İçeriğe geç

Kolajen Üretimini Azaltan Faktörler Nelerdir?

06 Aug 2019 0 yorum
Kolajen Üretimini Azaltan Faktörler Nelerdir?

Kolajen, cilt yapısını oluşturan temel proteinlerdendir ve cildin bütünlüğünün sağlanmasında etkin rol oynamaktadır. Cildinizdeki kırışıklıklar çoğaldıysa, tırnaklarınız çok sık kırılmaya başladıysa ve güçsüzleştiyse, saçlarınızda dökülmeler fazlalaştıysa bunların sebebi kolajen miktarınızdaki düşüş olabilir.

Şanslıyız ki bu proteini vücudumuz üretebiliyor ama ne yazık ki şanssız olduğumuz bir konu da bulunuyor: Modern Dünya. Kolajen üretimi yaşlanma ile doğru orantılı olarak azalan bir protein olmakla birlikte, doğru orantıyı bozan unsurları modern dünyanın getirileri olarak özetleyebiliriz.

Kolajenüretimini etkileyen faktörler

Vücudumuzdaki kolajen neden düşüyor?

Modern dünyayı suçlamak ne yazık ki bizi gençleştirmiyor, cildimizde düzelmeler sağlamıyor. Kolajen miktarının düşüşünü önlemek, hatta artmasını sağlamak elimizde. Peki ne yapmalı? Geçmişten günümüze insanoğlunun en büyük arzularından biri olan genç kalmayken genç kalmanın anahtar proteini olan kolajenin üretimini nasıl artırabiliriz?

Gereğinden fazla şeker tüketimi, sağlıksız beslenmek, UV ışınlarından korunmamak, yeterince uyku alamamak ve sigara kullanmak kolajenin vücut tarafından üretilmesini azaltan unsurların başında karşımıza çıkıyor. Kolajen eksikliğini önlemek için uygulanacak adımları şu şekilde sıralayabiliriz:

Sağlıklı Beslenme

Gençliğin ve zinde olmanın anahtar adımı sağlıklı olmak. Günümüzde sürekli hareket halindeyiz, hep bir şeylere yetişmeye çalışıyor bu koşuşturma sırasında ise beslenmemize dikkat etmeyerek vücudumuza gerekli önemi vermiyoruz. Kolajen üretimininin eksikliğini önlemenin birinci kuralı yaşam tarzımızı revize etmek.

Sigara kullanma

Sağlıklı beslenmeyi önceliğimiz haline getirdiğimizde kolajen proteininin üretiminin hızını da etkiliyoruz.  Beslenme düzenimize omega 3 kaynağı balık; antioksidan kaynağı meyve ve sebzeler eklediğimizde yaşlanmayı da geciktiriyoruz.

Vücuttaki kolajen ve elastinin parçalanmasını yavaşlatan A vitamini zengini ciğer, süt, tereyağı, yumurta, ıspanak, maydonoz, pazı gibi besinlere öğünlerimizde yer verdiğimizde ise önce yavaşlamayı durduruyor sonrasında ise hem sağlıklı hem de daha genç gözükmeye başlıyoruz.

Sigara Kullanmama

Sigaranın insan sağlığına zararları herkesçe bilinse de cildi yaşlandırıp kırışıklık görünümünü artırdığı, cildin yapını bozduğu hala çoğu insan tarafından bilinmiyor. Sigara kullanımı iç organlarımızı etkilediği kadar dıştan görünümümüzü de olumsuz yönde etkiliyor. Sigara kullanımını bırakmak iç organlarımızın işleyişini düzenleyecek hem de iç organların cildimize yansıttığı olumsuz etkileri aza indirgeyecek.

Zararlı Güneş Işınlarından Korunma
Güneş tabii ki vücudumuz için yararlı olan D vitamini kaynağı fakat güneşten yararlanırken zararlı ışınlardan korunmamak cildimize yapacağımız en büyük kötülüklerin başında geliyor.

Hemen hemen herkesin dilinde olan güneş kremlerinin kullanımını ise doğru bir şekilde yapmadığımızda cildimize sandığımızdan çok daha fazla zarar vermiş oluyoruz. Hem güneşten yararlanmak hem de ultraviyole ışınlardan korunmak içinse kimyasal içeriğe sahip olmayan ama zararlı UV ışınlarından cildimizi koruyacak temiz kozmetik ürünleri tercih etmeliyiz.

Güneş kremleri genellikle çok yoğun yapıya sahip olduğundan ne yazık ki cildimizin nefes almasını önlüyor ve UV ışınlarından korunmak isterken cildimizi gerekli olan oksijenden mahrum bırakmış oluyoruz. Yüksek koruyucu olduğu iddia edilen güneş kremleri içerdiği kimyasal maddelerden dolayı bünyede alerjik reaksiyona sebep olabiliyor.

Yiyecekler

Yiyecek tükettiğimizde doğrudan vücudumuza o besini alıyoruz ama cildimize uyguladığımız kremlerin içeriklerine ne yazık ki fazla dikkat etmiyoruz. Oysa cilt geçirgendir ve direkt olarak bünyemize nüfuz eder. Bu nedenle tamamen doğal yağlardan oluşan Ozonlabs nemlendirici ve güneş kremi bu konuda yardımınıza koşabilir.

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlabs-nemlendirici-ve-gunes-kremi

Yukarıda bahsettiğimiz ürünün dışında cilt sağlığımızı korumak ve kolajen artırmak için vücudumuza uygulayacağımız ve cildimizin geçirgenliğini lehimize çevireceğimiz alternatif ürün paketi ise Ozonlabs Muhteşem Paket'in içinde bulunuyor.

Paket içinde bulunan Ozonlabs O3RSS Gece Serumu yetersiz beslenme, nem kaybı, cilde yanlış müdahaleler, hormonal faktörler ve yaş sebepleriyle kolajen miktarının azalmasında etkilidir.

Ozonlava Volkanik Kil Maskesi ise cilde sağlık katarak gözenekleri sıkılaştırır ve doğal volkan tüfü sayesinde kirden arındırır.

Pakette bulunan Probiyotik Yüz Temizleme Köpüğü  sülfat, alkol, paraben, silikon, SLS içermeyen içeriğiyle cildi kurutmadan temizler. Bu sayede cilt nemini kaybetmeden temizlenmiş olur.

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/muhtesem-paket

Unutulmamalıdır ki her cilt yaşlanır, her insan yaş aldıkça eski diri, sıkı görünümünü yitirir. Yaşlanmayı ertelemek içten ve dıştan sağlık ile birlikte gelir. Vücudun iç dengesini sağlamadan kimyasal yöntemler kullanarak gençleşmek mümkün değildir. Temiz kozmetikten yardım alarak yaşlanmayı geciktirebilir, vücudumuza iyi bakarak kolajen proteini miktarını artırabiliriz.

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6