İçeriğe geç

Lazer Epilasyonun Zararları

09 May 2019 0 yorum
Lazer Epilasyon

Vücudumuzdaki istenmeyen kıl köklerinden kolayca ve sonsuza dek kurtulmanın yöntemi olan lazer epilasyon sayesinde; birçoğumuz zahmetli ve acı veren, zamanımızı çalan yöntemleri tamamen geride bıraktık.

LAZER EPİLASYON NEDİR?

Lazer epilasyon; vücuttaki istenmeyen kıl köklerini, ışınların uyarılması ile elde edilen ışık demeti olan lazer ile yok etme işlemine verilen addır. Yaklaşık 25 yıldır var olan ve geliştirilen bu yöntem, vücudun tüm bölgelerinde uygulanabilir.
Fakat lazer epilasyon, birçok yararı ve kolaylığı beraberinde getirdiği gibi, vücudumuzda bir takım zararlara ve olumsuz etkilere de yol açabiliyor. Bu nedenle, lazer epilasyon yaptırmaya karar vermeden önce, bu işlemin nasıl yan etkilere sebep olduğunu bilmemiz gerekir.

Lazer Epilasyonun Zararları

Lazer Epilasyon İşlemi Güvenli Midir?

Lazer epilasyon yöntemini tercih eden birçok insan; bu yöntemin güvenli ve sorunsuz olduğunu, uzun vadede hiçbir sağlık problemine yol açmadığını vurguluyor. Ancak; lazer epilasyonun zararları ve belirli yan etkilerini tecrübe etmiş kişiler de mevcut.
Lazer epilasyon öncesi, mutlaka bir dermatoloğa danışılmalı ve cildin lazer epilasyona nasıl tepki verebileceği öğrenilmelidir ve yan etkileri hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.


Lazer Epilasyonun Zararları ve Yan Etkileri

Lazer epilasyon, her daim olmasa da işlem sonrası cilt üzerinde çoğu geçici olan bazı yan etkilere sebep olabiliyor:

  • Ciltte kızarıklık ve tahriş:

Lazer epilasyon işlemi ile hedeflenen kıl kökleri ile etkileşime geçildiğinde vücut buna tepki verir ve ciltte kızarıklık oluşup, tahrişe sebep olabilir. Hassas ciltlerde kızarıklık ile beraber zarara uğrayan bölgede şişlik görülebilir.
Bu tarz semptomlar genellikle geçicidir ve ağda ve benzeri diğer işlemler ile ortaya çıkan sonuçtan pek bir farkı yoktur.
Lazer sonrası oluşan tahriş birkaç saat içerisinde yok olmakla birlikte etkili ürünler de hafifletilebilir.

  • Ciltte yara oluşumu ve kabuklanma:

Lazer epilasyon sonrası ciltte yara ve kabuklanma gibi problemleri deneyimleyenler de mevcut. Bu durum da geçici bir sorundur ancak elbette ki istenmeyen görüntülere yol açtığı için rahatsız edici olabiliyor.Kabuklanma sorunu bazen kaşıntıya da neden olabilir. Bu sorunu lazer epilasyon sonrası nemlendirici kullanarak hafifletmek mümkün.

  • Cilt renginde değişim:

Kimi zaman, lazer uygulanan bölgedeki cilt renginde değişimler ve renk eşitsizlikleri gözlemlenebiliyor. Bu bölge bazen cildin geri kalan kısmına göre daha açık yahut daha koyu renkli olabiliyor.
Ten rengi açık kişiler, lazer sonrası daha koyu pigmentasyon değişikliği gözlemlerken, ten rengi koyu olan kişiler içinse sonuç tam tersi olabiliyor. Bu değişiklik zamanla kaybolma eğilimindedir ve cilt normale döner.

  • Göz ve göz çevresinde risk:

Lazer epilasyon esnasında son derece güçlü lazerler kullanılır. Bu durum; özellikle yüz bölgesinde tedavi uygulandığında potansiyel olarak göz üzerinde yaralanmalara sebep olabiliyor.
Bu nedenle lazer epilasyon işlemini bu konuda uzman kişilere yaptırmalı ve yaralanmaları önlemek adına tedavi esnasında uygulayanın da dahil olmasıyla beraber koruyucu gözlük takılmalıdır.

  • Ciltte enfeksiyon:

Diğer kozmetik epilasyon yöntemlerinde olduğu gibi; lazer epilasyonda da enfeksiyon riski oluşabilir. Herhangi bir enfeksiyon belirtisi ile karşılaşıldığında bu durum muhakkak dermatoloğa bildirilmelidir.

  • Ciltte yanma:

Nadir görülen risklerden biri lazer sonrası ciltte yanmalar görülmesidir. Lazer epilasyon esnasında yüksek ısı lazerleri kullanılır. Lazer epilasyon işlemi uzmanlara bırakılmazsa ve doğru yöntemler uygulanmazsa deride yanıklar oluşabilir. Fakat bu durum sık rastlanan bir sorun değildir ve yan etkileri kapsamaz. Yalnızca yanlış uygulanan tedavi sonrası oluşma ihtimali vardır.

  • Ciltte yaralar:

Lazer epilasyon sonrası ciltte yara oluşumu; yanık oluşumunda olduğu gibi lazerin yan etkilerinden biri değildir. Epilasyon esnasında uygulanan hatalı hamleler yara oluşumu riskine yol açabilir.
Yaralar, lazer epilasyon sonrası uygun adımlar izlenmediğinde de gerçekleşebilir. Bu nedenle lazer sonrası cilde nemlendirici uygulamak ya da uygun ürünlerle cildi tedavi etmek büyük önem taşır.

Görüldüğü üzere; lazer epilasyon sonrası yanık ve yaralanma risklerine nadiren rastlanılsa da, operasyonun geçici de olsa birkaç yan etkisi bulunuyor. Bunun gibi yan etkiler ile karşılaşıldığı zaman, tedavi uygulanan bölgeye gerekli muameleyi göstermek, ışıktan uzak tutmak, nemlendirmek ve tahrişi önleyecek ürünler kullanmak olumsuz etkileri kısa sürede ortadan kaldıracaktır.
Ozonlabs O3RSS Serum”, içeriğindeki serbest ozon molekülünün ciltte oksijene bölünmesi sayesinde, lazer sonrası oluşan enflamasyonun sakinleşmesini ve dokuların iyileşmesini sağlayan bir üründür.

Önerilen Kullanım Şekli:
Ozonlabs O3RSS Serum lazer uygulamasından sonra, temiz cilde iki pompa olarak uygulanır. En az 21 gün uygulanması tavsiye edilen Ozonlabs O3RSS Serum öncesinde ciltte makyaj kalıntısı ya da herhangi bir içerik (krem, losyon) olmamalıdır.


Kaynakça:
https://www.medicalpark.com.tr/lazer-epilasyon/hg-1969
https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/laser-hair-removal-side-effects

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6