İçeriğe geç

Makyaj Bazı Nedir?

22 May 2019 0 yorum
Makyaj Bazı Nedir?

Bir kadının kendisini iyi hissetmesinin yollarından biridir makyaj yapmak. Makyaj yapmayı hiçbir şekilde önermesek de, maalesef mecbur kaldığımız durumlar oluyor. Ancak yapılan makyajın ilk yapıldığı anki gibi kalması neredeyse imkansızdır. Değişen iklimler, ani hava değişimleri, artan sıcaklar gün içinde makyajın akmasına neden olabiliyor. Bu yüzden makyaj öncesi uygulayacağınız makyaj bazı konusunda dikkatli olmalısınız. Peki makyaj bazı tercihinde neyi göz önüne almalısınız? Bu konuda merak edilenleri ve daha fazlasını yazımızda sizler için kaleme aldık.

Makyaj Bazı Nedir?

MAKYAJ BAZI KULLANMANIN AVANTAJLARI NELERDİR?

  • Öncelikle; makyaj öncesi uygulayabileceğiniz uygun içerikli bir makyaj bazı, sonrasında uygulayacağınız ve maruz kalacağınız kimyasal içerikli ürün karşısında bir bariyer görevi görebilir. 
  • Makyaj bazı, makyajınızı olduğunuzdan daha kusursuz ve kalıcı olmasını sağlar.
  • Cildi pürüzsüzleştirerek, fondötenin örtücülüğünde katkıda bulunur.
  • Akne, sivilce, leke gibi cilt kusurlarının daha iyi gizlenmesinde yardımcı olur.
  • Cilde uygulanacak olan ürünlerin yüzünüzde rahatça dağılmasını sağlar, homojen sonuç elde etmenize yardımcı olur.
  • Kullanılan makyaj ürünlerinin kalıcılığını sağlayan makyaj bazı gün içinde tereddütlerinizin kaybolmasını sağlayacaktır.
  • Cilt üzerinde bulunan gözenekleri, kızarıklıkları, cilt kusurlarını kapatır.
  • Cilde kadifemsi görüntü kazandırır.
  • Ciltteki ton farklılıklarını dengeler ve cildin kusursuz görünüm kazanmasını sağlar.
  • Her türlü cilt tipine uygundur. Yağlı cilde sahipseniz cildinizdeki parlamaları önler.

MAKYAJ BAZI NASIL UYGULANIR?

  • Makyaj bazı temiz cilde uygulanmalıdır. Eğer cildiniz kuruysa kullandığınız bazın nemlendirici özelliği yeterli olmayabilir. Bunun için yüzünüze makyaj bazı uygulamadan önce nemlendiriciyi cildinize dairesel hareketlerle sürüp cildinizin nemlendiriciyi emdiğinden emin olun.
  • Gözaltları çok ince bir deri tabakasından oluşur. Bundan dolayı gözaltı bölgesine uygulanmamalıdır.
  • Makyaj bazı ne kadar ince bir tabaka halinde sürülürse o kadar iyi sonuç olacaktır. Uygulandıktan sonra 4-5 dakika bekleyip cildin bazı emmesini ve bazın kurumasını beklemelisiniz.
  • Makyaj bazı en iyi elle uygulanır. Çünkü cildinize derinlemesine işlemesini ve tortu oluşumunun önlenmesini sağlar. Ancak bunu yapmadan önce ellerinizi mutlaka yıkamalısınız. Çünkü insan vücudunda dış dünyaya en çok maruz kalan ve etkilenen uzvu elleridir. Eller çok fazla bakteri içerebilir.

MAKYAJ BAZI ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Son yıllarda kullanımı artan makyaj bazı, kendi içerisinde birkaç çeşide ayrılıyor:

Gözenek Küçültücü

Silikon benzeri bir madde içeren bu baz, ciltteki geniş gözenekleri doldurur ve makyaja pürüzsüz bir zemin hazırlar. Gözenekleri küçülteceği için çizgilerin ve kırışıklıkların daha az görünerek sürekli kontrol edip tazelemenize gerek kalmayacak bir görüntü kazanmanızı sağlar.

Matlaştırıcı

Cildiniz çok yağlı veya parlaksa tercih edilebilen bir makyaj bazı türüdür. Çok sık terliyorsanız ya da cilt yağlanması gibi bir sorunun yaşanmasını önler.

Nemlendirici

Kuru ciltler için en uygun tür olarak tercih edilir. Cildiniz çok sık kuruyorsa ve pul pul dökülmeler meydana geliyorsa nemlendirici makyaj bazı görüntü bozukluğunu minimuma indirir.

HD Makyaj Bazı

Daha çok özel günlerde kullanabileceğiniz kamera ışıklarına dayanıklı baz çeşitidir. Fotoğraf çekimlerinde kullanılan flaşların yüzünüzde yapacağı parlamaları en aza indirecektir. Aynı zamanda cildinize photoshop etkisinde pürüzsüzlük kazandıracaktır.

Ancak; kullandığınız makyaj bazı ürünlerinin çoğu; hangi türde veya hangi kalitede olursa olsun, gözenekleri tıkadığı ve cildin nefes almasını önleyeceği için cildiniz için sağlıklı değildir. Bu yüzden kullanmak istediğiniz baz; içerik olarak, doğal kolajenlerden oluşmalıdır. Bu nedenle ve daha fazla fayda sağlayacağı için biz size, Ozonlabs Cocodays Gündüz Serumu'nu öneriyoruz. Cocodays Gündüz Serumu cildinize nüfuz ettiği andan itibaren ipeksi bir doku sağlayacaktır. Gün boyu sabit bir makyaj imkanı sunan serum, içindeki pigmentler sayesinde cildinizi onaracaktır. Ozonlabs Cocodays Gündüz Serumu saf ozonlanmış yağdan oluşmaktadır. Bu da cildinizi kimyasal maddelerin doğuracağı tehlikelerden uzak tutacaktır.

Önerilen Kullanım Şekli:

Ozonlabs Cocodays Gündüz Serumu temiz cilde sabah ya da günün herhangi bir saati 1-1.5 pompa uygulanabilir. Üzerine makyaj ve nemlendirici kullanılabilir.

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6