İçeriğe geç

Makyaj Temizleme Neden Önemli?

08 Aug 2019 0 yorum
Makyaj Temizleme Neden Önemli?

Nefes alan cilt

Öncelikle makyaj fondöten, kapatıcı, bb ve veya cc kremler gibi bariyer özelliği gösteren ürünler ile yapılıyorsa, bu maddelerin ciltten temizliği çok önemlidir.

Gün boyu makyaj bazlarının ve bu tür bariyer içerikli kapatıcıların ciltte kalması, hücrelerin oksijen alamamasına ve ciltte renk eşitsizliklerine neden olur.

Kozmetik kimyasalları


Kapatıcıların en büyük sorunlarından biri dolgu malzemesi ve parlaklık için kullanılan silikon türevleri (dimeticone) ve özellikle güneş kremleri içinde bulunan ve kimyasal filtre görevi gören Titanyum Dioksittir. Bunlara ek olarak SPF’ler içinde en çok kullanılan kimyasal filtrelerden biri de Oxybenzone ve Avobenzone da zehirli kimyasal içeriklerdendir. Bu içeriklerin uzun dönemde cilt ile temasının sağlık açısından zararları tıp literatürlerinde yayınlanmaktadır.

Kozmetik malzemeler

Tüm bu kimyasalların hücrenin etrafını bir film tabakası olarak sardığı ve gerek kapatıcı gerekse benzer işlev gören bu ürünlerin ciltte saatlerce tutulması cilt hücrelerinin şişmesine, bazı hallerde yangının artarak hassasiyet problemi olmasına bazı hallerde ciltte kuruma nedeniyle lekelere de neden olduğunu gözlemliyoruz. Tüm bu sebepler ışığında makyaj ve türevleri bu tür ürünlerin ciltten derinlemesine temizliğini gerekmektedir. Bu işlem için önerilerimiz;

Doğal güzellik


1. Makyaj temizleme mendili kullanmayın. Bir çok kimyasal barındıran bu mendiller içindeki petro kimyasal yağlar, parfüm, koruyucu, alkoller ve silikon nedeniyle cilt üzerinde siyah nokta oluşumu ve alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor.
2. Makyajı hafif bir probiyotik köpüğü cildinize yayarak ve 1 dk gibi bir süre bekleyerek durulama ile temizleyin
3. Probiyotikten sonra makyaj kalıntısı kaldıysa tekrar probiyotik köpük işlemini yenileyin.
4. Cildinizi bir havlu kağıtla hafif kuruladıktan sonra yüzünüze Ozonlava Volkanik Maske’den ince bir tabaka halinde uygulayın ve 7 dk bekletip, durulayın.
5. Ozonlabs O3RSS Serum’dan 1 pompa tüm cildinize yayarak cildinizde bekletin
6. Ertesi sabah probiyotik köpükle yıkama işlemi ardından muhakkak bir kez daha Ozonlava Volkanik Maske uygulayın.
7. Makyajın göz altı gibi dokularda bıraktığı en büyük izlerden biri göz altı morluğudur. Bu yüzden kullandığınız maskaraların ve göz kalemlerinin su ile çıkabilecek yoğunlukta ve özellikte olmalarına dikkat edin.
8. Banyoya yapmadan önce makyajınızı temizlemiş olun. Böylece banyo buharı ile genişleyen gözeneklerden makyaj ürünleri içindeki kimyasallar rahatça cildiniz tarafından alt dokular tarafından emilmeyecektir.

Makyaj temizleme cildin ağır metallerden, yaşlanmaya sebep olan serbest radikallerden temizlenmesi, hücrelerin hava alması ve kan dolaşımının sağlıklı yeterlilikte yapılabilmesi için çok önemlidir.

Hücrelerinizin nefes alması dileğiyle.

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6