İçeriğe geç

Nemlendirici Nedir?

10 May 2019 0 yorum
Nemlendirici Nedir?

Cilt kuruluğu, her mevsim karşılaşılan ciddi bir sorundur. Can sıkıcı olduğu kadar can yakıcı da olabilen bu sorunu gidermek için ne kadar bilinçli davranıyorsunuz? Rastgele aldığınız bir nemlendirici cildiniz üzerinde ne gibi etkilerde bulunuyor biliyor musunuz? Bu yazımızda sizler için nemlendiricilerin cildiniz üzerindeki etkilerini kaleme alacağız. Ama önce cilt kuruluğunun nedenlerine ve doğuracağı sonuçlara göz atalım.

CİLT KURULUĞUNUN NEDENLERİ NELERDİR?

Gün içerisinde maruz kaldığınız araba egzozu, fabrika bacaları ve buna benzer kirli hava yaratan etkenler; soğuk hava, güneş veya rüzgar gibi mevsimsel olaylar, sigara kullanımı veya kullanılan kozmetik ürünleri cilt kuruluğuna neden olmaktadır. Bunların yanı sıra cildinizin kuruluğu genetik de olabilir. Doğru tercih edilmemiş nemlendirici, kuruyan ciltlerin tahriş olması, oluşacak çizgiler nedeniyle daha yaşlı bir görüntüye neden olacaktır. Zamanla kuruyan cilt, cildinizin koruyucu nem bariyerine zarar verecektir. Bu olduğunda da zengin bir nemlendirici üzerinde katmanlamanız cildinizi düzeltmeyecektir. Nemlendirici ürünlerle dış etmenlerden korunduğunuz veya cildinizde tahrişe neden olan ürünleri bıraktığınız taktirde cildinizin bariyeri doğal olarak kendini onarabilir.

Nemlendirici Nedir?

CİLDİNİZDE NEM BARİYERİ ZARAR GÖRDÜĞÜNDE NE OLUR?

Nemlendirici kullanılmadığında cildin nem bariyeri zarar görür ve cildinizde gözle göremeyeceğiniz çatlaklar oluşmaya başlar. Bu çatlaklardan dolayı, cildinizde bulanan nem kolayca dışarıya çıkar ve tahriş edici maddeler çatlaklardan nüfuz eder. Bariyer, cilt hücrelerinizi bir araya getiren yağlardan oluşur. Doğru nemlendirici ürün kullandığınız taktirde sağlam bir cilt bariyeriniz oluşur, cildiniz yumuşak ve dış etkenlere karşı dayanıklı olur. Cildinizde nem bariyerinin zarar görmesinin belirtileri şunlardır;

  • Doğru nemlendirici kullanılmayan ciltlerde kızarıklıklar ve kaşıntı meydana gelir.
  • Nemlendirici kullanılmayan ciltlerde pul pul dökülmeler olur.
  • Nemlendirici dışında cildinizde yağ eksikliğinin neden olduğu kuruluk
  • Nemlendirici kullanmanın asıl nedeni olan, su eksikliğinin neden olduğu kuruluk
  • Dokunulduğunda hissedilen pürüzlü bir cilt, nemlendirici kullanılmadığında karşılanan ilk sorundur.
  • Cildinize uyguladığınız nemlendirici veya kozmetik ürünlerin yaratacağı yanma hissi olacaktır.
  • Nemlendirici ürünlerinden uzak ciltte çizgiler oluşacaktır. Bu, cildin daha çabuk kırışmasına ve daha yaşlı bir görünüm kazanmanıza neden olacaktır.
  • Nemlendirici kullanılmayan ciltlerde, Egzama gibi deri dökülmelerine sebebiyet verecektir.

KURU CİLTTEN KURTULMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Hepimiz, cildimizin ihtiyaç duyduğu nemi kazanmasını ve cilde nüfuz etmesini isteriz. Kuru bir cilt hem dış görünüş açısından sizi rahatsız edebilir, hem de cilt sağlığınız açısından istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle kuru bir cilde veda etmenin yollarını bilmemiz gerekiyor: 

  • Nemlendirici kullanmak akla gelen ilk çözüm olacaktır. Herhangi bir nemlendirici cildinize olduğundan daha fazla zarar da verebilir. Bunun için doğal, cildinizi nemlendirirken aynı zamanda onaran bir nemlendirici tercihiniz olsun.
  • Sıcak ve kuru ortamlardan uzak durun. Çünkü sıcak ortamların cilt kuruluğunda soğuk havadan daha fazla etkisi bulunmaktadır.
  • Yüzünüzü sıcak suyla değil, ılık suyla yıkayın. Sıcak su, cildinizin üzerinde bulunan yağ katmanlarını yok edecektir. Yüzünüzü yıkarken kullandığınız sabunları veya temizleyicileri doğru seçmelisiniz.
  • Daha bol kıyafetler tercihiniz olsun. Çünkü dar kıyafetler cildinizde nem kaybına neden olacaktır.
  • Neredeyse tüm nemlendiriciler kırışıklıkların görünümünü iyileştirirken, cildiniz geçici bir onarımdan çok daha fazlasını hak eder.
  • Antioksidanlar, cildi yenileyici bileşenler ve gün boyunca cildinizi koruyacak olan güneş koruyucu, en etkili, cilt nemlendirici sonuçları elde etmek için temeldir.
  • Nemlendirici ürünler, çevrenin günlük cildinize yapılan saldırılarına karşı savaşmanıza yardımcı olur. Nemlendiricilerin cilde zarar verebilecek elementlerle yüzleşmelerine yardımcı olur.
  • Cilt bakım malzemeleri ve kullanılan nemlendirici ürünler, cildin büyük ölçüde dönüştürülmüş, yenilenmiş ve yeniden başlatılmış gibi görünmesine yardımcı olabilir. Doğru tercih edilmiş bir nemlendirici, cildin daha genç görünümlü görüntüsünü yeniden düzenlemeye yardımcı olur.

NEMLENDİRİCİNİN FAYDALARI

Cildi koruyan, nem kazandıran nemlendiricilerin birçok faydası bulunmaktadır. bu faydalar doğrultusunda, cildimizi nemden mahrum bırakmamanın ve nemlendirici kullanmayı ihmal etmemenin önemi daha net anlaşılacaktır:

  • Cildinizi nemlendirici bileşenler üç kategoriye ayrılır; nemlendiriciler, yumuşatıcılar ve koruyucular. Gliserin, üre ve alfa hidroksi asitleri gibi nemlendiriciler; havadaki nemi emmeye ve ciltte tutmaya yardımcı olur.
  • Nemlendiricilerin yumuşatıcı kısmı, yağlı bazlı veya su bazlı olabilir. Yağ bazlı nemlendirici ürünler su bazlı olanlara nazaran daha ağırdır. Cildinizde kalıntı bırakacak olan yağ bazlı nemlendiriciler, yoğun kurulukta olan ciltler için en iyisidir.
  • Diğer yandan su bazlı nemlendiriciler, daha hafif ve daha az yağlı olup, normal, yağlı veya akneye eğilimli cilde sahip insanlar için idealdir.
  • Lanolin, mineral yağ ve vazelin gibi nemlendiriciler; cilt hücreleri arasındaki boşlukları doldurmaya yardımcı olur, cilde yağ kazandırır ve pürüzsüzleştirir.
  • Nemlendiricilerin çoğu suyu tutabilen yağlı maddeler taşıyor. Nemlendiricilerin görevi, deri üstünde cildi enfeksiyon gibi dış etmenlere karşı koruyan ve cildinizin ha almasına yarayan bir güvenlik bariyeri oluşturmaktadır.
  • Doğru içeriğe sahip nemlendirici ürünler, cildinize suyun sızmasını sağlar ve suyu cildinize hapseder.
  • Daha yumuşak bir cilde kavuşmanızı sağlayacak olan nemlendirici ürünler, cildinizdeki pürüzü ortadan kaldıracaktır.
  • Kuruyan cildinize uyguladığınız nemlendirici, çizgiler beliren cildinizdeki kırışık görüntüyü bir nebzede olsa yumuşatacaktır.
  • Nemlendirici ürünlerin içinde bulunan koruyucu maddeler, nemlendirici içinde bakteri üremesini önlemeye yardımcı olur. Nemlendiricilerin içerebileceği diğer bileşenler, vitaminleri, mineralleri, bitki özlerini ve kokuları içerir.

Nemlendirici ürünlerinin bir çoğunun kuruyan ciltler üzerinde iyileştirici etkisi vardır. Ancak birçok kimyasal bileşenin bir araya gelmesiyle oluşan bu nemlendirici ürünler, tahriş olan yüzünüzdeki yaralara karşı olumsuz etkiler doğurabilir. Bunun için size, kesinlikle güvenebileceğiniz Cocodays Gündüz Serumu nu öneriyoruz. Nemlendirici etkiye sahip olan bu serum, cildinizde meydana gelen tahrişlerin yanı sıra; yaraların, sivilcelerin ve aknelerin, egzama ve sedef hastalıklarının geçmesini sağlayacaktır.

Önerilen kullanma şekli: Cocodays Gündüz Serumu'nu temiz cilde günde 1 kez ve sabahları masajla ve yüz yogası öncesinde uygulanır. Ardından yüz yogası yapılır.

Kaynakça:

https://blog.reneerouleau.com/dry- tight-irritated-skin-your-moisture- barrier-might-be-damaged/

https://www.bbc.com/turkce/haberler -turkiye-40813014

https://health.howstuffworks.com/skin -care/moisturizing/products/skin- moisturizers.htm

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6