İçeriğe geç

Nemlendirici ne işe yarar ve neden nemlendirici kullanmalı?

19 Sep 2019 0 yorum
Nemlendirici ne işe yarar ve neden nemlendirici kullanmalı?

Nemlendiriciler, su ve yağ bazlı içerikleriyle cilt hücrelerinin kendisini yenilemesinde etkili olurlar. 

Hücre zarı gliko-protein yapısındadır. Hücre içi sıvının büyük bir kısmı mineral ve sudan oluşmaktadır. Hücre su kaybettiğinde genelde kırışıklık, sarkma ve elastikiyette kayıp gibi problemler oluşabilir.

Orion Günlük Nemlendirci

Hücrenin gençliğini korumasında en önemli faktörler şunlardır;

  • Hücrenin kendi kolajenini koruması ve bulunduğu ortamda nefes alarak sağlıklı bir şekilde yaşamına devam etmesi,
  • Hücrenin dışarıdan gelen serbest radikallerle savaşabilecek potansiyelde güçlü ve beslenebilen bir yapıda olması,
  • Hücrenin besin içine alıp kullanabilecek yapıda olması.

Hücrenin su ve yağ bazının korunmasında kullanılan içeriklerin hücreye uygun nitelikte yani bio-uyumlu olması önemlidir.

Orion Günlük Nemlendirici

Petrol türevleri, plastik içerikler ve plastik yumuşatıcılar (phthalate), silikon (dimeticone), parfüm (fragnance), SPF – güneş koruma faktörleri sağlayan sentetik ve kimyasal ajanlar (Octocrylene, Titanyum Dioksit, Çinko Oksit), mineral yağlar, alkol, paraben türevleri gibi ciltte hücreye uyumlu bulunmayan, hücrelerin tanımadığı ve çoğunlukla hücrelerin nefes almasına engel olan içeriklerin nemlendiricilerde olmamasına dikkat edilmesi gerekir.

Su bazlı nemlendiricilerin, esas görevinin hücrenin kolajen ve sıvılarının korunması olduğu göz önüne alındığında; su bazlı nemlendiricilerin cildin photo-aging yani UV ile yaşlanma, kırışıklık, su kaybı gibi formunu bozan ve yaşlandıran etkenlerle savaşması beklenir.

Orion Günlük Nemlendirici

Cildin nemlendirilmeden önce temizlenmesi gereklidir. Eğer cilde volkanik maske uygulaması gerekli görülüyor ise maske ve öncesinde de  ozonlandırılmış hindistan cevizi yağı kullanılmalıdır. Bu uygulamalar, birbirini tamamlayıcı niteliktedir.

Cildi parlatması ve cildin canlı bir görünüm kazanması için kullanılan nemlendiricilerin temiz cilde uygulanması ilerleyen dönemde cilt sağlığı ve ve cildin elastikiyetini kaybetmemesi noktasında önem taşımaktadır. Fakat bizim kullanımını önermediğimiz ve içerisinde istenmeyen içerikler bulunan fondöten gibi ürünleri cilde uygulamayı düşünüyorsanız, kullanacağınız ürünü nemlendiricinden 10 dakika sonra cilde sürmelisiniz.

Orion Günlük Nemlendirici

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6