İçeriğe geç

Makyajı Silmeden Uyumanın Cilde Zararları

03 Jun 2019 0 yorum
Makyajı Silmeden Uyumanın Cilde Zararları

Makyajı silmeden uyumanın cilde ciddi zararları olabiliyor. Arzulanan görüntüye ulaşmak ve daha hoş bir yüze sahip olabilmek için yapılan makyaj; dikkatli olunmazsa, uzun vadede büyük olumsuzluklara neden olabiliyor. Kendimizi güzel, bakımlı hissetmek için cilt makyajı yapmanın gerekli olmadığını bilsek de; şartlar gereği ağır makyajlar yapmak durumunda kalabiliyoruz. Dikkat etmemiz gereken şey; makyajın cildimizde uzun süre kalmaması ve makyaj ürünleri seçerken içeriğindeki kimyasallar konusunda bilinçli olmamızdır. 

Uzun Süre Yüzde Kalan Makyajın Cilde Zararları

  • Kimyasal içeren fondöten, kapatıcı, makyaj bazı gibi malzemeler uzun süre silinmediklerinde cildin nefes alma kapasitesini azaltır.
  • Uzun süre dudakta kalan ruj da, fondötene benzer etkiler göstererek dudağın kurumasına, nemini yitirmesine neden olur.
  • Hassas göz ve göz çevresine uygulanan göz makyajı ürünleri, saatler boyu temizlenmezse kirpik köklerinin tıkanmasına sebep olabilir.
  • Cilt gece saatlerinde kendini yeniler. Cildinizdeki makyajı silmeden uyuduğunuz gecelerde, yeterince nefes alamayan cilt yenilenme evresini verimli geçiremez. Bu da erken yaşlanma ile kırışıklıklara neden olur.
  • Makyaj malzemelerinin içeriği deri, solunum ve ağız yoluyla vücuda girebildiği için malzemeler içindeki kimyasallar da direkt vücuda karışır ve sağlığa zarar verebilir. Bu nedenle makyajı silmeden uyumak büyük riske yol açabilir.
  • Uyurken farkında olmadan gözlerin ovulması, göz makyajı malzemelerinin içeriğinin tehlikeli şekilde gözle temas etmesine neden olabilir.

Adım Adım Doğru Makyaj

Doğru makyajın 3 aşaması vardır; makyaj öncesi bakım, uygun ürünlerle uygulama ve makyaj sonrası temizlik.

  • Makyaj öncesi bakım sırasında kullanılan nemlendirici gibi ürünlerin cilt tarafından tamamen özümsenmesi beklenmelidir. Yoksa uygulanan makyaj malzemelerinden sağlıksız sonuçlar alınır.
  • Makyaj öncesi temizlenip, dinlendirilmiş olan cildin tipine uygun malzemelerle makyaj yapılmalıdır. Başkasının makyaj malzemelerini kullanmaktan da kaçınmak gerekir. Bu hem alerjik reaksiyonlara neden olabilir, hem de diğer kişinin yüzünde herhangi bir yara varsa hastalıkların bulaşmasına sebebiyet verebilir. Son olarak makyajdan sonra kullanılan yardımcı ürünler bir sonraki makyaj için temiz bırakılmalıdır.
  • Son olarak, en önemli aşama makyajın temizlenmesi aşamasıdır. Yapılan makyajı mümkün olan en kısa sürede temizlemeli, cilt minimum sürede makyaj altında kalmalıdır. Cildin canlılığını kaybetmemesi için iyi bir makyaj temizliği ile makyaj sonrası bakım çok önemlidir.

Makyaj Nasıl Temizlenmeli?

Makyaj temizliği cilt tipine uygun şekilde yapılmalıdır. Kuru ciltler nemlendirme özelliği olan sütler, temizleme losyonları ya da nemlendiricili jeller ile, karma yahut yağlı ciltler nem dengeleyici solüsyonlarla, sivilcelenme sorunu olan ciltler ise asit bazlı ürünler ile temizlenmelidir.

Temizleme işlemi yumuşak dokulu pamuklarla yapılmalıdır. Cildi yormadan, dairesel hareketlerle makyajı silmelisiniz. Makyajı temizledikten sonra nemlendirici ya da nem dengeleyici bir ürün ile bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

Makyajı Silmeden Uyumanın Cilde Zararları

Makyajın Zararlarından Korunma Yöntemleri

  • Makyaj Malzemeleri Alerjik Reaksiyonlara Neden Olabilir:

Çünkü makyaj malzemeleri içeriğinde birçok farklı bileşen bulunur. Farklı ciltler, farklı maddelere alerjik reaksiyon verebildiği için; makyaj malzemeleri kullanılmadan önce cildin ufak bir bölümünde test edilmeli, mümkünse 72 saat gözlem yapılmalıdır. 

  • Cilde Uygulanan Makyaj Ürünleri Cilt Yaşlanmasını Hızlandırabilir:

Makyaj esnasından cilt gözeneklerini kapatan ürünler kullanılır. Yani makyajlı ciltler özellikle kimyasal içeriği bol ürünler nedeniyle bir nevi nefes alamaz durumdadır. Gün sonunda yatarken ciltteki makyajı mutlaka temizlemeli, cilt nemlendirilmelidir.

  • Rujlar Dudakların Çatlamasına Neden Olabilir:

Özellikle kalın katman halinde uygulanan, su bazlı rujlar dudakların kuruyup çatlamasına neden olabilir. Bunu önlemek için ruj uygulamasından önce dudağı nemlendiren bir ürün kullanabilirsiniz.

  • Yaraların Makyajla Kapatılması Olumsuz Sonuçlar Doğurabilir:

Özellikle yara henüz tam olarak kapanmamışsa, cildin o bölgesine makyaj yapmak, makyajı kısa sürede ciltten temizlememek durumun kötüleşmesine neden olabilir.

  • Her Gün Makyaj Yapmak Cildi Yorar:

Eğer zorunluluğunuz yoksa, her gün cilt makyajı yapmaktan kaçının ya da bazı günler daha hafif makyaj yapmaya çalışın. İşinizden dolayı her gün makyaj yapmak zorundaysanız, en azından hafta sonları makyaj yapmayarak cildinizi dinlendirebilirsiniz.

  • 18 Yaş Altı Kişiler Kozmetiklerin Olumsuz Etkilerine Daha Açıktır:

18 yaş ve altındaki kişiler; derileri daha ince yapıda olduğu için, kimyasal içerikli kozmetiklerin olumsuz etkilerine daha açıktır. Bu yüzden uzmanlar 18 yaşından sonra makyaj yapmaya başlamayı daha uygun buluyor.

  • Yanlış Makyaj Malzemesi Cildin Dengesini Bozar:

Kimyasallardan olabildiğince uzak, temiz içerikli kozmetikler tercih edilmelidir. Makyaj malzemeleri içeriğinin direkt deriden emilerek vücuda geçebildiğini unutmamak gerekir. Ayrıca makyaj malzemeleri kişiye özel seçilmelidir. Örneğin kuru ciltler için daha yağlı, nemlendirici özelliği olan ürünler, yağlı ciltler için ise yağ emici ya da su bazlı ürünler tercih edilmelidir.

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6