürsek aslında filtre duş başlıkları bir çok maddeyi de süzüyor olabilir.

DUŞ BAŞLIĞI KULLANMANIN FAYDALARI

  • Kloru azaltır

Duş suyunda ki klor cildinizi ve saçlarınızı doğal yağlarından sıyırıp, zayıf ve sağlıksız görünümde olmalarına sebep olduğu gibi cilt sorunlarını da beraberinde getirmektedir.

 

  • Suyu Yumuşatır

Sert suyla yıkanmak cildinizin kurumasını, saçlarınızın zayıflamasına sebep olur. Duş başlığı kullanmak suyu daha da yumuşatır ve görünümünüzü iyileştirir.

 

  • Zararlı Kimyasalları Azaltır

Bazı kimyasal maddeler suda yaygın olarak bulunabilir ve sağlığınıza gerçekten zarar verebilir. Bu maddeler KDF özellikli duş başlığının filtre sistemine tutunur.

 

  • Çocuklar İçin Güvenlidir
  • Çocuklar yetişkinlere göre daha hassas olduğundan klorlu sular, çocuğun astım ve alerjisini arttırma ihtimaline sebep olurlar. Cilt dokusu daha hassas olan çocuklar ve bebekler için KDF duş başlığı güvenilirdir.

Dikkat edilmesi gereken bir nokta ise, arıtıcıdan su içmek düşündüğünüz kadar faydalı değildir. Arıtıcılar suyu demineralize ettiğinden yani mineral yükünü ortadan kaldırdığından bu suyu içtiğinizde vücudun alması gereken mineralleri alamazsınız. Su vücut için sıvı ve mineral ihtiyacıdır. Bu yüzden Ozonlabs Filtre Duş Başlığı ve piyasadaki filtreler su içmek için değil banyo suyunda kullanmak içindir.

DUŞ FİLTRESİ ÇEŞİTLERİ

  1. Duş Başlığı Filtreleri

Bu filtreler normal duş başlıkları gibi görünürler. Bu modeller suda bulunan zararlı parçacıkları filtreler ve genellikle iyi su basıncı sağlar.

  1. Sıralı Duş Filtreleri

Sıralı duş filtreleri duş başlığı ile gelmez. Bu modelleri mevcut duş başlığıyla su hattı arasına takabilirsiniz. Bunu kullanmanın avantajlarından biri, mevcut duş başlığını kullanabilmenizdir. Böylece daha az dikkat çeker ve banyonuzun görünüşünü etkilemez.

  1. Çok Seviyeli Karbon Filtreleri

Bu filtreler diğer su filtreleme sistemleri tarafından kullanılanlara çok benzer. Filtreler suyu, her bin bazı kirleticileri gidermek için tasarlanmıştır

  1. C Vitamini Filtreleri

C vitamini filtreleri karbon veya KDF filtreleri ile de kullanılabilir. Bu filtre kartuşları, klor ve parçacıklarını çıkarmak için mükemmeldir. Başka bir şeyi çıkarmada bu kadar etkili değildirler.

  1. KDF Filtreleri

Bu filtreler karbon filtrelerle ya da tek başına kullanılabilirler. Filtreler bakır ve çinkodan yapılmıştır. Birleştirildiğinde bu elemanlar küçük bir elektrokimyasal reaksiyon oluşturur. Reaksiyon sırasında moleküller birbirinden elektron transfer edecektir. Elektronların transferi yeni elemanlar üretecektir. Klor gibi bazı kirletici maddeler yapılarını değiştirerek zararsız hale gelecek, diğerleri ise sudan uzaklaştırılacaktır.

Bakteri ve virüslere karşı oldukça etkilidirler. Bununla kalmayıp alüminyum, demir, arsenik, yosun, mantar vb. birçok unsuru da kaldırma görevini üstlenir. Aktif karbon filtre katmanı sayesinde kloru %95 oranında azaltır. Duş filtresinin takımı basittir. Filtre süresi kullanmaya ve su kalitesine bağlı olarak tavsiye edilen süre 6 aydır.

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlabs-filtre-dus-basligi

 

 

Tüm bunları ortak bir noktası var, temiz su ile banyo ve duş yapabilmeniz için ellerinden geleni yapıyorlar. Sonuç olarak önce kendi tercihinizi belirlemeniz sonra sizin için en uygun olduğunu düşündüğünüz bir filtre seçmeniz gerekir. Ürünün iddia ettiği şeyi yaptığından emin olmak için herhangi bir duş filtresi satın aldığınızda her zaman belirli şeyleri aramalısınız. KDF ve çok aşamalı filtrasyon sistemleri gibi filtreleme teknolojileri, kirleticileri ve ağır metalleri yok edecek kadar etkilidir.

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6